Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için tekrar hakem kurula gireyim mi?

yasmin2013

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba sağlık sektöründe engelli kadrosunda devlet memuruyum. Bilgisiyar Teknikeri olarak çalışıyorum. İstifa ederek 2 ay özelde çalışıp SGK üzerinden eylül ayında emekli olmayı planlıyorum. Sorum şu:

Vergi indirimi ile şöyle bir sorun yaşadım. 2016 senesinde 1 yıllık %49 raporum ile başvuruda bulunup 2 yıllık vergi indirimi almıştım. 1 yıl sonra 2017 yılında aynı hastaneden tekrar %49 süresiz engelli raporu aldım. Hatta kpss ile memur olarak atandığımda 2018 yılında işyeri talebi üzerine tekrardan kurula girip aynı hastaneden süresiz %49 rapor 3. kez aldım. 2020 senesinde vergi indirimi için başvuruda bulundum. Bana tetkiklerimi göremedikleri için hastaneye yazı yazmışlar. O yazıya cevap gelmeden tekrardan hakem hastaneye kurula göndermişler bana böyle bir cevap geldi. Vergi indirimi alamadım. Tahmin ediyorumki e-nabız sistemi raporlarımdan sonra ülkede kullanılmaya başladığı için belki sistemden göremediler. Ne varki ben tekrardan kurula girmek istemiyorum. Drların sağı solu ve ruh halleri belli olmuyor. Obsesif kompulsif bozukluk, göz ve ortopedi branşlarında rahatsızlıklarım var. Özellikle psikiyatri drları baltazar yerine daha esnek puan verebiliyor.

Sorum şu:
10 yaşımdan beri tüm epikrizlerim var. Psikiyatri için özel muananeye gidiyorum yıllardır. Şuan tekrar devlet druna muane olup sisteme ilaçlarım düşsün istiyorum. Sonrasında da tüm tetkiklerimi ekleyerek resmi cevap dönmeyi düşünüyorum. Raporumun ömür boyu geçerli olduğu 3 kez aynı oranda rapor aldığımı belirtip, tetkik sonuçları ile değerlendirilmesini...Devletin verdiği raporları kanunun ....... maddesi gereğince birebir uygulamaları gerektiğine dair bi yazmak istiyorum.

Önerilerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim

yasmin2013

Elinizde güncel, süre kısıtlaması olmayan rapor varsa, o raporu hastaneden çıkarttırıp onunla vergi indirimine başvurabilirsiniz.

Üst Alt