Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli olan bir memur SGDP ödenerek özelde çalışabilir mi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
653
Reaksiyonlar
392
Vergi indirimi ile emekli olmuş bir memur özel işyerlerinde "SGDP" ödenerek çalışabilir mi?
(EMEKLİ MAAŞI KESİLMEDEN ÇALIŞABİLİRMİ)

sorun yok çalışabilirsiniz bende emekliyim 3 yıldır özelde çalışıyorum

Sordum şimdi ALO 170 'e.
DOĞRUYMUŞ.

Son düzenleme:
Soru şekliniz yanlış.
Memurlar vergi indirimi ile emekli olamazlar.

ayDÜNYAvazo
Olsun, emekliliğiniz 4C den ise o vergi indiriminin maaşınıza ufak bir katkısı haricinde hiç bir fonksiyonu yoktur.
Emekliliğiniz ile bir ilgisi de yoktur.

Sayın Ufukalp bey ben 3. derecede vergi indirimi alıp 2016 yılında sgk dan emekli oldum.Yine 2016 yılında özel bir bankada engelli emekli olarak çalışmaya başladım sorum şu,banka sandığından tekrar emekli olma hakkım varmı yada ilerleyen zamanlarda mevcut sgk emekliliğimi iptal ettirip banka sandığından emekli olabilirmiyim çünkü banka sandığı emeklilik şartları şuanki sgk emekliliğinden daha avantajlı.Bu durumda ne yapmalıyım saygılarımla.

serdargoodman58
Emekli iken başka kurumdan da olsa ikinci bir emeklilik mümkün değil. Ancak şu anda tabi olduğunuz SGDP kapsamından çıkıp tekrar uzun vadeli sigorta kollarına prim yatırarak emekliliğinizi iptal ettirebilir, daha sonra tekrar emekli olabilirsiniz.
Ancak, emekliliği iptal ettirip bir iki yıl özel banka sandığında çalışınca emekli maaşınız tamamıyla banka sandığı esaslarına göre bağlanacak sanmayın. Özel sandığın, bağlanacak emekli maaşında sadece kendisine tabi olarak çalışılan süre için rolü olacaktır. Ahım şahım bir fark beklemeyin.
Böyle olunca da bu fikriniz mantıksız geliyor.
Nedenine gelirsek;
Şu anda çift maaş alıyorsunuz.
Emekliliği iptal ettirip bankada 3 yıl çalışsanız, bu sefer de 3 yıl emekli maaşı almayacaksınız. Emekli maaşınız 2.000 TL olsa kazanacağınızı farzedeceğimiz aylık 100 liraya (o da garanti değil) karşılık 3 yılda 72.000 TL zararınız olacak.
Kazandığınızı sandığınız o aylık 100 TL, bu kaybı kaç yılda amorti edebilir, o kadar yıl yaşayabilir misiniz, bir hesap yapın lütfen.
Yine de benim param çok diyorsanız siz bilirsiniz.

En mantıklısı sağlığım elverdiği sürece mevcut düzende çalışmaya devam etmek ve zamanı geldiğinde bankadan ayrılırken kıdem tazminatı alarak ayrılmak. Teşekkürler Ufukalp bey

serdargoodman58
Tek taraflı haklı fesih nedenlerinden birine dayanmadıkça bankadan kendi isteğinizle ayrılmak size kıdem tazminatı hakkı doğurmuyor malesef.

Ufukalp bey şuan yaptığım işle ilgili bir sıkıntım yok,banka ne zamanki biz seninle çalışmak istemiyoruz derse o tarihte kıdem tazminatını vermek zorunda değilmi?

serdargoodman
İş akdinin işveren tarafından haklı bir sebeple bildirimsiz ve derhal feshini gerektiren durumlar hariç, sizin isteğiniz dışında gerçekleşen çıkışlarda tabi ki tazminatınızı ödemek zorundalar.

Emekli sandığından emekli olanlar özel sektörde SGDP ödeyerek çalışabilir mi?

2007 ve 2019 yıllarında emekli sandığı girişlerim oldu. Eğer emekli sandığından yani 4C li olarak emekli olursam SGDP ödeyerek özel sektörde yani SSK lı olarak çalışabilirmiyiz? İlk SSK GİRİŞİM İSE = 1 EKİM 2003.

Memurken emekli olup özel sektörde SGDP ödeyerek çalışan varmı?

Çalışabilir hiç bir sorun olmaz. Örnek şuan çalıştığım işyerimde 8 yıl önce İşe girişini benim yaptığım Polis Emeklisi bir personel, SGDP ödeyerek halen çalışıyor.

2007 de EMEKLİ SANDIĞI girişliyim. 5434 e tabi olduğumu biliyorum çünkü SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ / 4C HİZMET DÖKÜMÜ sekmesi altında 5434 e tabi olduğum yazmakta.

Geçici maddeye tabiyim sanırım.

Üst Alt