Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimi için rapor başvurusu yaptık. Bize raporun nüshası verilmiyor!?
Maliyeden yazının gelmesini bekledik bugüne kadar telefonla öğrenmiştik sonucumuzu. Eşim şimdi hastaneye gitti. ve maalesef raporunu vermiyorlar. 2Vergi dairesine gönderdiklerini ve ellerinde başka nüsha olmadığını söylemişler. hastaneden ilgili vergi dairesine geçti eşim. maalesef ordanda bi yanıt alamamış. Yani biz şuan hastaneden aldığımız oranı bile öğrenemiyoruz. Neye dayanarak ne yapacağız şaşırdik kaldıkk... Ne yapmalıyız bu durumda
Bencede yalan resmen başlarından savmak istemişler ben raporun aslını kaybetmştm hastanedki rapora ihtiyacım oldu raporun aslını vermediler ama aslıgibidr yapıtlar hastanede fotokobisini verdiler atmazlar yangınmı olmuş ne olmuş tutanak olması lazım o zaman da başhekime kadar çıkın vermek zorundalar olmadı il sağlık kuruluna gitceğinizi söyleyin aba altından sopa gösterin onlar tutuşsun o zman iki dakikada bulurlar...
Hastaneye gidin ve hatta başhekime çıkın, raporun bir nüshasının size verilmesinin şart oılduğu konusunda ısrar edin. Gerekirse BİMER'e şikayet edeceğinizi de ekleyin...
ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA yönetmeliğin aşağıdaki maddesinin çıktısını da yanınıza alın:
Özürlü sağlık kurulu raporunun onaylanması ve verilişi
MADDE 14 – (1) Raporların usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği, formdaki bilgilerin tam olarak doldurulup doldurulmadığı kontrol edilerek, gerekiyorsa eksik ve yanlışlıklar düzeltildikten sonra raporlar; kurum müracaatı ise üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.
(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.
(3) Raporun bir nüshası, gerektiğinde belgelendirilmesi amacıyla raporu veren sağlık kurumunda saklanır. Raporların saklanma usul ve esasları; sağlık kurumlarının bağlı bulunduğu kurumların ilgili mevzuatına tabidir.
(4) Özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kurumları, özürlü sağlık kurulu raporlarına ait bilgileri Sağlık Bakanlığı veritabanına aktarır. Sağlık Bakanlığı, veritabanındaki bu bilgileri, Özürlüler İdaresi Başkanlığının belirlediği veri yapısında Ulusal Özürlüler Veritabanına aktarılmak üzere her ayın ilk haftası Özürlüler İdaresi Başkanlığına elektronik ortamda gönderir. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı bu bilgilerin Ulusal Özürlüler Veritabanına aktarılması amacıyla uygun servisler hazırlar. Özürlülük bilgilerinin Ulusal Özürlüler Veritabanına aktarılmasına yönelik teknik yöntem ile özürlülük bilgilerinin elektronik ortamda alınmasına ilişkin usul ve esaslar Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenir.
Raporu alamayınca bu konuyla ilgilenen bir avukata başvurduk. Ve bize yasadan önce alınan %50 raporuna dayanarak dava açabileceğimizi tekrar tekrar kurula girmemize gerek olmadığını 2006 dan önce alınmış raporların kazanılmış hak olduğunu buna dayanarak dava açabileceğimizi söyledi. Eşimin 1999 da aldığı raporda yenialdığı raporda aynı hastaneden üstelik. Mahkemeyi vergi mahkemesine açmamız gerektiğini söyledi. Oysa ben forumlarda okuduğumda bölge idare mahkemesine açılmalı diye görmüştüm. Avukata da söyledim ama hayır dedi. Konuyla ilgili sonuçlanmış bir davasıda yokmuş. Bizimle beraber benzer konuyla ilgili 4-5 dosyası daha var. Ama henüz bir sonuç yok. Baklaım ne olacak. Çarşamba günü vekalet işlemlerini yapacağız. Doğru bir şeymi yapıyoruz bilemedim. Avukatlarında bu konuyla ilgili pek bilgileri yok. İzmirde sizin bildiğiniz bu konuya vakıf avukatlar var mı?
Şimdi de telefonla aradım hastaneyi. Israrla raporun 2 nüsha olduğunu bize veremeyeceklerini söyleyip duruyorlar. Telefonda da bir güzel paylıyorlar adamı. Bimeri aradım. Akşamda internetten başvuru yapmıştım. Bimer bana konuyla ilgili şikayetimi alabileceğini söyledi, 1 ay içinde neticelenirmiş. bu seferde bizim rapora itiraz süremiz dolacak. İl sağlık müdürlüğüne ulaşmaya çalışıyorum. Bizim rapor yılan hikayesine döndü. Var mı başka bizim gibi raporuna ulaşmayanç Sadece bizmiyiz?? Ne şans yahu. valla delireceğiz artık. Eski rapora dayanarak açılacak davadan bir şey çıkmaz gibi foruma baktığımda o yüzden bize yeni raporun hastane oranını öğrenmek şart oldu. eşim yinede avukata vekalet verecek gibi. Şaştık kaldık valla ne zor işmiş...
Eşiniz çalışıyorsa veya rapor için başvuru esnasında çalışmışsa,Raporun bir nüshası İşverene gönderilir.İşverenden alarak Fotokopisini çoğaltabilirsiniz.
hastaneye kurumunuz aracılığıyla gitmişseniz raporunuzu alamıyorsunuz. hastane direk maliyeye gönderiyor sonra maliye bir yazı ile birlikte karar verilen sonucu ve raporunuzun bir örneğini çalıştığınız kuruma gönderiyor. çalıştığınız kurumda size bunları tebliğ ediyor! süreç böyle işliyor çünkü bunu bende yaşadım.
Hastane raporunun bir örneği yani maliye ye gitmeden önceki hali işyerine geliyor mu? Yoksa maliyeden gelen halinimi gönderiyorlar?
İşyeriyle de görüştük onlara sadece maliyeden gelen yazı gelmiş. o yazının aynısı ptt kargo ile eşimede geldi. Hastane raporunun sonucu ile ilgili bir bilgi yok. rapor da yok ortada.
Hastaneye gitti tekrar eşim raporu alamadık ama oranınız aynı % demişler( dün avukatla görüşmüştük bahsetmiştim. Yarın avukata vekaleti verecek sanrıım 1999 raporuna istinaden dava açacaklar. forumlardan okuduğum kadarıyla bişey yapacağını sanmıyorum ama artık eşiminde sinirleri yıpransı. Fazla birşeyde söylenmiyor. Avukata gitme boşuna para vereceğiz diyeceğim ama dedim ya yoruldu artık. Bir de öyle deneyelim
öncelikle avukata boş yere para vermeyin. Vergi indirimi amacı ile yapılan başvuruda şahısa rapor nüshası verilmez (ortada şahsi bir müracaat yoktur).Bunun yanısıra siz işe başlamadan önce işyerinize mutlaka bir nüshasını vermiş olmalısınız,işvereniniz dosyanızda saklıyordur ondan rica ediniz vericektir.Ayrıca elimde bir rapor olsun diyorsanız rapor yenileme hakkınız 2 yılda 1 olmak kaydıyla gerçekleştirilir (kurum istekleri hariç).
99'daki rapor istinaden vergi indirim hakkı kazanan hiç kimseyi bilmiyorum. Avukatlar "kazanırsın" diyorsa, dayanakları nedir? Lehte emsal bir karar var mıymış?
Benim bugüne dek gördüğüm tek şey, dava açıldığında mahkeme hastaneye sevk ediyor ve yeni alınan rapordaki oranı geçerli sayıyor...