Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirimi için önce rapor mu almalı yoksa hastaneye sevk mi?

ıhtıyarbaba

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba....

Vergi İndirimi Almak İçin Vergi Dairesine İlk Müracaat Şart mı Yoksa İlk önce Rapor Alıp Sonra dan da Vergi Dairesine Dilekçe v,s Gibi Evrakları Teslim Etsek de Oluyor mu?

Aslında Benim Öğrenmek İstediğim Sadece Rapor Alıp daha Sonra dan Vergi dairesine Gitmek Bi Kaç arkadaşım Öyle Duymuş bende tam Anlamıyla Bilgi Sahibi Değilim Daha Önce Konu Açılmış sa da Göremedim Şimdiden Fikri Olanlara Teşekkür ederim..

Bence çalışıyorsanız engeliniz varsa işyerinden yazı alıp maliyeye verin oradanda sevk isteyiniz sonra heyete girerek raporunuzu alırsınız. Daha sonrada onaylanırsa vergi indirim belgeminiz iş yerine gider.

ıhtıyarbaba

Merhaba, en az %40 Sağlık kurulu engelli raporuyla Vergi dairesine müracat edebilirsiniz raporunuz olmadan müracat edemezsiniz vergi indiriminden yararlanmanız için bir iş yerinde çalışıyor olmanız gerekmektedir çalışıyorsanız iş yerinizin İnsan kaynaklarıyla konuşursanız detaylı bilgiyi size verirler

ENGELLİLİK İNDİRİMİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Engelli Hizmet Erbabı İçin:

- Dilekçe

- Çalıştığı işyerinden alınacak çalıştığına dair işveren tarafından imzalanıp kaşelenmiş yazı

- İşçi ise yeni işe başlayanlar için sigorta giriş bildirgesi, eski çalışanlar için son aya ait sigorta bildirgesi (Hizmet dökümü)

- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

Son düzenleme:
Cevap İçin Teşekkür ederim Üstadım Benim 2000 Yılına Ait %40 Raporum Mevcut Vergi İndirimi İçin Yeniden Başvuru Yaptığım Zaman Sanki Vergi İndirimi İçin Aldığımı Beyan edince ne Hikmetse 15 senedir aralıklarla Gitmeme Rağmen Bir türlü Rapor alamıyorum ..

ıhtıyarbaba
2000 yılına ait raporunuz vergi dairesi tarafından kabul edilmez.
Yeni rapor konusunda ise ister bireysel başvuru ile rapor alıp vergi dairesine başvurursunuz, isterse vergi dairesinden sevk alarak rapor alırsınız, her iki durum da geçerlidir.

Öğrenmek İstediğim Tam Olarak Buydu Benimde Duyduklarım Bu yönde Önce Dediğiniz Gibi Bireysel Başvuru Sonra Vergi Dairesi Başvuru yapmak Bilgi Almak İstedim Teşekkür ederim..

Lutfen yardim (yeniyim)

Kulagimda isitme sorunlar ve dehb sorunum var ( odaklanamama ve dikkat eksikligi ) doktor ritalin isimli bir ilac yazdi ve kullaniyorum...Ben ogretmenim ve son zamanlarda bu iki sorundan muzdaribim.

Hic rapor filan da almadim. Eger kafamda bazi seyleri netlestirebilirsem, kurula basvurmayi dusunuyorum.
1. Vergi dairesin mal mudurlugu kanaliyla mi hastaneye sevk ediliyoruz?
2. Rapor % 40 cikar mi, cikarsa ne zaman emekli olurum 15 yillik ogretmenim.
3. Emekli olana kadar 5 yil var ve beni har yil muayeneye cagirip % 40 olup olmadigina mi bakacaklar.
4. Diyelim ki emekli oldum, sonrasinda yine her yil muayeneye mi cagrilacagim..eger cikmazsa duzelme var denirse tekrar mi ise baslatacaklar yoksa emekli maasimimi kesecekler tam anlamadim bu kismi

Ayrica hic doktora gitmeden direkt rapor icin hastanedeki psikiyatri ye gitseydim daha mi iyi olurdu ?

Üst Alt