Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için yeniden başvursam rapor oranım yüksetilir mi?

serkanabi

Yasaklı Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

%55 rapor ile 3. dereceden defterdarlıkta kaydım bulunmakta. İşitme engelliyim. Yaklaşık 6 sene önce onaylatmıştım defterdarlıktan.

Şimdi işitme engellilere %68 rapor veriliyor. Tüm işitme ve konuşma engelliler farksız bir şekilde %68 alıyorlar (istanbuldaki bir devlet hastanesi vermekte). Hatta bu konuda işitme eng. federasyonu da bir duyuru yapmıştı bizlere, yeni bir şekilde değrelendirme yapıldığına dair.
Neyse konumuza gelelim benim birçok işitme eng. arkadaşım %68 aldılar ve şahsen gördüm birçoğunda ve bende alacağım inş.
Aldıktan sonra defterdarlığa gönderip 2. dereceden %68 ile tekrar vergi indirimi talebinde bulunsam mı??
Acaba bulunursam ve bu rapor oranı düşürülürse (ki birçok kez forumlarda karşılaşıyorum) önceden almış olduğum %55 lik vergi indirimi hakkıma bir zarar gelebilirmi ??? (birçok arkadaşım %68 olarak 2. dereceden defterdarlıkta onaylattı. raporlarında Sürekli sağır-dilsizlik yazmakta ve bende aynı rapordan alabileceğime inanıyorum.

Bende merak ettim bunu. cevaplayabilecek kimse yokmu ?

Hastaneye başvuruğ %60 ve üzeri işgücü kaybı raporu alabilirseniz, onu defterdarlığa verip, 3. dereceden olan vergi indirim hakkınızın 2. dereceye dönüştürülmesini sağlayabilirsiniz.
Ve 2. dereceden vergi indirimi alınca, emeklilik süresi ve prim/gün şartı da çalışan lehine değişecek.

Teşekkürler..
Peki diyelim hastane oranı %40 ların altına çekti (olur ya burası Türkiye :) ) o zaman ne olacak ?? %55 ile olan şu andaki vergi indirimi hakkımı kayıpmı edeceğim.

Evet arkadaşlar %68 rapor gerçekkk. Bende inanmamıştım ama alan arkadaşlarımın ellerindeki raporu görünce gerçekten çok şaşırdım. Alanların haddi hesabı yok. Size en yakın devlet hastanelerine telefon ile başvurarak bilgi alıp gidebilirsiniz.. Bu arada hatırlatayım hiç konuşamamak şartı da var %68 de...

bende yeniden rapor çıkarmayı çalışmıştım sağolasın deftardaki memur bana uyarmış diyor ki (tekrar yüzde68 i alamayabilirsiniz 2006 yılında kanun değişti oranı düşürmüşler yinede düşün) demiş.

benim 2 derece yüzde 68 raporum var idi sora vazgeçtim. olsa, 1 dereceye yükseltmek istemişim..

Sizin durumunuzu tam anlayamadım mayruk ??

Bu yüzde 68 rapor olayı henüz yeni, 1 yıl bile geçmedi üzerinden. Sizin 2006 senesinde bahsettiğiniz sanırım farklı bir konu ??

İstanbul anadolu yakasındaki hastaneleri tavsiye ederim %68 rapor oranı alabilmek için... Diğer illerdeki durumu bilmediğim için bunu söylüyorum, sadece anadolu yakasında yaklaşık 400 işitme engelli almıştır bu %68 rapor oranını (işitme eng. spor klubu başkan yardımcısıyım, bu yüzden kalabalık toplantılara katılıyorum ve zaman zaman orada gündeme getirdik durumu, oradan biliyorum) .

----------

Bir ekleme daha yapayım.

Benim son 10 yıl içinde alınmış rapor oranlarım : %42 % 48 %45 ve defterdarlıktan onaylı olan %55 (2005 senesi) dir.

Ben olsam kendim hastaneye gider ve rapor alırdım. Eğer %60 ve üzeri olursa da defterdarlığa 2. dereceye geçiş için başvururdum.
Velev ki rapor aleyhime gelirse, o zaman raporu yırtar atardım...

Sayın oturan boğa;
Benim en başta sorduğum sorunun hala cevabını tam alabilmiş değilim :)
Şimdi ben hastaneye gittim diyelim, %40 altı bi rapor çıktı, ve bu rapor ya defterdarlığa yollanırsa (bir ara duymuştum alınan raporlar eğer vergi indirimi için ibaresi düşülürse defterdarlığa hastane tarafından gönderiliyor diye) "böyle birşey varmı"??? Eğer böyle bir durum olursa ve rapor oranım %40 altı olursa o zaman ya bunun engeli düzelmiş deyip vergi indirimi hakkımı elimden almaya çalışırlarsa kii başka bir durum daha var ben normale yakın konuşabiliyorum. sonradan işitmeeng. oldum. ama kulaklarımda çok ağır işitme kaybı var. Korkum elimdeki hakkı kaybetmek...:eek:

Arkadaşlar elinde %60 ve üstü raporu olan işitme engelliler lütfen buraya bir suret koyunuz...

Kazanılmış hakkın elinden alınamaz.
Yine de bence %60 ve üzerinde rapor alacağını kesinleştirmeden böylesi bir işe kalkışma derim.

Yüzde 68 raporu göz() 2004 de almışım vergi indirimden yararlanıyorum.gözümde derece yükseldiği için vergi deftarlığa gittim hasteneye sevk için yeniden rapor çıkarmamı istedim ordaki memur dediler yine 68 oranı alamazsın yükseltmek yerine düşürüller diyorlar nedeni 2006 yıılında oranmı nedir kanun değişmişler diyo yinede senin kararın.
Heyetten yeniden rapor aldığında 68 yerine 45 alırsan geri dönüş yok 45 de kalırsın 68 değil.neyse

benim işitme ve üroloji vede dermontoloji rahatsızlıgım var ankarada atatürk hastanesi rapor oranlarını en yüksek veren hastaneymiş acaba bende diyorumki birde ben gitsem çünkü işyerimde çalışan beir işitme engelli %69 oranında rapor almış

Bu konu hakkında en güzel bilgiyi Bilgi edinme kapsamında hangi kurumdan alırız....

Arkadaşlar peki rapor oranı düşürülebiliyormu. Yani hastane raporu hemen defterdarlığa mı yolluyor yada kayıtlaramı geçiyor, yoksa bizim elimizemi veriliyor. AYrıca birşey soracağım bende vergi indirimi hakkı aldım. defterdarlıktan işyerime gelen raporda 3. derece vergiindiriminden yararlanıyor yazıyor fakat herhangi bir süre yok yani, devamlı işgörmezlik, sürekli rapor, yada kontrollü vs vs bir ibare yok ???? emeklilikte tekrar rapor istenirmi. Bende işitme eng. gitsem rapor oranım düşermi. ??

Üst Alt