Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için yaptığım müracaat beş aydır sonuçlanmadı!?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Yaklaşık 5 Ay önce Engelli vergi indirimi için başvuru yaptım. Henüz hala cevap gelmedi.
Görüştüğümde bu ay cevabın gelmesi gerektiğini söylediler. Merak ettiğim konu şu;

Uzun bir süre geçti. Olumlu sonuçlandığında geçen sürenin vergi indirimi ödeniyor mu?

Şimdiden teşekkürler....

Geriye dönük onaylandığı tarihten iritbaren alındığını duydum burda diğer formda yazmış arkadaşlar. Raporum ankaraya gönderildi süreci nasıl takip edebilirim formuna bak 2 . 3 gün önce yazmışlardı

arkadaşlar bir sorum olacak işe girerken engelli vergi indirimi evragımı verdim ancak 1.5 senedir vergi indirimi param yatmıyormus ne yapılabılır

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muhammetyasirozdemir
Vergi indirimi belgesinde belirtilen tarih itibariyle geriye dönük ödeme talep edebilirsiniz.
ugir
Bir buçuk yıl hiç mi bordronuzu kontrol etmediniz ?
Ödenmediğinden eminseniz işveren tarafında yapacağınız bir şey yok artık. Vergileriniz tam kesilmiş ve vergi dairesine ödenmiştir.
Başvurunuzu vergi dairesine yapacaksınız.
İlgili forumda geriye dönük vergi indirimi almak şeklinde bir başlık var, orada tüm detayları görebilirsiniz.

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. 08.05.2019 tarihinde sgk tarafından çıkışı olan evrağımın sonucu benimde hala gelmedi. Benim ikinci gidişi 2 yıl konturollu idi fakat raporum şu an sürekliye döndü vergi indirimi sonucumda sürekli gelir ise birdaha uğraşmak zorunda inşallah kalmıyacağım. Şu an beş aydır emekli maaşı alamıyorum. Beklemekten başka çarede yok hayırlısı inşallah. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Bende şubat ayında başvuru yapmıştım geçen ay engelli raporu uygun değil diye geri yazı geldi gittim raporumu yeniledim tekrar gönderdiler bakalım bekliyorum

muhammetyasirozdemir

onay tarihinden itibaren geçmiş indirimlerinizi vergi dairesi öder.

ancak raporunuzun ve işe giriş tarihinizin daha eski olması kaydıyla geriye yönelik 5 yıla kadar olan indirimlerinizi de dava yoluyla alabilirsiniz.
ugir

engellilik indirimi ve asgari geçim indirimi gibi indirimler, bunu uygulamayan işverenden istenebildiği gibi doğrudan vergi dairesinden de istenebilir. işverenden isterseniz iş mahkemesinde, vergi dairesinden isterseniz vergi mahkemesinde dava açmanız gerekiyor.

Geçmiş 5 yıllık indirimlerin alınabileceğine hakkında yazdığım makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Çalışan Engelliler Dava Yoluyla Geçmişe Dönük 5 Yılık Vergi İadesi Alabilirler - Hüseyin İLİK, Avukat - Alomaliye.com

cok teşekkürler desteğiniz için.

Geriye yönelik vergi indirim onaylanırsa para alabiliyormnuyuz

patpat55

Engellilik indirimine esas olan onay geriye yönelik olarak verilmez. Onay tarihinden önceki indirimlerinizi ancak dava yoluyla alabilirsiniz. Onay tarihinden sonraki indirimleriniz ise dava açmanıza gerek olmadan ödenir.

onay tarihi derken başvuru tarihinden itibaren mi yani ?
şunu diyebilir miyiz şubat ayında başvuru yaptım 2 yıl sonra onaylansa dahi şubat ayından itibaren 2 yıllık vergi indirimini geri alabiliriz.

canmanay
Gelen vergi indirimi yazısı üzerinde geçerlilik başlangıç tarihi yazar. Bu genelde başvuru tarihidir.

Birde şöyle bi olay var başvuru yaptığımda engel oranım %60 idi tekrar rapor istediklerinde yeniledim heyet %80 vermiş 2.geçerli olur her halde bakalım ne olacak

poyraz59

merhaba

bende 2 yıl kontrollü emekli oldum 68 oranla. kontrol muayemi oldum sürekli 65 verdiler. 8. ayda evrağım maliyeye gönderildi sgk tarafından. sonuç 10 güne belli olur benimde maaşım durduruldu.

Maliye 2. raporu süreklimi sürelimi onaylar bilgisi olan varmı?

ve tekrardan vergi dairesine yazı felan gidecekmi vergi indirimi için

Geriye dönük derken başvuru tarihinizden itibaren Vergi indiriminizin size tahakkuk ettirilmesi gerekir. zaten Maliyeden gelecek yazıda bu belirtilecek. iş geriye maaş bordonuzu düzenleyen işyerinizdeki bordro uzmanının doğru Vergi iade bordrosu düzenleyip süreci tamamlaması olacaktır.

Ufukalp

bordroyu kontrol,ettik elbet ancak,bordoda vergi indirimi olarak hıc,birşey yapmamaktadır.

Bordroda,nasıl görünür hangi kalem,altında nasıl anlıycam,yansıyıp yansımadıgını

Tamam dediginiz tarihten itibaren aliniyor diye. biliyorum ama birikmis para alacam derken sgk daki arkadaş borclu cikti evli 3 cocuklu onuda odedi nasil oluyor demeyin oldu

Kullanılan maaş programlarına göre ismi değişik kalemler şeklinde görünür. (Engelli İndirimi, Diğer İndirim, Vergi Muafiyeti, Ek vergi indirimi vb.)

Görünmüyorsa İlgili Birime neden Görünmediğini sorunuz.

smartselfte dıye bır fırmadan gelıyor bordrolar.ancak bu dedıklerınız hıc bırı yazmıyor.bordroyu paylasmaya calısacagım

acılmıyor maalesef

Engelli indirimi vergi matrahınızdan düşülür. Bu nedenle gelir vergisi matrah tutarını kontrol ederek bunu anlayabilirsiniz.

Güncelleme yapayım.ayrintili bordro istedim.yattigini gördüm.destekleriniz için teşekkür ederim.

Ugır bey ayrıntılı bodroda kesinti ismi ne diye geciyor

Üst Alt