Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için yeni rapor şart mı?

elest

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
yüzde seksen sürekli raporum var erken emeklı olabılmek ıcın yenıden vergı ındırmı ıcın yenı saglık raporumu mu almam gerekıyor bu raporun hukmu yok mu cvp verırsenız sevınırım

Rapor tarihini belirtmemişsiniz ama, her ne kadar yönetmelikle sürekli ibareli raporun kabul edileceğini söylese de, ne kurumlar ne de mahkemeler bunu uyguluyor. Siz yinede çalıştığına dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunurken elinizdeki mevcut raporu götürüp ısrarcı olabilirsiniz ancak çok işe yaramayacaktır tarih çok eski ise.. sizi yetkili hastaneler 'den il/ilçenize göre sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır.. en az %40 olarak onaylandığı takdirde 3. dereceden vergi indirimi hakkı kazanmış olursunuz..

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

rapor tarıhim 2007 aralık tarihli

Büyük ihtimalle kabul etmeyip sizi sevkedeceklerdir..

benım 1999 yılına aıt sureklıdır %40 var yenıden yolladılar hastaneye ;) gıttım ve %19 alabıldım aynı rahatsızlıga:mad:

H sınıfı ehliyet için rapor çıkarıyorum. Halihazırda Maliye onaylı 2ci derece vergi indirimim var. Yeni yönetmelikte rapor oranları yükseldiğinde bu Cuma alacağım raporun %80 üstü (1.ci derece ) olmasını bekliyorum.
22 Aralık 2012 tarihli raporumu hastaneden alır almaz defterdarlığa götürsem kabul ederler mi ? Bu konuda deneyimi olan var mı acaba?
(Halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyorum)

vergi ındırımı raporunun ankaranın kabul etmeme durumu var mı?

ben bulundugum ilçenın vergi dairesi mudurlugune gıttım vergı ındırmı almak ıstedıgmı soledım 2007 aralık tarıhlı yuzde seksen raporum oldugnu gosterdım onlarda bu rapor gecerlı bız kabul ederız tekrar almana gerek yok.burdan bız ankaraya gonderır ordan heyet onaylarsa vergı ındırmını alırsın dedı.vergı daıresının raporu kabul etmesı ankarada ısımı kolaylatırır mı yoksa onaylanmama ıhtımalı var mı bılgısı olan arkadasım var mı bu konuda

sadece rapor verdi iseniz maliye'ye hastalığınız ile ilgili bulgu tahlil vs.. ister maliye.yani hastane sevk olablirsiniz.

vagaslı'Nın dediği gibi, eğer raporda tanı ve bulgular net olarak belirtilmişse, bir sorun olmayacaktır...

Maalesef yeni raporumda tanı ve özür oranları detaylı ve tam olarak belirtilmemiş. Yeni aldığım rapor %88 olmasına akrşın H ehliyet ve özel tertibatlı araç almaktan başka bir işime yaramayacak.
İlla ki herşey için ayrı ayrı rapor almamızı istiyorlar nedense... Bir rapor çıkartmak ise en az 3 gün zaman kaybı ve bir sürü zahmet de cabası!

Üst Alt