Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için rapora başvurdum ama Malulen emekli olmak istiyorum?

ocobyhan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
16
Merhaba arkadaşlar,Sgkya başvurduğum vergi indirimi için beni hastaneye sevk ettiler ve perşembe günü gideceğim. Şeker hastalığından(tip2) dolayı insulin vurunmaktayım (günde 2 kez). Sağ gözüm %35 sol gözüm %70 oranında görüyor. Ritim bozukluğu yüzünden kalbime ömür boyu olan kalp pili takıldı. Ağır şeyleri kaldırmam yasaklandı. 1977 Sigorta girişim var 4300 Gün oldu toplamda ama son 1261 gün hala bağkurda olduğu için vergi indirimi aldığım vakit emekli olamıyorum. Eğer %60 üstü çıkarsa mamulen emekliliğe başvurabilir miyim? bu saydığım sorunlar hepsi şeker hastalığının verdiği sebeblerden dolayı oldu. Mamulen emeklilik istiyorum çünkü çalışacak gücüm hiç yok akşam eve gelince bayılacak gibi oluyorum artık.

Sorum şu perşembe günü %60 üstü çıkarsa mamulen emeklilik için ne yapabilirim?
veya 1261 günü doldurmama 100 gün kaldı sgk da bunu doldurmadan emekliliğe sgkya başvursam. ( raporum %40 üstü çıkınca) Emekli ederler mi yoksa bağkura yollarlar mı beni ?

sgk dan sevk alıp hastaneye gidersen en son sigortalılığına bakar maluliyet %60 alırsan emekli olursun 10 yıl sigortalılık 1800 gün yeter

Bi daha mı sevk alacağım ben bu vergi indirim sevkini kasımda aldım anca marta verdiler randevu şimdi yine olsa 2-3 ay sonrasına verirler

Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim, malulen emekli olabilmek için bir hastalıktan en az % 60 almak gerekir, oranınız %90 bile olsa farklı hastalık ve komplikasyonlarından dolayı birleştirilen oranlar malulen emekli etmez, vergi indirim belgesi alarak erken emeklilikten yararlanılabilinir

Bu saydıklarım hepsi şeker hastalığından dolayı kaynaklanıyor. Bu sebeble mamulen emekliliği sordum.

1260 günü doldurmazsa ssk dan nasıl emekli olacak vergi indirimi ile

Derdim vergi indirimi değildi sadece alınacak rapor ile ben bunu gidip mamulen emekliliğe sunabilir miyim veya napabilirim?
%60 üstü çıkabilir ve bu tek bi hastalıkta olabilir eğer çıkarsa ne yapmalıyım diye soruyorum

ocobyhan

SGK'dan sevk aldığınıza göre sizin vergi indirimi ile bir işiniz yok. Son 2520'nin fazlası bağkur olduğu için sizi 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sevk etmişlerdir. Onun şartı da şu tablodaki gibidir:

bagkur.PNG

Bu verilecek olan raporda oran yazılmayacaktır. Ama velev ki hata yapıp yazarlarsa, raporda oran da bulunursa, evet, o raporla vergi indirimine başvurabilirsiniz.

Peki Bağkurdan emekli olursam daha az maaş almaz mıyım? Sgkdan olmam daha mantıklı değil mi?

ocobyhan

Ben de ssk statüsünde emekliliğin daha iyi olduğunu düşünenlerdenim. 100 gün çok değil. Madem 100 gününüz kaldı, ben olsam 100 gün ssk'Lı çalışan olarak sigortalı olur, vergi indirimi de elde ettikten sonra günü geldiğinde ona istinaden erken Yaşlılık emekliliğine başvururum.

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa

sigorta girişim 19993

1870 prim gün sayısı, yüzde 80 ile malulen emekliyim..

sorum şu:

malulen emekliliğim iptal olursa,t abloya göre kalan 5 yıllık primi 3600 'e tamamlayıp yeniden normal emekli olmam mümkünmü?

Üst Alt