Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirimi için yeni rapor aldığımda eski rapor iptal mi olur?

SrkNSGR

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
3
Merhabalar Herkese iyi Günler Dilerim,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

2014 yılında göz tembelliğinden Yüzde 54 engelli raporu almıştım. 2018 yılında Vergi indirimi için Ankara ya gönderdiğimde Yüzde 32 olarak geri geldi. Başka bir rahatsızlığınız var ise yeniden başvuru yapabilirsiniz denildi.

Şimdi Epilepsi hastalığım da çıktı. Bunuda rapora ekleterek vergi indirimi almak istedim ancak gitmiş olduğum hastahanede epilepsi için yüzde 20 göz için yüzde 20 oranı verildi. Balzard formülü ile hesaplandığında sanırım yüzde 36 ya filan denk geliyormuş.

Merak ettiğim husus;

Şimdi ben yeni almış olduğum raporu Ankara ya gönderdiğimde eski Yüzde 54 olan raporum iptal mi edilecek?

Değerlendirme Ankara nın daha önceden vermiş olduğu yüzde 32 üzerinden mi olacak yoksa yeni verilen yüzde 20 den mi?

Tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirlermi ?

Teşekkür Ederim.

Geçmiş olsun öncelikle son aldığın rapor eski raporu hükümsüz kılar anlayacağın şuanki raporun 36 ve engelli sayılmazsın yönetmeliğe göre
Son aldığın raporu Ankaraya yollamana gerek yok çünkü %40 altında kalmış oranın

ercan 34

Teşekkür Ederim.

Peki ben şuan çalıştığım yerde Engelli kadrosunda çalışıyorum. O da mı iptal oluyor?

serwol

%36 oranlı raporu neden vergi indirimi için Maliye'Ye gönderesin ki?

Hastaneden alınan her yeni rapor eski raporu geçersiz hale getirir. Maliye'nin yapacağı değerlendirme bu açıdan önemsizdir. Engelli haklarında sistem hastanelerin sisteme girdiği rapor oranları üzerinden yürür. Maliye sadece vergi indirim hakkı üzerinden değerlendirir.

Göz tembelliği ile ilgili alabileceğim oran ne olur?

Merhabalar,

Engelli rapor u almak için heyet e girdiğimde (göz tembelliği rahatsızlığım var) aşağıdaki paylaşmış olduğum numaralardaki tanılar konuldu.

Bu kodlar ile verilmesi gereken rapor oranı hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi?

[FONT=arial]H50.0 - KONVERJAN KONKOMİTAN STRABİSMUS[/FONT]
[FONT=arial]H52.0 - HİPERMETROPİ[/FONT]
[FONT=arial]H53.0 - ANOPSİSİZ AMBLİYOPİ

Teşekkürler/Saygılarımla[/FONT]

Üst Alt