Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için nereye başvurmalıyım?

jackal75

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
1
% 40 Raporluyum istanbul şişli vergi dairesine baglıyım vergi indirimi için nereye basvuru yapmam gerek şimdiden tesekkür ederim saygılarımla

merhaba raporu aldığınız il ve ilçenin vergi dairesine başvurmalısın 15-30 gğn içerisinde sonuç geliyor onu iş yeri personel dept.veriyorsunuz.
geçmiş olsun
gerekli evraklar var onları vergi dairesinin sitesinden öğren oyle git boşuna gitmemiş olursunuz

Çalıştığınız yerden çalıştığınıza dair bi dilekçe alıyorsunuz. O dilekçe ile birlikte raporunuzun aslını. aslı elinizde bi tane ise notorden aslı gibidir yaptırıp bunları vergi dairesine götürüyorsunuz. Gerekli işlemler zaten ondan sonra yapılıyor ankaraya falan gidiyor evraklar galiba.15 20 gün gibi süreçte geliyor sonuç zaten.

aslı gibidir yaptirmazsan kabul edilmez hastaneden raporu alirken asli gibidir yaptirsaydiniz keşke
bir de basvuruyu vatan caddesindeki deftardarliga yapmaniz gerekiyor gorevli memur 4 ay suruyor desede 1.5 2 ay suruyor

Son düzenleme:
Fotokopi yada benzerleri sayılmıyor elinizdeki raporda 1 adetse gönderdiğiniz zaman elinizde rapor kalmıyor. Yani gönderilen rapor geri gelmiyor diyeyim. O yüzden noter den aslı gibidir yaptır zaten vergi dairesine gidersen seni aydınlatırlar

murattial55

rapordan elimde 2 nüsha var asıl olarak 1 aslı versem bile 1 asıl bana kalmıs olacak

Kardeşim git notere aslı gibidir yaptır ne varki bunda

en doğru cevabı vergi dairesi verir basvuru yaparken sorarsın 02124538200 ara engelli servisini bağlat operatore gorevliye sorabilirsin

murattial55

pazartesi gidicem zaten ne tur evrak lazım diye vatan caddesindeki yeri biliyormusun bana tarif edebilirmisin

nerde oturuyorsun

emniyetin yanında hemen yan yanalar

gereken belgeler
rapor
işyerinden aldıgın belge
kimlik fotokopisi
2adet resim
sana dilekçe veriyorlar onu dolduruyorsun

yakınsın ben darıcadan gittim eminonunden 146b bindim onunden geciyor

şimdi hocam basvuru için mutlaka calısıyor olman gerekiyor işyerinden çalıştığına dair belge alıyorsun belge işyeri bilir onun nasıl doldurulacagını sonra rapor aslı veya aslı gibidir olabilir 2 adet resim kimlik fotokopisi sıra numarası alınca gorevliden dilekçe al onuda doldur vakıt kaybı olmasın defterdarlık ana kapıdan girmiyorsun sağ tarafta engelli servisine giriyorsun

ben 7 martta belgeleri verdim 17 martta ankaraya gitti 29 martta yazı yazmışlar raporda eksik var diye sft istediler yolladım cvp bekliyorum ankara yaklaşık 2 haftada bakmış ama postada gecen süre 40 gün 12 mayısta beni aradılar eksik var diye 16 mayısta gonderdik bakalım cvp bekliyorum
soyle soyleyeyim benim dosya no 36230 gorevli memur soyluyor zaten 4 ay surer diyor ama raporda eksik bulmazlarsa 2 ayda sonuçlanıyor dediğim gibi posta asaması uzun suruyor

işyerinin baglı buludugu vergi dairesine gideceksin

Vergi indirimine iş başi yaptiktan ne kadar sonra başvurabilirim

hemen başvurabilirsin istersen 10 yıl sonrada farketmez ama engelli olarak işe başladıysan

AsTeRuNyA

bilgi kirliligi cok var ınternet te ıse basladıktan sonra 30 gun dıyen de var o yuzden sordum

olabilir işyerin sana yardımcı olması olması lazım sgk yapıldıktan sonra başvurabilirsiniz

Üst Alt