Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirimi için nasıl rapor almalıyım?

ipeksi

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
4
Mevcut rahatsızlıklarım ile %40 engelli oranını alacağımı düşünüyorum. İşe yeni girdiğim için izin alamıyorum ve vergi dairesine gitmek farklı bir günde heyet raporu almaya gidemem, amacım %40 raporu aldıktan sonra (emeklilik şartlarını karşılıyorum) işyerinden yazı alıp vergi dairesine gitmek. Şimdi alacağım engelli raporu vergi dairesinden dönmemesi için ne şekilde olmalı bilgisi olanlar yardımcı olmanızı rica ederim.

Merhaba,
Aklıma takılan bir konu var, vergi indirimi için e-devletten raporun çıktısını alıp vergi dairesine vermemiz yeterli olurmu. Forumda testler tahliller v.b. evrakları da verin denmiş, bilgi kirliliği olmasın tüm tahliller hastane işlemleri e-nabız da var zaten merkez sağlık kurulu oradan göremez mi? Bilgi verirmisiniz yakında bende başvuruda bulunacağım.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ben ilk önce interaktif vergi dairesinden bilgilerimi doldurdum çalıştığım işyerini falan ondan sonra gittim vergi dairesine raporu verdim. Vergi daireside işyerinin vergi dairesi neresi ise onun vergi dairesine gönderiyor. 1 2 hafta sonrada vergi dairesinden mesaj geliyor onaylanmıştır diye. Akabinde vergi dairesine gidip sonucu öğreniyorsunuz. Sonra sizler işkur a gidip bilgilerinizi güncel tutup orayada raporu veriyorsunuz onaylıyor işyerinizde sizi engelli indirimine bordroya sokuyor. Anlamadığınız yer olursa cevaplama yapabilirim.

Teşekkür ederim, asıl öğrenmek istediğim raporu e-devletten çıktı alıp vergi dairesine vereceğim diğer tahliller,mr, emg e-nabızda var bunları Ankara merkez sağlık kurulu e-nabızdan göremezler mi? Yoksa herseyin çıktısını alıp vergi dairesine vermelimiyim? Bir sürü belge,görüntüleme, tahlilim var o sebeple soruyorum.

Sağlık kurulu toplanıyor raporları inceliyor ve onlar karar veriyorlar. Sistemden herşeyi görüyorlar. Olumsuz birşey olursa mesaj gelir tekrar vergi dairesine gidersiniz. Zaten onaylandımı size herhangi bir evrak gelmiyor. Direk işyerine gönderiyorlar.

Sağlık raporum %49. Vergi indiriminde düşer mi?

Merhaba, dün sağlık raporum e-devlette çıktı oran %49, raporumu incelediğimde nöroloji açıklama da 2010 beyin kanaması mr da sol frontolde enfolamazik alanlar ve kraniektomi defekti hafif orta yürüyüş bozukluğu %40, EMG ye göre sol kol brakial pleksus hasarı %15 vermiş. Formüle göre Toplam %49. Kafama takılan forumdada çokça gördüğüm tablo 4.1 e göre değerlendirilmiş. Doğrusu da bu bence çünkü santral sinir sistemi ile alakalı. Ancak maliye raporu tablo 3 e göre değerlendirip oranımı düşürebilir mi?

ipeksi

Artık hastaneler o kadar kıt oran veriyor ki, Maliye sağlık kurulu'nun düşürmesine gerek kalmıyor. HAstane 42-43 verseydi düşürebilirdi, ama 49 bence net.

Vergi İndirimi Online Başvuru

%49 süresiz raporum var, dün akşam e-devlet sisteminden vergi indirimi başvurusu yaptım, çalıştığım işlerinde sigortalı olduğum sgk kayıtlarından görülmüştür diye başvuru esnasında yazı çıktı. Forumda araştırmalarında E-devlet üzerinden basvururularda vergi dairesi sadece sağlık raporunu istiyormuş. Şimdi işyeri yazısı falan uğraşmaya gerek yok artık diye düşünüyorum. Bu konuda kesin bilgi verebilecek arkadaş varmı?

Vergi dairesine raporun aslını istiyorlar. Onlarda senin işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine raporu gönderip sonra maliye ye gönderiyorlar sizin raporu hepsi bittikten sonra sizin vergi dairesi size sms gönderiyor

Direk vergi dairesine gitseniz daha iyi olur.E devlette bazı şeyler göstermelik . hatta ben özürlü kimlik başvurusunda bulunmuştum 3 sene sonra sistem hata verdi.

Raporun aslı diye bir şey artık yokki.Raporlarda artık e-rapor yani e-devlettede e-nabizdada görünüyor, kısaca çalıştığımı sistem gösteriyor, raporda sistemde daha niye engellileri yoruyorlar. Hepsi e-devlette var. Benim düşünceme göre vergi dairesine sadece online başvuru yapmak günümüz teknolojisinde yeterli.

Evet haklısınız kurumlar görmesi lazım. Siz interaktif vergi dairesinden dilekçe ile başvurunuzu yaparken orada '15 gün içerisinde bağlı olduğunuz vergi dairesi engeli servisine raporu vermeniz gerekmektedir.' diye görmemişsiniz sanırım.

Üst Alt