Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için raporum düşürüldü. İş yerinde engelli statünde çalışabilir miyim?

ahmet57

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Vergi indiriminden yararlanmak için mevcut raporumla başvurdum ve raporumu yenilememi istediler.Mevcut %55 oranlı raporumu %21 e düşürdüler. İş yerinde halen engelli statüsünde istihdam edilmeme enge teşkil eder mi? Bu yeni rapor iş kur da halem %55lik raporum gözükmekte. İş yerimiz şuan Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığınca denetim de ve denetmen çalışamayacağım yönünde görüş bildiriyor.Ben raporun oranına bakarım diyor.Aksi görüş bildiren emsal teşkil edecek bir bilgisi olan var mı? Yoksa işimden olacağım.Şimdiden teşekkürler.

aynısı benim başımda var malesef bende bilmiyorum ne olacak il sağlık müdürlüğüne itiraz edicem galiba

iş yerinde sağlam bağlatıların varsa en fazla normal statü çalışırsın akabinde yeniden başvuru yapıp hastahaneye inşallah yüksek oran çıkar yeni raporu iş yerine veririsiniz

İşyerinizde engelli olarak çalışıyor iseniz
ilerde rapor oranız düşse bile
engelli olarak çalışmaya devam edersiniz.

ENGELLİNİN ÇALIŞMA HAKKI Aşağıdaki kurumlar % 3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır: - Genel ve katma bütçeli daireler - İl özel idareleri ve belediyeler - Kefalet sandıkları, döner sermayeli kuruluşlar - Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan bankalar - Hususi kanunlarla kurulmuş banka ve teşekküller Engelli açık kontenjanının doldurulmaması halinde engelli istihdam etmeyen kamu kurum ve kuruluşları için yükümlülüğün dolduğu tarihten yükümlülüklerini yerine getirecekleri tarihe kadar her engelli açık kontenjanı her ay itibarı ile 1475 Sayılı İş Kanununun 98/c maddesindeki para cezası uygulanır. (30 Mayıs 1997 tarihinde Bakanlar Kurulunca alınan karara göre 1475 sayılı İş Kanunu'nun 25. Maddesinin a fıkrasının 1. bendinde zorunlu engelli çalıştırma oranı belirtilmiştir.) Engellinin işyerindeki hakları: * Bir iş yerinden malulen ayrılmak zorunda kalıp da sonradan maluliyeti ortadan kalkan engelli işçiler, eski iş yerlerine alınmalarını istedikleri takdirde iş veren kadroda boşluk varsa derhal, yoksa boşalan ilk kadroda kendilerine şans tanımalıdır. * Bir iş yerinde çalışırken iş kazası nedeniyle sakatlanan kişilerin öncelik hakkı vardır. İş veren, bu işçisini sakat kadrosunda öncelikle çalıştırmakla yükümlüdür. Çalıştığı iş yerinde sakatlananlar, durumlarını tescil için İş ve İşçi Bulma Kurumuna başvurabilirler. *[SIZE=5] Engellilik dereceleri % 40'ın üzerindeyken işe girip de daha sonra durumlarında bir iyileşme görülerek dereceleri % 40'ın altına düşenler engelli kadrosunda çalışmaya devam ederler.[/SIZE]

selamlar asla ama asla engelli işci statüsünden çıkarılmazsınız o sizin kazanılmış hakkınızdır eğer bir çıkarılma söz konusu ile işkurumundan bir yazı alıp insan kaynaklarına iletmen bu durum 2007 yılında başıma geldi işinden olamazsın

vergi indirimi farklı bir olay engelli işci statüsü başka bir şey o yüzden Çıkarılamazınız

vergi dairesi değil,hastahane düşürmüş yinede bu hak kazanılmış olduğu için devam eder değilmi? çünkü sisteme girdikleri zaman daha önce alınmış bütün engelli hakları gidiyor diye biliyorum, benim raporum hastahaneden yanlışlıklarla çıktı ve %43 olan hakkım %37 oldu 27 ağustosta vergi dairesine gitti dediler fakat dün ben iett kartımla ücretsiz seyahat ettim bu nasıl olu anlamadım sisteme girseler iptal olmazmıydı

şimdi ankara iş kur müdürlüğü ile telefonda görüştüm dedikleri sen engelli kadrosunda işe girerken vermiş olduğun sürekli raporun senin kazanılmış hakkındır, vergi indiri ile almış olduğun rapor bizi ilgilendirmez ve engelli kadrosunda çalışmaya devam edebilirsin, benim ilk olarak 2004'te engelli statüsüne işe girebilmek için %40 rapor almıştım sonra vergi indirimi için 2012 yılında %43 aldım şu anda sistmelerinde ilk aldığım rapor duruyor yani yeni alının rapor sistemlerine düşmüyor buna sevindim

İş yerimde benim tarafımda sağolsunlar. İş kur dan bizde sözlü beyan aldık çalışabilirliğim konusunda ancak denetimciyi ikna edebilmemiz için yazılı bir beyana ihitiyacımız var. earibagi arkadaşın dediğini mevzuatın çıktısını aldık.Bakalım beyan edeceğiz.Diebetus yazılı bir beyanda bulunuyorlar mı.Ayrıca hepinize teşekkürler.

bence bağlı olduğunuz iş kurumu şubesine gidin ordan yazılı bir belge isteyin vereceklerdir, zaten her ay bildirge veriyorlar sistemlerine bir problem olsa iş kur yazılı olarak iş yerinize ihtar çeker, yani ne yapmak istediklerini anlamadım sizin iş yerindekilerin

asıl soru denetimcinin bu konudan nasıl haberi oldu ben orayı anlamadım

Kanun maddesi var
Bence endişelenmen yersiz

yok arkadaşlar çalışamaz yönünde görüş bildirdiler. engelli statüsünde değernlendirilmezmişim.

ahmet57

Vergi indirim hakkı elde etmek ayrı bir konu, engelli statüsünde çalışmak ayrı bir konu. Madem vergi indirimi olmadan engelli statüsünde çalışmak sakıncalıydı, bugüne dek neden çalıştırmışlar? Kimden vergi indirim hakkı olup olmadığını sormuşlar bugüne dek!
Yok öyle bir şey... İşkur kaydınız ve işverene verdiğiniz %40 üzeri rapor olduğu sürece engelli statüsünde çalışmaya devam edersiniz.

iş yerim beni çıkarmıyor. ancak çsgb denetimcisi bu statüde istihdam sağlanamaz dedi. ben indirime başvurdum.dosyam maliye bakanlığında gelmiş. dosyada yeni verdikleri rapor %21 eski raporumun üzerinede tükenmez kalemle %21 oranı not düşülmüş.denetimci bu yeni raporun iş kura bildirilmemesine takılıyor. eğer bildirilseydi şuan %21 olarak gözükecekti beyanını vermekte bu neden görüşü aksi yönde

Üst Alt