Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için müracaat ettim. Sonuç olumsuz olursa mahkemeye verebilir miyim?

nazif

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 1992 de ameliyat oldum ve 1999 da işci bulma kurumu hastaneye gönderdi ve %40 verildi. 2002 de özürlü kimlik kartı için müracatta %40 verildi. ikisinin teşhisi de sağ koksartoz septikartrit sekeli tehşisi kondu.

Benim sormak istededigim şimdi de vergi indirimi için müracat ettim, eger olumsuz sonuc gelirse eski raporlarıma göre mahkemeye verebilir miyim.

sitede araştırma yaptım ama mahkemeye verenler var ama sonuclarını göremedim bu konuda bilen arkadaşlarımın cevaplarını bekliyorum.

Raporunu araştır

arkadaş niye olumsuz düşünüyorsun bende %40 özürlü olarak raporumu ankara gönderdim aynen onandı sana tavsiyem sakatlık ölcülendirme den hastalıgına bak orda tam olarak doktarının kiyle ankara da kı uyuyorsa indirim olmaz ama bazı doktorlar 5-10 puan fazla veriyorlar işte o zaman yandın o zaman olumsuz olur inş öyle bir durum olmaz sizin acınızdan

Vergi ind. için yolladıgınız raporu nezaman almıştınız..

hastane oran belirtmedi

arkadaşlar vergi indirimi için eskişehir devlet hastanesine baş vurdum ama hastane oran belli etmeden raporlarım malliyeye gitmiş oran belirtilmemiş diye geri gelebilirmi .

yok gelmez onların verdigi rapora göre maliye 3 aşamalı vergi indiriminden birini size uygular %80 ve üzeri tamamen vergiden muaf %65-80 arası 2, erece %40 3.derece de vergiden muaf oluyor maliyeye giden raporda gerekli açıklama vardır siz sadece vbekleyin maaşınıza yansıyan vergi indirimini kontrol edin ayrıca geriye dönük yani işe giriş amanınızdanb bugüne dönük vergileride toplu halde alıyorsunuz

Bende vergi indirimine başvurduğum zaman, hastanedeki doktorların kendi bölümü ile ilgili yüzdeyi, kimisi belirtti kimisi belirtmedi, acaba diyordum belirtmemesi ankaradaki raporun puan yuzdesini etkilermi diye düşündüm.Bazı doktorlar cok ilgisiz, oturduğu makamın hakkını vermiyorlar, uzaktan bakarak karar veriyorlar, benim ayaktaki sinir hasarını tespit etmeleri içim emg gerekmezmi ?Benim sol bilek düşük hareketsiz, sağ bilekte kuvvetsiz, parmaklar hareketsiz verilen rapor 100/27.

Rapor oranı düşük gelirse

arkadaşlar vergi indirimi için evrakları ankaraya gönderdim oran düşük gelirse nasıl itiraz edilir ve aynı şehirde başka hastaneyemi gönderilir.inşallah düşük gelmez ama okudugum herkesinki düşük geldigi için bu yazıyı yazdım.

arkadaşım bu link i tıklayarak biraz incele bu cetvele göre % verilir ankarada ve bütün hastanelerde raporunun ne olcağını kestirebilirsin eğer yüzde oranda hata olduğunu düşünüyorsan itiraz edebilirsin seni hakem hastahanesine sevk ederler
ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK

vergi indirim sonucu

arkadaşlar ocak 27 de gönderdigim vergi indirim belgesi %21 olarak geldi daha önceden almış oldugum iki tanese raporum var % 40 olarak biri işci bulma digeri özürlü kimlik kartı icin (sürekli) benim şimdi ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim

İtiraz edebilirsiniz ve yargıya da taşıya bilirsiniz ama sizi uzun ve yorucu bir sürec bekliyor..

vergi indirim belgesi

arkadaşlar ocak 27 de gönderdigim vergi indirim belgesi %21 olarak geldi daha önceden almış oldugum iki tane raporum var % 40 olarak biri işci bulma digeri özürlü kimlik kartı icin (sürekli) benim şimdi ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim

1-Eskişhir devlet hastanesi oran yazmadan ankaraya gönderdi bunun için oranım %40 tı ankara düşürdü diye itiraz edemem herhalde nasııl ve kime itiraz edip ikinci bir hastaneye gidebilirim.

2-Sitede devamlı okuyorum sakatlık cetveline bakın hastalıgınız %40 buluyorsa ankara rapor oranınızı düşürdüyse mahkemeye vere bilirsiniz diye peki benimki şimdiki yasaya göre %40 doldurmuyosa 2006 da cıkan yasadan önceki şartlarda %40 alıyosam hakkım kaybolmuşmu sayılıyor.

3-1999 yılında işçi bulmanın hastaneye sevk edip aldıgım sürekli ibareli
%40 raporum biişe yaramazmı.en son care bununla mahkeme yolum acık

Bu konuları bilen arkadaşların cevaplarını bekliyorum

zor dava seninki.6 ay beklemen ve tekrar heyete girmen lazım.mahkene süreci cok uzun sürer deneme bence...

gerçek şu ki eski yani 2006 öncesi raporlar vergi indirimin den yararlanmak için alınmamışsa geçersiz .2006 sonrasında almak isteyinceye gelirsek sakatlığımız aynı sakatlık ama cedvelde karşılık gelen değerler %39,9... oluyorsa biz sağlamız.Biz ilk defa engelli hakkımızdan emekli olmak ,iş bulabilmek için yararlanacaksak artık yasaya göre sağlamız.Eski raporlar iş kura başvuru yapmak için süreklidir ibaresini bulunduruyorsa kabul edilebilir ,vergi indirimi yeni rapor istiyor.

Deftarlığa başvurmak için Rapor aslımı gerekli illede onu işyerine vermiştim.fotokopi yada noter onaylısı olmazmı acaba cevaplarsanz sevinirm teşekkürler...

noter onaylı oluyor hatta sen iş yerıne de gercegını verme onu al noterde onaylat ve iş yerıne de ondan ver bence

Üst Alt