Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için raporum çıkınca nereye teslime edeceğiz, süreç nasıl işleyecek?

uras

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
@OturanBoğa
rapor icin basvurdum evraklari teslim ettim %40 uzerinde 45 altinda bir rapor verilecek gibi hastaneden raporu aldiktan sonra yapmam gerekenler nelerdir halen calismaktayim 1995 sigorta baslangicim ve 8250 prim gunum var

raporu isyerine mi verecem ? maliyeye mi ? ankarayami gondercem lutfen detayli cevaplarmisiniz sürec nasil olacak

En son çalıştığınız yerin vergi dairesi ne müracaat edeceksin rapor 3/5 ay sonra onaylanır gelir

hastane kurulundan teslim aldigimda calistigim y yere bilgi vermelimiyim ?

Versende olur vermesende sende bitecek bişey sonuçta rapor sonucun çalıştığın yere gelir

Yani vergi dairesi gelen evrak e tebligat ile son çalıştığınız yere gelir

uras çalıştığın iş yerinde kağıt alıyorsunuz o kağıtla raporun aslını veya noter tasdikli halini vergi dairesine veriyorsunuz. Raporlarınız vergi dilimi onaylandıktan sonra tabiki bu süre bir kaç ay buluyor. gelen evrak ile emekliliğiniz için sgk'ya başvurabilirsiniz.

selam
9 kasim itibariyle raporumu aldim oran %43 surekli ve 3 yil kontrollü...
1995 yilindan beri aktif olarak calisiyorum 8250 uzerinde prim gunum var ve sigortam tavandan yatirilmakta..
gecen cuma gunu isyeri insan kaynaklarina ve isyeri hekimine raporumu teslim ettim
insan kaynaklarin belirttigi gibi bugun işkura giderek kayitlari yenilettim ve engelli kadrosunda gorunuyorum
daha sonra isyeri insan kaynaklarindan aldigim yazi (1995ten beri isyerimizde calismaktadir),
sigorta giris bildirgesi ,rapor ve nufus kagidi fotokopisi ile bulundugum il deki vergi dairesi baskanligina giderek vergi indirimi icin evraklarimi elden teslim ettim oradan 2/3 ay surecegi soylendi

uras
Tamam bu kadar hepsi, geriye kalan sadece beklemek.
Vergi indiriminiz onaylanırsa, hemen emeklilik için başvurabilirsiniz. Zira 3. derece vergi indirimi ile emeklilik şartlarını bile fazlasıyla sağlamış durumdasınız.
Sigortanız tavandan yattığına göre kalifiye bir elemansınız, işvereniniz emekli olduktan sonra da sizinle çalışmak isteyecektir.
Hemen emekli olup SGDP kapsamında çalışmaya devam ederek iki maaşı birlikte almak en güzel yol bence.

Ufukalp
ilgi ve cevabina tesekkur ederim
bulundugum il vergi dairesi baskanligina isyerinden aldigim evraklari teslim ettigime gore olurda o 2/3 aylik sureci beklemez ve işten(15yil 3600) sarti ile ayrilir isem nasil bir yol izlemeliyim sizce ?

uras...hocam hayırlısı olsun şimdiden....yalnız anlamadığım hem sürekli hem de 3 yıl kontrol şerhi nasıl oluyor onu anlamadım ben??...birde 23 senede herhalde hiç boşluğunuz olmamış herhalde maşşalah 8 bin üstü gün:)

uras
Rapor ya sürekli ya da süre kontrollüdür. Hem sürekli hem 3 yıl kontrollü olmaz.
Neyse bu bir hatalı yazım olabilir, asıl konuya gelelim.
08.09.1999 tarihinden önce sigorta kaydı olan herkes engelli olsun olmasın 15 yıl ve 3600 gün prim gün sayısı şartlarıyla kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilir. Siz de bu şartları taşımaktasınız.
Ancak;
Rapor oranınız sınırda bir oran ve maliye sağlık kuruluna giden raporların aynı oranda onaylanıp geleceğine dair bir garanti yoktur. Oranın düşürülmesi de ihtimal dahilinde. 4 puanınızı düşürseler vergi indirimini alamıyor ve erken emeklilik hakkından faydalanamıyorsunuz.
O yüzden acele etmeyin derim.
Vergi indirimi başvurunuz sonuçlansın ondan sonra bir yol haritası çizersiniz kendinize.
Tabi bu benim görüşüm, tercih sizin.

şöyle söylim özür durumu sürekli kontrolü 3 yılda bir
yani özür durumu surekli oldugu icin su andaki 43 luk oran 3 sene sonraki kontrolde bu oran azalma deil artma gosterecektir .hastalik surekli yani
umarim anlatabilmişimdir
deathless
evet arkadasim hic bosluk yok suan tekrar baktim 8269 gunum var

Hastalığın sürekli olması ile raporun sürekli olması arasında fark vardır. Sizin raporunuz 3 yıl süreli.
Vergi indiriminiz onaylanırsa o da 3 yıl süreli gelebilir.
Süreli vergi indirimine dayanarak emekliliğiniz de süreli (kontrollü) olabilir.
Bunlar hep inisiyatif kullanımına açık konular olduğundan kesinlikle şu olur diyemiyoruz.

anladim ...bu aciklama iyi.oldu tesekkurler saygilar ��

ama rapor sürekli olsa bile vergi indirimi süresiz olabilir..aynı benim gibi raporum 2 yıl süreli vergi indirim ve emekliliğim süresiz..

deathless
Evet doğrudur. Ben de ihtimallerden söz ettim zaten.
Maliye sağlık kurulunun inisiyatif kullanarak karar verdiği konular bunlar, o yüzden kesin şu olur diyemiyoruz.
Tabi ki vergi indirimi sürekli gelse ne güzel olur.

Selamlar Ufuk bey;
Ben 15.09.1997 staj sigortası ile başladım. Şu anda 51150 prim günüm var %53 vergi indirim raporumda var. Peki staj sigortası girişi sizin dediğin kapsama giriyormu onu merak ettim teşekkürler şimdiden

eminserin
15 yıl 3600 gün ile tazminat talebi emeklilik gibi işlem görmekte olduğundan staj girişinin sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edileceğini sanmıyorum.

kylexz
Linkteki sorularınızı aynı konunun altında cevapladım.

Ufukalp
Ankaraya gonderilen vergi indirimi ile ilgili bugun internetten gib.gov.tr ye baktigimda işleminiz sonuclandi yaziyor baska bir ibare yok bu ne anlama gelmektedir? Tesekkurler

Ankara Maliye Sağlık Kurulu raporunuzu onaylamış.
Dereceye girdi vs yazmıyorsa telefonla arayıp sonucunu öğrenebilirsiniz.

Üst Alt