Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için yeniden hastaneye sevkim istendi. Rapor oranım düşürülür mü?

xeon

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%60 engelli raporum var.Özel bi bankada 4 yıldır memur olarak çalışıyorum.Vergi indirimi için defterdarlığa başvurdum.Maliye Bakanlığından dönen raporumu yeniden hastaneye sevkettiler.Rapor oranım düşürülür mü?Ne yapmam gerekiyor?

Sinir sisteminden dolayı sürekli engelli raporum, beyin ameliyatı geçirmemden dolayı almıştım. Hipofiz bezi ameliyatından dolayı. :(

benim eşimde vergi indirimi için başvurmuştu, 4 defa dosyamız geri geldi hastanete sevkettiler,

ve sonunda kızımın %80 olan raporunu %70 düşürdüler. 1yılı aşkın bir süre uğraştık.sanada kolay gelsin.

arkadaşım aslında herşey çok kolay ve basit sadece gideceğin yerleri bilmen önemli

özürlüler daire başkanlığınıa tlf aç söyle bi,mere yaz hakkını ara ak parti sağ olsun yaktı bizi

4 yıldır engelli kadrosunda çalışmama rağmen raporu onaylamaları gerekmiyor mu?

Sakat statüsünde çalışmak ile vergi indirimi iki ayrı konudur. Vergi indiriminden yararlanmasan da sakat statüsünde çalışmaya devam edebilirsin.... Ama, erken emeklilik için vergi indirim hakkı elde etmen şart.

Hangi oranda rapor verilmeli bilemiyorum. Hastaneden aldığın rapor güncelse, bence bi şekilde onaylanacaktır... Sakatlık oranı cetveli'ni en dar şekliyle yorumluyor genelde hastaneler...

Hastaneden aldığım rapor tarihi 05.04.2007 tarihli.:confused:

Soner, yeni cetvel 2006'daki cetvele göre daha yüksek oranlar veriyor. Zahmetli olacaktır tabii ama, yeni raporda işine yarayacak oranı alırsın diye düşünüyorum.

Bülent abi,ben kısaca bu durumu anlatayım,beni aydınlatırsan sevinirim.Çünki kafam allak bullak oldu.

2000 yılında hipofiz bezinden(hormon merkezi) ameliyat oldum.B aşka bir hastaneden 2007 de (hiperprolaktinemi + hipogonadizm) teşhisi ile % 60 özürlü raporu aldım.
Vergi indirimi için maliye; raporumun aslını ve gerekli evrakları istedi gönderdim. gelen cevap ameliyat olduğum hastane hakem hastane seçilmiş ve 2007 de aldığım raporumda teşhisin tam ve açık yazılmadığı, raporumda çelişkiler olduğu belirtiliyordu.
Hastaneye gittim ve tahliller yapıldı. 2007 yılındaki rahatsızlığım prolaktin hormonunun fazla çalışması ve testestoron hormonunun az çalıştığı tespit edilmişti. Ancak aradan geçen zaman içinde tedavi olduğum için prolaktin hormonu şimdi normal seyrini almış ancak testestoron da düzelme olmamıştır.

Şimdi merak ettiğim konu şu: Hastaneden çıkacak yeni sonuç ile eğer oranım düşürülürse %10 olursa--ki doktor tek hormon çalışmıyorsa %10 verilecektir diyor, 2 hormon da sorun varsa %60 a kadar verilir diyor.
Eğer oranım düşürülürse 2007 yılında aldığım rapor geçerliliğini tamamen yitirir mi? Benim çalıştığım işten bu konuda çıkarılmam sözkonusu mu?:(:(

İşten çıkartılman söz konusu olamaz... Kazanılmış hiç bir hakkın elinden alınmaz. Sadece, yeni bir hak talep ettiğinde, eski raporun değil, yeni raporun istenir ve o geçerli sayılır...

Bülent abi;

yeni bir hak talep ettiğimde derken;mesela devlet memurluğu sınavını kazanırsam yeni rapor mu geçerli sayılacak.Şöyle bir duruma da şahit oldum.Benim gibi özel sektörde çalışan bir arkadaşım vergi indirimi için başvurduğunda rapor oranı %60 iken %30 a düşürdüler.Ancak devlet memurluğu sınavını kazanarak eski raporu ile (%60 la)ataması yapıldı.Benim eski raporum gecerli sayılmicak mı?Sırf ameliyat geçirdiğim ve askerlikten muaf edildiğim için işe alınmadım.Rapor oranım %10 a düşürülürse çok şey kaybedeceğim.:(:(

maliyenin düşürmesi elinizdeki %60 lık raporun özelligini düşürmez sadece erken emekli olamassınız maliyeden geçer rapor alamassanız o kadar nereye giderseniz gidin %60lık raporunuz her halü karda geçer burda ki unsur maliyeden rapor olmadınmı bütün herşeyin bittigi anlamına gelmez maliye ayrı bir iş elindeki rapor ayrı bi iş bilmem anlata bildimmi

Hayır murat bey;siz anlamadınız sanırım.2007 de %60 lık raporu aldığımda 2 hormonum çalışmadığı için %60 oran aldım.Bu vesileyle engelli statüsünde işe girdim.Rahatsızlığım bu zaman içerisinde hormonlardan 1 i düzeldi ve şuan tek hormon çalışmıyor.Doktor tek hormon çalışmıyorsa % 10 oran verilir diyor.Henüz heyete girmedim randevu verdiler.Ben heyete girdikten sonra %10 verilip maliyeye gönderildiğinde eski raporum geçerliliğini yitirecektir diye korkuyorum.işten çıkarılmamın söz konusu olmayacağını bülent abi saolsun söledi içim ferahladı az da olsa.ama benim bir şüphem de şu ki devlet kadrosunda bi işe girecek olursam eski raporum geçerliliğini yitireceği sözkonusu olacaktır.ancak arkadaşım eski raporu ile devlet memuru oldu.%60 dan.

bende hipofiz ameliyatı geçirdim 14 sene önce özürlü raporunu 2 ay önce aldım maliye aynen % 60 olarak onayladı

turbay;

Turan bey,heyete gittiğinizde nasıl bir diyalog geçti?Aynı ameliyatı geçirmişiz.Heyette ne soruyolar?nasıl bir yaklaşım var bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.:confused::confused:

sizin bolumdeki dr.lar zaten son durumunuzu soyleyecekdir size.sonuçda testler yapacakdır ve siz anlarsınız olayı buyuk ihtimal ile.egerki % 10 alacagınıız tahmin ediyorsanız oan heyete bile girmeyin yırtın atın dosyalar.
onceki raporunuz geçerlidir ama bu seferde engelli statusuunden emekli olamazsınız.egerki saglik durumunuzda iyi ise boşverin sonuna kadar çalişmaya devam..
kolay gelsin

heyet te bi şey yok ki doktor karşımda dur dedi baştan aşağı süzdü tamam çık dedi önmeli olan endokrin bölümündeki raporu hazırlayan doktor

Üst Alt