Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için kontrol muayenesi zamanı gelmeden emekli olanların kontrolü..?

halım1

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2 yıl süreli raporla kontrol süresini beklemeden emekli olunduğunda kişi çalışmaya devam etmiyorsa kontrol süresi geldiğinde hastaneye gitmek için izlemesi gereken yol nedir acaba?çalışırken işyerinden belge alınıyordu emekliyse kişi ne yapması gerekir yazarsanız sevinirim.

Vergi indirim hakkı elde etiğinde Kontrol Muayenesi öngörülmüştü. Peki, emekli olduğunda Kontrol Muayenesi öngörülmüş müydü?

benim vergi indimi %50 hakettiğimi bildiren kağıt işyerime geldi gün sayım yılım dolmuş emeklilik için başvuru yapıcam raporumda sürekli ibaresi var fakat vergi indirimini hakettiğimi belirten kağıtta 2 yıl sonra kontrol yazıyor elimdeki vergi indirimi belgesine göre emekli olabiliyorum diye biliyorum kontrol muayenesini beklemeden.bu süreçte bir sorun yok heralde?şu an emekli başvurusunda tekrar rapor istemezler diye düşünüyorum.yazdıklarımda yanlış bilgi varsa düzeltirseniz sevinirim.benim merak ettiğim emekli olursam vede kontrol muayenesi zamanı geldiğinde bir işte çalışmıyorsam kontrol muayenesine gitmek için hangi yolu takip etmem gerekir.bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden sağolun.biraz uzattım ama çok problem var çok.onlar engel koyacak biz aşacağız başka yolu yok bunun.

hastaneye gidecegiz bendede aynı dert var bekliyorum 05 22 2009 da konturol lüm var emekli olmadım halen çalışıyorum konturolden sonra sürekli yazarsa emekli olacam

Bence emekliliğe başvuracaksınız, kurum (SGK) maliyeye vergi indirim hakkınız olup olmadığını soracak. Maliye, kontrol muayenesi öngörülmüş bir vergi indirim hakkınızın olduğunu belirtecek. Bunun üzerine kurum emekliliğinizi onaylayacak ama onlar da kontrol muayenesi şerhi düşecek...

yani bu konuda çok belirsizlik var açıkcası kim ne yaptığını bilmiyor. Yasa yönetmelik hepsi faso fiso :) sgk ne isterse onu yapar ve bundanda kendilerinin hiç bir bilgisi yoktur. Şimdi sen emeklilik için müracaat et bülent bey'in söylediği gibi emekli ederler ve kontrol şerhi düşerler lakin sgk bu seni tekrar rapor almayada yollayabilirler. Ben sürekli ve kontrol yazmayan raporla emekli oldum ama sgk 1 sene sonrasına kontrol yazdı. Günüm geldi ve sevk için sgk gittim. Oradaki herkes bihaber ebnde müdür yardımcısına çıktım. O da kafasına göre hastane doktoru ve sağlık kuruluna şerh düşüttür kontrol gerekmez diye dediler. hastaneden tekrar rapor aldım doktor şerh düştü kontrol gerekmez diye. sağlık kurulu başkanına gittim olayı anlattım. O da aslında ben sana tekrar rapor vermem dedi çünkü 1 sene önce sürekli olarak vermişim dedi. seni uğraştırmayayım diye tekrar rapor verdi ve kontrol gerekmez diye şerh düştü Anakara ya evraklar tekrar gidecek tabi bu konudada kesinlik yok sgk kendi kurulundamı yoksa ankara maliyede mi karar verecek kesin bilen yok. bakalım ne çıkacak. O yüzden standart bir uygulama yok. Her birim kendi kafasına kendi yönetmeliğine göre hareket ediyor. Yaşamadan bilmek mümkün değil.

hastaneye gidecegiz bendede aynı dert var bekliyorum 05 22 2009 da konturol lüm var emekli olmadım halen çalışıyorum konturolden sonra sürekli yazarsa emekli olacam

valla ben emekli olucam çünkü 2 seneye yakın zaman var en azından şimdiden maaş almaya başlarız.diyelim emekli olmadım sonradan kontrole gidince tekrar süreli rapor verdiler bunun sonu yokki hakkı almışken emekli olalımda problem çıkarırlarsa dava açar itiraz eder bir şeyler yaparız artık duruma göre.

Selam !!!

Arkadaşlar bendede aynı hastane kontrolu vardı yani ankara merkez saglık kurulu bir sene sonrasına gün vermiş ve ben emeklilik müracatı yaparak emekli oldum.fakat 11 ay sonra sgk bana sevk verecek ve tekrar rapor almamı söylüyor bende bu konunun sonunu bilmiyorum önceki raporum benim sürekli idi ama şu an emekliyim sonu hayırlı olur inşallah.bu konu ilede bilgisi olan varsa benide bilgilendirirse sevinirim. Hoşçakalın allaha emanet olun.:)

kontrol muayeneli raporla emeklilik

herkese selam.arkadaşlar benim kontrol muayeneli vergi indirim belgeli raporum var(raporda sürekli yazıyor)ankaradan vergi indiriminden faydalanabilir 2 yıl sonra kontrol gereklidir olarak belge geldi.rapor oranı %50.benim merak ettiğim vergi indirim belgemle emekli olursam ssk beni emekli ettiğinde kontrol muayenesini kesin istermi yoksa değerlendirip gerek yoktur diye kontrol muayenesi istemezmi.çünkü rapor sürekli.kontrol istememe yetkileri varmıdır.paylaşırsanız sevinirim.

arkadaşlar ben ankara defterdarlıgına sordum raporun altında 1 yıl sonra konturol vardedim defterdarlık dediki biz lik bi işiniz yok biz şerh koymadıgımız mühletçe hastaneyle işiniz vardedi konturolü biz degil hastane yapacak dediler bizden olur rapor aldıysanız bizlik işiniz bitmiştir denildi sadece biz ssk ya vergi indirimi vardır diye yazı yollarız işiniz biter denildi emekliliginiz geldiginde denildi

falim, hastane kontrol muayenesi için tarihi nasıl kontrol edecek ki? Kim kime dum duma! Emekliliğin iptal edilip edilmeyeceğine dair takibin SGK tarafından yapılması gerek gibime geliyor...

elfasln, evet evet, psikolojiden rapor almak çok külfet getiriyor. Mümkünse psikoloji dışındaki bulgulardan emekli olmak en iyisi

Kontrol muayenesi şerhiyle vergi indirimi almış, sonra o arada emekli olmuş, ama kontrol muayenesi aksatılınca emekliliği iptal edilmiş bir arkadaşımız: http://www.engelliler.biz/forum/eme...inden-sonra-maasim-kesildi-ne-yapmaliyim.html

sa arkaslar benımde kontrolum var ssk ya gıttım kendılerı belırledıgı hastaneye yolluyorlar

Üst Alt