Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için özürlülük yüzdesi nasıl hesaplanıyor?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhaba. buradaki bazı yazılarda, yeni sisteme göre yüzde verilirken kişinin en yüksek orandaki rahatsızlığının ön planda tutulduğunu diğerlerinin yok sayıldığını okudum. ya da ben bunu böyle anladım. bu şart malulen emeklilikte mi böyle?
normalde malulen için daha çok yüzde istendiğini biliyorum. bana gerekli olan %40 vergi indirimi. diyelim kişinin iki özrü var. birinden %35 diğerinden %20 alabiliyor. bu durumda %20 yok mu sayılıyor. daha çok yüzde alınan sakatlıkmı sadece geçerli oluyor. bu konularda biraz kafam karıştı. beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Bahsettiğiniz "yok sayma" sadece maluliyetin tespiti için, daha doğrusu, malulen emeklilik talebi için geçerli.
Vergi indirimi için işgücü kaybı oranlarının tespitinde (ve iş kazası/meslek hastalığı sonucu işgücü kaybı oranının tespitinde [madde 24]) hala Balthazard Formülü kullanılmaya devam ediyor.
Birden fazla özür durumunun bulunması
MADDE 11 - (1) Birden fazla hastalığı veya özrü bulunanların, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranlarından, en fazla kayba sebep olan hastalığın vücut fonksiyon kayıp oranı esas alınır. Diğer rahatsızlıklara ait vücut fonksiyon kayıp oranları Balthazard Formülü ile toplanarak genel vücut fonksiyon kayıp oranı hesaplanır.

(2) Balthazard Formülü aşağıdaki şekilde uygulanır:
a) Tüm vücut fonksiyon kaybı oranları ayrı ayrı tespit edilir [bkz: Cetvel].
b) Bu oranlar en yükseğinden başlanarak sıraya konulur.
c) En yüksek oran özürlünün tüm vücut fonksiyonunun tümünü gösteren % 100'den çıkarılır.
ç) Bu çıkarmada kalan miktar, sırada ikinci gelen tüm vücut fonksiyon kaybı oranı ile çarpılır. Çarpımın 100'e bölünmesinden çıkan rakam en yüksek tüm vücut fonksiyon kaybı oranına eklenir; böylece, birinci ve ikinci arızaların tüm vücut fonksiyon kaybı oranı bulunmuş olur.
d) Özür ikiden fazla ise, birinci ve ikinci arızaların kayıp oranı birinci sıraya ve üçüncü sıradaki oran ikinci sıraya alınarak işlem tekrarlanır.
e) 60 yaşın üzerindekilerde; genel vücut fonksiyon kayıp oranına Balthazard Formülü ile % 10 eklenir.

bülent abi heyete girdim polıo sekelli sag uyluk 10 .5 cm sag baldır 13 cm sag bacak 6cm acaba saba zahn-met yüzde kaç olur birede kulaktan sol kulak 102 dbl sag kulak 67 dbl aldım acaba bide panik atak teşhisi konuldu acaba yüzde tahmini ortopedi kaç kbb kaç pskyatri kaç olur acilen beklyom sizi

ali ergin kbb için %48 den yukarı alırsın öbür hastalıklarla ilgili % de bilgim yok

Cetvelde skalyoz diye arattım ama bulamadım , hangi başlıkta skalyoz geçiyor.
Birde , 3 cm kısalık ayrıca kısa bacak breysi ve koltuk değneği kullanıyorum , palio sekeli de var üçü ayrı ayrımı hesaplanacak.

ben göreve atanırken bir yüzdelik dilimine tabi tutlmadım ama sol ayak polio sekeli 1 cm kısalık var ne yapmam gerek

Üst Alt