Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için raporu hangi hastaneden aldığımızın önemi var mı?

ZONGULDAKYILMAZ

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle sitede emeği geçen tüm yönetici arkadaşlara, yorumlara
özenle cevaplandıran tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Ben as hastası olarak vergi indirimi almak istiyorum,17 yıldır tedavi görmekteyim, humura ilaç kullanıyorum ilerlemiş
hastalık doğal olarak vergi indiriminden faydalanmak istiyorum.yaşım 48 pirim gün sayım sgk,dan
4000 gün alanya,da ikamet etmekteyim acaba alanya devlet hastanesindenmi almalıyım
heyet raporunu yoksa antalya araştırma hastanesindenmi alayım,alanya devlet hastanesinde
romotoloji bölümü yok acaba buradan alırsam raporumu ankara aynen onaylarmı,terettüt içerisindeyim
bu konuda bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.tüm hasta arkadaşlara acil şifalar dilerim...!

ZONGULDAKYILMAZ

SSK'lı çalışan olduğunuzu varsayarak yanıtlıyorum.

Vergi indirimi alabilmek için öncelikle bir işyerinde halen çalışmaya devam ediyor olmanız gerekiyor.İşyerinizden alacağınız yazı ile işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine başvuruyorsunuz ve işlemler başlıyor.

Bu işlemlerle ilgili detaylı bilgi verilen konunun linkini de aşağıda veriyorum.İncelerseniz zaten ciddi fikir verir:

https://www.engelliler.biz/forum/sa...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Mesajınızda bahsettiğiniz hastane konusuna gelelim.Yukarıda bahsettiğim vergi indirimi için başvuru aşamasında zaten sizden rapor istenecek.Elinizde 2013 ve sonrası tarih taşıyan ve geçerli bir hastaneden alınmış sağlık kurulu raporu yoksa geçerli bir hastaneye sevkiniz yapılarak rapor almanız istenecek ve süreç devam edecek.
Yok ben önceden halledeyim derseniz bu seferde ilinizde hangi hastaneler vergi dairesince kabul edilecek içerikte sağlık kurulu raporu verebiliyorsa herhangi birini seçerek şahsen başvuru yapabilirsiniz.Bu listenin yeraldığı sitenin linki de aşağıda.Vergi dairesi sevkinde hastaneye raporla alakalı herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.Kendiniz başvurursanız konu yine vergi indirimi olduğundan rapor için para istenmeyebilir ama ona emin değilim.

TKHK | Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

Üst Alt