Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için raporumu iş yerime vermem yeterli mi?

ErmanHoca

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar öğretmenim 3. derecede engelim var bugün bizim maaşlarımızı düzenleyen mutemet ( muhasebeci ) ile görüştüm raporunuzu bize getirmeniz yeterli dedi acaba burda bir eksiklik var mı yani sitemizde vergi dairesi falan yazıyorda ondan soruyorum ? Bana getiri olarak maaşıma 30-35 tl bir ilave olacak sanırım bir de bizim yıllık vergi matrahımız 10-11 bin liraya ulaşana kadar % 15 , 10-11 bin lirayı geçmeye başlayınca % 20 kesiliyor yani yılın son 5 ayı falan maaşımız % 5 eksik alıyoruz bu durumdanda bana bir muafiyet söz konusu mu ? cvp verecek arkadaşlara şimdiden tşk ler...

Muhasebeci kendisi uygulasa da yasal olarak vergi indirimi için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek lazım. Bunu yapmazsanız, evet, maaşınıza yansır ama, yasal olarak bu hakkı elde etmiş sayılmazsınız.

Aylık maaşınızın 190 TL'si vergiden istisna olacak. Bu da 25 tl gibi bir fark demek. Yılın her ayı aynı şekilde alırsınız.

Öncelikle cvp için çok tşk ler... Aylık 25 tl yansıyacak bir de vergi matrahımıza aylık 190 tl az yansıyacak ki % 20 lik dilime ulaşmamız biraz gecikecek bu da bir avantaj...

ERMAN HOCA ile aynı durumdayız fakat ben şirkete bağlı olarak bir devlet hastanesinde calışıyorum şirketmuhasebesi bana raporu ver yeterli dedi ama ben vergi dairsine vereceğim dilekçede şirketimi iş yeri olarak yazacam yoksa calıştığım hastaneyi mi hastane bashekiminden calıştıgıma dair kağıt götürdüm bana yardımcı olmadılar

Erman Hoca;
yılın sonlarında % 20 lik ikinci dilime girildiğinde 190 tl nin % 20 si yani 38 tl yansır her ay aynı olmaz yani. Aslolan 0 190 tl nin vergiden muf olarak matrahtan düşmesidir,vergi oranı ne olursa o oranda yansır.
ecii;
sizin işvereniniz hastane değil bağlı olduğunuz taşeron firmadır dolayısıyla da çalışma belgenizi şirketten alacaksınız.

TEŞEKKÜR EDERİM. fakat vergi dilekçesinde çalıştığın iş yeri adresi diyor benimşirketim tekirdağda ben muş ta çalışıyorum vergi dilekçesine ne yazayım yardımcı olurmusunuz birde şirket çalıştığıma dair şöyle bir yazı verse şu tc nolu şu kişi şu tarih itibariyle şirketimiz bünyesinde çalışmaktadır

Son düzenleme:
Üst Alt