Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli olan annemin kontrol sonrası emekliliğinin durdurulması..?

sasuke

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaşlar benim bir sorum olacak

annem 3600 günden 2013 yılında vergi indiriminden emekli oldu
vergi dairesi 1 yıl sonrasına kontrol istedi aynı şekilde sgk da kontrol istedi
annem sadece emeklili için sgk ya 2 sene boyunca %40 üzeri süreli rapor aldı bu senede konrol istedi annem şu an konrol muayenesi için hastaneye sevk aldı fakat bu sene rapor alma şansı düşük sanırım psikayitri iyileşme olduğunu söylemiş zaten emekli aylığıda durdurulmuş

aranızda bilen arkadaşlar vardır tekrardan rapor alamazsak sgk anneme ödemiş olduğu emekli aylıklarını geri ister mi bunları ödemek zorundamıyız....

Şimdiden teşkkürler

yok sgk emekli aylıgınızı geri alamaz. sadece eger rapor alamaz ise durduruluru. ancak yaşı geldiğinde emekli olur.

anladım bazı yerlerde geri alır diye ibareler yer alıyor ister istemez insanlar endişeleniyor...cevabınız için teşekkürler

emeklilik yaş sorunu

Arkadaşlar hepinize iyi günler..benim sorum bugün annemin emeklilik yaşını öğrenmek icin sgk ya gitti daha önce vergi indiriminden emekli olmustu fakat rapor yenilenemdigi icin emekliligi durdu 2013 yilinda 3600 gunden emekli olmustu bunun 100 gununu dogum borclanmasi yaparak odedi bugun sgk memuru annenizin normal sartlarda 58 yasinda emekli olabileceğini yada 4 yil daha prim odeyerek 5100 is gunune tamamlayarak 2020 yilinda emekli olabilecegini soyledi her ikiside malesef biraz masrafli bilen arkadaslar var baska ne tur bir yol izleyebiliriz...simdiden cevaplariniz icin tesekkurler

rapor sürelimidi de annenizin emekliliği durdu maaşı durdu bunun anlamadım

bende vergi indiriminden emekliyim ama süre diye bir şey yok süreli bir rapor ile vergi indirimnden emekli oldu ise rapor süresinin bitiminde kontrol istenmiştir yeniden hst heyete girerek hakkınız geçerli olur aslında tamda anlamadım daha ayrıntılı yazsanız

Rapor süreliydi ve her yil kontrol ibaresi varsı 3.yılın sonunda psikiyatri iyilesti ibaresi koydu yani rapor alamiyacak büyük bir ihtimal bunun icin su an annem normal şartlardan emekli olmaya calisiyor

Üst Alt