Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için rapor alamadan işten çıkmak zorunda kaldım..?

Hmyr80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
CalisirkenVergi indirimine başvuru yaptim rapor çıkmadan işyerinden ayrılmak zorunda kaldım raporum onaylandi sgk emeklilik icin basvurdum sgk cevap olarak RAPOR TARİHİ İŞTEN ÇIKIŞTAN SONRA OLDUĞUNDAN VERGİ İND. FAYDALANAMAZ diyorlar ne yapmam gerek teşekkürler rapor sürekli 43 yıl gün primlerim tam

Son düzenleme:
Hemen sigortanı başlat 2 gün sonra çıkışını al emeklilik için müracaat et

Teşekkürler iyi günler sıkıntı olmaz inşallah 2 aydır ugrasiyorum

bu kadar yaklaşmışken inşallah hayırlısıyla emekli olursun

Vergi indirimine sigortaliyken basvurdum sonuçantadan işten ayrildim

Teşekkürler yinede korkuyorum bir skinti çıkacak diye

Şimdi benim vergi indirimim tamam rapor elimde işyerine gelen raporda bende sgk vergi dairesiyle yazismis bu sonuca varmış benim artık vergi dairesinde isim yok herhaldé doğrumu

Son düzenleme:
Hmyr80

Yukarıdaki size söylenilen yönlendimelerle tekrar hata yapmayın.
1- Öncelikle sgk'lı bir işe giriş yapın.
2-Sgk girişinizi yaptırdıktan sonra,vergi indirimi almak için raporunuzu işyerinde çalıştıgınıza dair bildirge ile birlikte vergı dairesine verın ve vergi indirim belgenizi alın,
3-Vergi indirim belgeniz gelene kadar işten ayrılmayın.Engeç iki veya 3 ayda gelir.
4- Vergi indirim belgeniz geldikten sonra,işten ayrılıp sgk ya emeklilik başvurunuzu yapın.
Ve,emeklilik sonucunuzu bekleyin.

Mehmet005 said vergi indirimi kagidi elimde tekrar mı alıcam vergi dairesini aradım siz vergi indiriminden faydalaniyorsunuz dedi

Hmyr80
Vergi dairesine size sgk'dan gelen yazıyı gösterin ve konunun sebebini hem vergi dairesinden,hemde sgk'da tam olarak öğrenin ve hatanın neden kaynaklandığını ve düzeltilmesi için izlemeniz gereken yolu sorun.
Ayrıca,başvurunuz malulen emeklilik kapsamına değerlendirilmişte olabilir,
Zira malulen emeklilik başvurusu yaptığınızda çalişıyor olmamanız gerekmektedir.
Böyle bir başvuru hatasıda olabilir,konuyu her ikiyerden sağlıklı olarak öğrenmeye çalışın.
Geçmiş olsun.

Hmyr80
vergi indiriminiz elinize geçti ise
engelli emeklilik için gerekli olan yıl ve gün şartların tamam ise
bulundugunuz yerdeki en yakın sgk müdürlügüne giderek emeklilik işlemlerinizi başlatabilirsiniz

kızılelma said sgk basvurdum bana verdikleri cevap rapor tarihiniz işten çikiştan sonra olduğundan vergi indiriminden faydalanamaz yazıyor vergi dairesini arıyorum vergi indirimi nden faydalaniyorsunuz diyor

Hmyr80
Aramıyacaksın kardeşim,oturdugun yerden bu işler olmaz.
Eline sgk'dan gelen evrağı alıp,hem vergi dairesine hemde sgk'ya şahsen giderek ortadaki çelişkinin sebebini araştıracaksın.
Size yukarıda'da bahsetmiştim,bu söylediğim yolu mutlaka izleyin.
Zira her iki kurum arasındaki çelişki o kurumlar arasında çözülür.
Belkide,başvurunuz malulen emeklilik kapsamında değerlendirildi ve çalışıyorsunuz diye ret kararırı çıktı.
mutlaka başvuru şeklinizi ve konun sebebini gidin ve sgk'yada vergi dairesinden ögrenin,keza hergeçen bir gün sizin zararınıza işleyecektir.

Teşekkürler yardimci olduğunuz iyi gunler

Hmyr80
Konu hakkında bilgi alabildinizmi nedenmiş,bugün bir başka arkadaşımızada ret kararı vermişler.

Hmyr80
Konu hakkında bilgi alabildinizmi nedenmiş,bugün bir başka arkadaşımızada ret kararı vermişler.

Ben 5ci ayine 31de işten ayrıldım rapor 6ayin 7 sinde çıktı rapor tarihinde çalışmadığı için kabul etmemiştir şimdi yeniden calismaya basladim ssk girisim yapildi vergi dairesinden tekrar indirim yazısı alacağım calusabildigim kadar çalışıp sonra işten ayrılıp müracaat edeceğim

Aslında müracaatım daha erken ama rapor tarihini onesurduler

Aslında müracaatım daha erken ama rapor tarihini onesurduler

21.07.2017 RAPOR TARİHİ İŞTEN ÇIKIŞTAN SONRA OLDUĞUNDAN VERGİ İND. FAYDALANAMAZ sitede böyle yaziyordu

Gariplik var bu işte.Normalde SGK rapora müracaat tarihinizi esas almalı.Zaten siz emeklilik için müracaat ettiğinizde sizin verdiğiniz vergi indirim raporunu dikkate almaz,vergi dairesine yazıyla sorar.malulen emeklilik olarak değerlendirmez SGK çünkü işlemler farklı.Malulen emeklilik için SGK kendisi sevk eder hastaneye.malulen emekliliğin vergi dairesi yada maliye ile ilgisi yok.Bence siz tekrar müracaat edin ve ret edilirse niye ret edildiğine dair yazı isteyin.Dediğim gibi sizin vergi dairesine müracaat tarihini esas almalılar

@Hmyr80
Bu durumda sorun sizin vergi indirim belgesi alırken işten ayrılmanızdan kaynaklı olmuş oluyor,bende acaba emeklilik işlemlerini zorlaştırmak için yeni bir madde koydular ve,sağlık raporu alındığı süreçte çalışıyor yani sgk'lı olmanız gerekiyor diyemi red kararı verdiler düşüncesine kapıldım.
Cevabın için teşekkürler @Hmyr80,
Allah yar ve yardımcın olsun.
Inşallah,tekrar sıkıntı çekmeden işlemlerin hallolur ve emekli olursun.
Bu arada gelişmeleri yine burda paylaşmayı unutma.
Zira bu platformdaki her bir paylaşım diğer arkadaşlarımiz için bir bilgi.
Senin paylaşımınlada şunu ögrendikki,kesinlikle vergi indirim belgen gelmeden işten ayrılmıyacaksın.
Tekrar teşekkürler @Hmyr80.

Bende teşekkür ederim yardimci oldüzgünüz için tabiki sonuçları paylaşmaya devam edecem

Yarın hem sgk ya hemde vergi dairesine gideceğim tekrar bilgilendirim

Hmyr80

SGK için belirleyici olan şey vergi indirim hakkının bulunup bulunmadığıdır. Bunun dışında, rapor tarihi de rapor süreci de SGK'yı ilgilendirmez/ilgilendirmemeli.

Vergi indirimine başvurdum, hastane süreci devam ederken işten kovuldum. Ne olacak? Bu ve benzer şekilde olma olasılığı hiç de az değil.

Anladığım kadarıyla siz yeniden sigortalı işe girip yeniden başvuracaksınız emekliliğe. Bu ne anlama gelecek bilmiyorum, göreceğiz... Umarım emeklilik gerçekleşir

Teşekkürler iyi günler

Evet cumartesi ise girişim gerçekleşti bugün vergi dairesine gittim yeni İşyerim için indirim talebinde bulundum 15 güne işyerinize gelir dediler

Anladigim kadariyla vergi indirimin gelmeden işten ayrılmayac aksın ama zorunda kaldık sgk bukonuda bu ay çok başvuru var konu araştırılıyor diyor bizde cevap bekliyoruz diyor ama bize ret veriyor hep çelişki hayırlısı bakalim

Vergi indirimi emeklilik

iyi günler sizden emeklilik konusunda yardımci olmanızı rica ediyorum şimdi tek tek yazaCam

ben vergi dairesine basvurdugumda çalışıyordum hastaneye sevk ettiler 9.5.2017 de hastaneye başvuru yaptim
buarada hastanedeki işlemler devam etti
31.5.2017 işten ayrılmak zorunda kaldım
1.6 .2017 tarihli rapor sürekli olarak vergi dairesine gönderildi
18.6.2017 vergi dairesi onayladı
26.6.2017 de eski işyerine gonderdi .

ben bu belgeyle 05.07.2017 çalışmadığım için sgk basvurdum emeklilik için ret geldi

burda yanlis nerde yardimci olursaniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Red nedeni olarak engelli sağlık kurulu raporu müracaat tarihi işten ayrıldıktan sonra yapıldığından vergi indirimi şartlarından faydalanamaz
rapor tarihi 01.06.2017
işten ayrılış tarihi 31.06.2017/
rapor müracaat tarihi 9.05.2017/
vergi dairesi onay tarihi 18.06.2017

29.7.2017 de tekrar calismaya basladim ve vergi dairesine müracat ettim yeni işyerine de faydalanabilir kağıdı geldi teşekkürler

Ret yazisi 11 ağustosta elime gecti

@Hmyr80

Kardeşim durum böyle ise,yapman gerekenler.

Mecburen herşeyi sil baştan yapıyoruz.

Öncelikle,işine devam ediyorsun ve elindeki yazı ile vergi dairesine bavurup seni tekrar sağlık raporu alman için hastaneye sevk etmesini istiyorsun,ve mümkünse aynı hastaneye çünki elinde raporun oldugu için aynı hastaneden tekrar aynı oranda rapor alman kolay olur, hastane raporunu muhtemelen vergi dairesine gönderir,
Vergi dairesinden onaylanıp gelen raporunla tekrar sgk'ya emeklilik müracatı yapıyorsun.

Ve,bu sayede sgk'nin red gerekçesini en kısa yoldan ortadan kaldırıyorsun.

Tekrar geçmiş olsun,gelişmeleri paylaşmayı unutma.

İşte sıkıntı burda vergi dairesi diyorki senin zaten vergi indirimi hakkın var ve bunu yeni işyerine de gönderiyor faydalanabilir diye çözemedim

Çünkü benim vergi dairesine müracat tarihim 08.05.2017 hastaneye rapor için başvuru tarihi 9.05.2017 rapor müracaat tarihi bu olmuyormu

Hmyr80
Kardeşim peki sgk bu durumda ne yapmanız gerektiği,hatayı düzeltmek için nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında bir bilgi vermedi.
Yani bu durum nasıl düzeltilebilirmiş..

Hmyr80 14 agustos tarihli yukaridaki mesajinda bir tarih hatasi var sanirim. Tekrar bakip, tarihe gore nasil gelistigini yazabilir misin ? Ayrica ret nedeni tam ifade ile ne diyor, hangi tarih hangi tarihten once imis ?

@WhiteDove

çalışırken vergi dairesine 08.05.2017 müracaat ettim hastaneye sevk edildi
09.05.2017 hastaneye rapor için müracaat ettim
işlemlerimi yaparken 31.05.2017 işten ayrılmak zorunda kaldım
rapor 01.06.2017de çıkmış vergi dairesine gönderildi
18.06.2017 vergi dairesi onaylamış eski işyerine gönderildi

bende calismadigim için şartlarında uygun olduğu için emekliliğe başvuru yaptim
09.08.2017 de gelen yazida engelli sağlık kurulu raporu müracaat tarihi işten ayrıldıktan sonra olduğundan vergi indiriminden faydalanamaz diyor

29.07.2017 tekrar ise başladım vergi dairesine gittim tekrar yeni işyerine vergi indirimi istedim onuda faydalanabilir diye gönderdiler anlamadım

Son düzenleme:
Hmyr80 ilk basvurunuzda, size yaptiklari geri donus dogru bilgiyi icermiyor.(engelli saglik kurulu muracat tarihi, isten ayrilmanizdan sonra DEGiL, daha once.) Buraya itiraz edilebilir. Ama madem 2.kez isyerine giris yapmissiniz ve vergi indirim belgesini teyit ettirmissiniz. Simdi tekrar isten ayrilip, o ildeki sgk mudurlugune emeklilik icin basvuru yapmaniz uygun olur. Bu kez sorun cikmayacagini saniyorum.

Teşekkür ederim yardimci olduğunuz için çünkü bana cevap gelmeden önce sgk takipte gördüm yararlanamaz diye geçen Ayın 24 de. bende ise başladım ama cevap 9.08.2017 de geçti elime bende bu yüzden sizle paylaştım bendemi bir hata var diye inşallah dediğin gibidir teşekkür ederim yardımın icin

Üst Alt