Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için raporu nereden ve nasıl almalıyım?

NSBMEHMET

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Nereye başvuracam ne gibi işlemler yapmalıyım sağ bacağım polio sökeli sol bacak ise polio sökeli hafif derecede % kaç alabilirim

İşyerinizin bağlı bulunduğu defterdarlığa başvuracaksınız. Sizi rapor için hastaneye sevk edecekler..

Polio Sekeli için sakatlık oranı cetvelinin verdiği oranlar;

[FONT='inherit']Tablo3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları;

[/FONT]Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veyakalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve (b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayakortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltukdeğneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96
[FONT='inherit']
[/FONT]

Rapor

Kendi isteğimle yani başvurumla engelli raporumu aldım % 60 vergi indirimi için kullanabilirmiyim

çalışıyorum zaten 3 yıldır halen çalışmaktayım

Raporum polio sekeli + dianpet + tansiyon % 60 aldım ... ankara maliye düşürürmü birde raporumda doğum yeri yanlış yazılmış bir proplem olurmu

bülent abı benimde bir sorum olacak bende yeni rapor aldım % 60 açıklmada da ve teshiş bölümündede şöyle yazıyor diabedes + hipertansiyon ( yani şeker + tansiyon) % 30 vede polio sekelinden % 44 toplamda % 60 aldım ama hem doktorların açıklama bölümdede hemde teshis yani tanı bölümündede sadece bu yazılar var .şeker + tansiyon + polio sekeli yazıyor .sizce oranım düşürülürmü yada bilgi yetersizliğinde dolayı geri gönderirlermi
tşk ederim . yorumlarınızı bekliyorum

Kafama takılan bir soru daha var benim girişim 2001 tarım bağkuru , ssk girişim ise 2010 vergi indirimim onaylanırsa inşaallah erken emekli olabilecem değil mi

Üst Alt