Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için önce vergi dairesine mi gitmeliyim, hastaneye mi?

Tilemse

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
Siteye üyeliğim vardı fakat yazmak bu güne kısmetmiş
2009 yılında başlayıp hâlâ devam eden bir denge kaybı, yürüme bozukluğu, konuşma bozukluğu, el ve kol koordinasyon kaybı ve şuur bulanıklığı yaşatan lanet bir atak sahibiyim.
Konu ile ilgili olarak nörolog takibi altına girdim lakin şu ana kadar bir teşhis konulmadı.
Birçok kere EMG cektirdim bir kerede EEG. EEG temiz çıkmasına rağmen EMG ile tespit edilen bazı problemler oldu. (Raporu eklemeye çalışacağım) Durum böyle iken bazı arkadaşlar "sigorta gün ve prim şartların uygun emekli ol tedaviye daha fazla zaman ayır" dediler. Bana da mantıklı geldi hemen beni takıp eden doktora gittim ancak emekli olmuş. Aynı hastanede (Mazhar Osman) başka bir nörolog a gittim engelli raporu almak istiyorum dedim. Doktorum söylediğim şeyi umursamadan "teşhis koymamız gerekiyor" diyerek normal işlemleri yaptı EMG ye yolladı genetik laboratuvar a kan gönderdi.
Sormak istediğim şu: ben evvela vergi dairesine mi gitmeliydim bu şekilde de sonuca gidebilirmiyim konuya vakıf arkadaşların bilgisine ihtiyacım var

teşhisin tamamen konulmasını beklemen lazım elini kolunu sallayarak istedigin devlet hastanesine engelli raporu almaya gidip bu raporuda vergi indiriminde kullanabilirsin ama teşhisin hastalıgınla ilgili elinde belge olmazsa başka hastanede kaideye olmaz saglam yazar gönderir kendimden örnek vereyim psikoz hastasıyım 2014 tedavim vardı 1 yıl boyunca 2016 dada rapor almaya karar verdim 2016 da 3 aylık tedavim vardı ama 2014 deki texavi kagıtlarimı doktora götürünce raparum şak diye süresiz olarak onaylandı durumlar böyle hastalıgınızı gitmeden önce verilecek rapor onaylarını aynı hastalıgı yasayan varsa ondan ögrenin durum bu höşcakalın

Vergi dairesinede gitsen elinde raporun yoksa seni hastaneye sevk ediyor müracaatı yaparken müracaat yaptığın il içinden sigortalı olman lazım %40 ve üzeri rapor alırsan Ankara'ya gönderiyorlar orada onaylanıp geliyor

Bedirhan58

Bedirhan kardeşim teşekkür ederim
İlk mesajda yazdıklarımı okuduysan oradaki sorunları yaşıyorum. Yine mesajda Emg sonucu paylaştım
Acaba bu Emg sonucu kuruldan geçmeme yetermi

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çekilen EMG de cıdp
Çekilen MR da bel fıtığı tespit edildi
Hastalık seyrinde; ataklar halinde gelen geçici felç var
Gozde Tavuk karası şüphesi var
Bunlara rağmen beni takip eden nöroloji doktoru beni sağlık kuruluna sevk etme konusunda ayak diriyor.
Çalışmak, ayakta durmak, yürümek gitgide daha da zorlaşıyor.
Ne yapmalıyım şaşırmış vaziyetteyim

Kardeşim seni teşhis eden dr.un sevkine ihtiyacın yok teşhisin konduysa elindeki belgeler yeterli şimdi bağlı bulundugun vergi dairesine git ve sevk iste seni sevk edecekler kurul sekreterine durumunu anlat gereken evrakı ve günü sana verir sende gidersin

Sarasota teşekkür ederim
Doktorum bana şu ana kadar "sen FA, CIDP, CMT, SCA sın" demedi ama 7 yıllık tedaviden sonra artık çok önemli değil. Evrakların hepsini toplayıp vergi dairesine gideyim oylemi? Süper.
Doktorum a kalsa 7 yıl daha oyalar beni

Doktorum bana"senin hastalığın kesin olarak cidp" deyinceye kadar kurul için başvurmak erken mi olur yani?
Ayrıca belimde "dar kanal" var
Sağ ayakta 13 vida, ayak yamuldu
Gece körlüğü? Var

Tilemse

Vergi indirim başvurusu yapabilmek için ya elinizde bir sağlık kurulu raporu olması lazım, ya da bu yoksa, vergi dairesine başvuru yapıp hastaneye sevk almalısınız. Bu başvuruda yanınızda evrakların olmasına gerek yok. Sizi hastaneye sevk ederler, oraya giderken tıbbi değerlendirmeye katkı sunacak evrakları yanınızda götürürsünüz.

@OturanBoğa

Teşekkür ederim. Dün vergi dairesine gidip Mazhar Osman'a sevk aldım. Zaten normal takibim de orada yapılıyor

Umarım randevuyu çok ileri bir tarihe vermezler

Hastaneye sevk aldım. İlk önce doktorundan randevu al dediler aldım. Doktorun seni kurula sev edecek dediler
Doktor randevum yarın
Daha evvel ki evrakların hepsini götüreceğim
Doktorum kurula sevk edince aynı gün diğer doktorları gezecekmiyim yoksa her biri için farklı günlerde randevu mu almalıyım
Heyecanlıyım
Heyecanlıyım

Arkadaşlar bugün heyet öncesi yedi tane doktor gezmem gerekiyordu. Altı tanesini gezdim ic hastalıkları doktoru kaldı. Ondan herhangi bir yüzde beklemiyorum. Benim asil doktorum nöroloji ve fizik tedavi doktorlarıdır
Nörolog birsurü şey yazdıktan sonra:
Tablo 4-1 %20
Tablo 4-2-6 %20 yazmış.
Fizik tedavi uzmanı ise yine bir sürü şey yazdıktan sonra:
Tab. 4.1 %40
2/3 %20 yazmışlar
Diğer doktorlardan oran gelmediğine gore bu iki hocanın yazdıklarından ne anlamalıyız?
Bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olmanızı rica ederim

OturanBoğa
Yeni gördüm fizik tedavi doktoru
Tab. 3-8 %4 yazmış
Lakin bu akşam tablolar ve numaraları ile ilgili olarak forumda yazılanlar beni daha fazla endişelendirdi

Doktorları gezerek topladığım puanlar bunlar
25 kasım da kurul var. Kurul öncesi çok endişeliyim lütfen bu rapordan anlayan arkadaşlar bilgi veriniz

5f8bbb5a372cad197c7c7a5115647828.jpg

Tilemse

Tablo 4.1'e göre yazılmış sanırım rapor. Tablo 3.4'e göre isteyebilir Maliye.

OturanBoğa
Bu konuda benim de kafam karıştı dün
Nörolog iki ayrı tabloya göre oran vermiş
Fizik Dr. Üç ayrı tabloya göre oran vermiş. Bu normal mi
4.1 e göre verilen oran kabul edilmez mi
3.4 e göre verilirse oran barajı geçemez mi
Teşekkür ederim

dc3212c5540e581210dcbd0c8a6611c2.jpg

Arkadaşlar bir doktor'un azar azar biden fazla oran vermesi normal mi.
Bu sonuçlar sağlık kuruluna gitti ne kadar düşürebilirler bilen yada tahmin eden varmı

Tilemse

4.1'de oranlar daha yüksek, ama Maliye oranların 3.4'e göre belirlenmesi konusunda çok ısrar ediyor çoğu zaman.

Tablo_3.4.png

Tablo_4.1.png

OturanBoğa
Teşekkür ederim. Yalnız benim engelim ortopedik değil nörolojik. Kolumda ve ayak bileğimdeki kırıklar ile platin takılmış olması nörolojik rahatsızlıklar ve myelin hasarı sebebiyle oldu

d39ac00a16811f8c1e0ca6e12234777c.jpg

Maliyenin raporu kabul ettigini varsayarsak;
Yukarıdaki oranlar kaç puan ediyor?

OturanBoğa
Rapora gozattın mı
Rapor Ankara'da şu an

Zannederim Yüksek sağlık kurulu 3.4 göre deilde tablo 4.1 göre onaylıyacak ,oran ne olur bişey söylemek zor..

Son düzenleme:
OturanBoğa MESTAN
Bugün Ankarayı aradım, raporumu %54 olarak onaylamislar. Raporun gelmesini beklemeden işten ilişik kesip e-devlet üzerinden emeklilik başvurusu yapacağım doğru mu yapıyorum?
Bülent bey bu işin yolu yöntemi hakkında bilginize ihtiyacım var

Arkadaslar herhaba,siteye yeni uye oldum.Çok aydinlatici bilgiler ve tecrubeler var burada,hepiniz saolun.
Benim bir sorum var genele; 1972 dogumluyum,cinsiyet erkek,ssk 4a girisim 1990 yili.Toplam 5350 gunum var.
Uyku apnesi(2 yildir cpap cihazi kullaniyorum.AHi:95,7),tip2 diyabet(6 yildir raporlu ilac kullaniyorum),hipertansiyon(10 yildir raporlu ilaç kullaniyorum),boyun fitigindan ameliyat(protez kondu),sol kol sinir sikismasi EMG ile teshis edildi),ve idrarda protein kaçagi var.
Bunlardan dolayi vergi indiriminden emekli olabilirmiyim,%40 orani alabilirmiyim sizce,vergi indirimli emeklilik icin once işe mi girmem gerekli(bir yildir çalisamiyorum).
Degerlendirmelerinizi bekliyorum.Alanya da yasiyorum.Saolun.

17Çanakkale
Bir işe gir.
Vergi indirimine başvuru yap
İşten çık
Vergi dairesinin yönlendirdiği hastanenin kuruluna gir.

Tamam ama Vergi dairesinden hastaneye VERGI INDIRIMI icinmi yoksa VERGI INDIRIMINDEN EMEKLI OLMAK ICIN mi sevk aliniyor.Baştan yanlis sevk almayalimda?Yani once vergi indirimi icin heyetten %40 ve uzeri almak,Ankara maliyenin bunu dusurmeden onaylamasi ardindan SGKya mi gitmek gerekiyor emeklilik icin?

Abi vergi dairesine emekli olmak için başvurmazsin zaten. Sen vergi indirimi için başvur, o sana sihirli anahtar olacak

Raporum %54 olarak onaylanmış

17Çanakkale
14 Ekim 2016 da başlayan süreç 16.03.2017 de Ankaranın raporu onaylaması ile bitti. Şimdi işyerinden ilişik kesip e-devlet üzerinden emeklilik başvurusu yapacağım. Ne kadar sürer bilmiyorum

Tilemse şimdiden hayirli olsun Emekliliginiz.Gelişmeleri ve sonucu buradan paylasirsiniz yine umarim.Yorumlariniz icin de çok tesekkur ederim.

Vergi dairesindeki lavuk EMEKLİ OLUR yazısını vermedi. Onaylanan vergi indirimi evrakını görmesi gerekiyormuş.
Acaba isyerim EMEKLİ OLUR yazısı olmadan çıktı-girdi yapamazmı? OturanBoğa

Üst Alt