Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için sağlık raporu ve izlenen sürece dair deneyimim

beyazx

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaslar yaşadığım süreci aynen yazıcm

1-vergi indirimi için öncelikle hastaneye kendim müracaat ettim, müracaatımı vergi indirimi diye almadılar engel oranımı bildirir rapor diye yaptım ( vesilalık fotoğraf ve kimlik fotokopisi)..

2- sağlık raporu için herhangi bir ücret ödemedim sonradanda hiç bir kesinti olmadı (ücretsiz)
başhekim onaylı 5 nüsha çoğalttık

3- raporu aldıktan sonra vergi dairesi başkanlığına başhekim onaylı 1
nüshasıyla müracaat ettik (izmir)

4- sonucu internetten EVİS İZMİR den takip ettim.

5- !!!!!!!!!ÖNEMLİ raporda 2 yıl kontrol şartı vardı AMA RAPOR SÜRESiZ ONAYLANDI( engel oranında hiç bir değişiklik yapılmadan ).

6- sonuç 2,5 ay içerisinde iş yerine bildirildi. ben bu süreci araştırken çok kıvranmıştım
umarım işinize yarar

!!!!!!!!!!RAPORUN SÜRELİ OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL ANKARANIN (vergı daıresı baskanlıgının)NASIL ONAYLADIĞI ÖNEMLİYMİŞ EMEKLİLİK İÇİN.

bu siteyi kuran emek harcayan herkese çok tesekkür ederim..
EMEKLİLİK İÇİN MÜRACAAT ETTİĞİMDE TÜM SÜRECİ PAYLAŞACM..

beyazx
Teşekkür ederim paylaşım için

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rica ederim.. bilgi paylaştıkça güzeldir.bu siteden çok şey öğrendim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Raporu vergi dairesine verdikten sonra, sonucu nasıl takip ediyoruz.evis dediğiniz sey izmir için gecerli bir seymi?baska ıllerden takip ettiğimiz bir site varmı?

evis izmire özel evet. tüm illerde varmı bu uygulama bilemiyorum yanlış yönlendirmeyeyim sizi.

Beyazx kardeşim, moralini bozmak istemem ama, emeklilik başvurusu yaptığın zaman SGK senden tekrar yeni rapor ister bence.

@ersin_67 rahatsızlık:sol hemipleji (felç)
ortopedik engelli %83

@rgndmr bir kaç ay sonra emeklilik için müracaat edicem artık o süreç nasıl işler bilmiyorum
ama bu siteden araştırmalarıma göre bu rapor yeterli heralde..

Bence de raporun yeni olduğu için tekrar istemezler

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba,
Benim de %80 raporum ve vergi dairesi onaylı %80 belgem var ancak 2 yıl kontrol süresinde aksilik yaşarım diye emekliliğe çalışmak istemiyorum çalışma sürem 22 yıl. Buradan tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.

beyazx

soracağım birkaç soru var:
1-Vrgi indirim için kurumunuz aracılığıyla mı muracaat ettiniz?
2-Vergi indirimine başvurmadan önce ne kadar süredir çalışıyordunuz?
3-Vergi indirimi olmadan da engelli statüsünde mi çalışıyordunuz?
4-Vergi indiriminiz kabul edildikten sonra indirimin kabul edilmemesinden önceki kıdeminiz emeklilik için sayıldı mı?
5-Vergi indirimi için heyet raporu vermeye yetkisi olan istediğiniz hastaneye mi başvurdunuz?

Bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim, en kısa zamanda cevap yazarsınız umarım?

Suret
surularınızı cvaplayayım
insallah işinize yarar

1- vergi indirimi için kurumdan yazı yazdırdım ben yazıya raporumuda ekleyerek v.d'ne verdim sonucu yazıyo muhatap alarak kuruma bildirdiler
2- 12 yıl hizmetim var.şuanda 1 ay sonra çalışmaya başlayacm.
3- şimdi engelli oldum daha önceden engelli değildim..
4- henüz emeklilik için müracaat etmedim.
5- netten araştırdım yetkili hastaneye kendim müracaat ederek rapor aldım..

beyazx çok geçmiş olsun, cevapladiginiz için de çok teşekkür ederim. Peki hastanede rapor alırken rapor alma amaçlarınizi da yazeirdiniz mı? Vergi indirimi amacını eklettinjz mı? Kamu kurumunda mı, özel sektörde mı çalışıyorsunuz? Mevcut engel oraninizla esasında emekliliginize de çok az kalmış oluyor.

rica ederim ederim
ben çok kıvranmıştım bu bilgiler için

vergi indirimi için rapor almak istiyorum diye dilekçe yaxdım kabul etmediler******(vergi indirim yazısını sadece çalıştığın kurum vergindairesine yazar, vergi dairesi hastaneye yazarmış vergi indirimden faydalanıp faydalanmayacagının belirlenmesi için ) ENGEL DURUMUMU BELİRTİR RAPOR diye müraacaat etmem gerektiği söylendi bende o şekilde müracaatt ettim ve rapor çıktıktan sonra kurumdan aldığım yazıya ekleyerek v. dairesine müracaat ettim..
rapor alacaksanız en az 5 nüsha başhekim onaylı suret alınız çok lazım oluyor engelli kartı vs gibi işlemlerde.

ben kamuda çalışıyorum vergi indirimini 1. derece ve süresiz onaylandı müracaat etsem emekli olmayı hak etmiş durumdayım şuanda

Merhaba,

Bende izmir`deyim. Mart ayı başındaVergi dairesi raporu Ankara`ya gönderdi.
Siz ne zaman raporu yolladınız ve cevapların gelme süreclerini yazarmısınız.
Sürecim sizin gibi işler ise Ankara'dan sonuç ne zaman belli olur ve işyerine ne zaman ulaşır.

Teşekkürler.

ankaraya gittikten sonra 2 ay içerisnde tüm işlemler bitti iş yerine bildirilmesi dahil bu süreye.

Üst Alt