Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için müracat ettiğim doktor raporları Ankara'da düşer mi?

api41

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mrb

vergi indirimi için vergi dairesine dilekçe yazıp hastane sevkimi aldım
gittiğim doktorlarda işitme kaybı için %38 diyabet için % 20 norölojiden % 15 yani toplamda % 73 doktor raporu aldım heyet için gün verdiler heyete girdiğimde ve rapor ankaraya gittiğinde rapor oranı düşer mi?..

Bir başka sorumda emeklilik için bağkur borçlanması yapıcam aldığım vergi indirimi raporu bana borçlanmada bir faydası olur mu? Faydası olacaksa borçlanma için raporun gelmesini bekliyecem
malum torba yasa için zaman daralıyor bilgisi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim.

şimdiden teşekkür ediyorum

Borçlanmalarda bir faydası olmuyor bu konuda hiçbir kolaylık yok engellilere.
Rapor oranınınız düşürülmez, 2. derece olarak onaylanır.

şu an sgk çalışsamda gün sayısı hesaplamalarına göre bağkurdan emekli olucam 3 derece demek istediniz heralde

Bağkur'dan emekli olacaksanız vergi indirimi neden alıyorsunuz? Bağkur'luların emekliliğinde vergi indiriminin etkisi olmaz ki, aksine emeklilik için başvurduğunuzda kurum sevki ile rapor almak zorundasınız. Öncesinde aldığınız raporlar geçerli olmaz.
Ssk'ya göre vergi indirimi % 60 - 79 arası 2. derecedir.
Ama Bağkur'dan şu tabloya göre kurum sevki ile alacağınız rapor oranına göre emekli edilirsiniz:
bagkur.PNG

özür diliyorum benim kafam çok karıştı şimdi
ben iş yerimi 2010 yılında kapattım ama şu an yaklşık 2 aydır sgk lıyım erken emekli olmak için ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun

Son 1261 gün hangisinden ise ondan emekli olursunuz. Bu ssk'dan ise vergi indirimi almanız şart olur. Bağkur olursa vergi indirimi ve elinizdeki raporların önemi olmaz,kuruma emeklilik başvuru yaptığınızda sevkedilirsiniz rapor alırsınız % kaç olursa o şartlara göre emekli edilirsiniz.

Yani ben yanlış kurumamı baş vurdum

Prim ve yılınız tamamsa ya 3,5 yılı ssk'dan tamamlayacaksınız, vergi indirimi ile emekli olmak için.

Ya da Bağkur'a emeklilik başvurusu yapıp yeniden hastaneye sevk edecek kurum sizi.

vergi indirimi için heyetten aldığım %46 olan rapor ankarada düşülmüş

mrb bir abimiz vergi indirimi ve emeklilik için heyete girdi baltazar formülüyle %46 rapor verdiler fakat ankarada rapor %25 düşürüldü ne yapması gerekiyor

Maliye Merkez Sağlık kuruluna itirazda bulunsun.

sayısal toplam 73 olur ama Oranların toplamı baltazara göre %58 yapıyor.

Üst Alt