Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli olan kişinin rapor oranı düşerse emekli aylığı kesilir mi?

yolumuz gurbet

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar % 88 raporla vergi indirim den emekli olan kişi bi kaç yıl sonra ortopedik engelli araç almak için ötv raporu alırsa oran %40 altına düşerse SGK bu kişinin emeklilik hakkını iptal edilirmi

SGK'nın radarına girerse %100 kesilir.

SGK'nın radarına girebilir mi? bence ihtimal var ama düşük ihtimalli.

SGK'nın özel bir çalışma yapıp şu emeklileri bir kontrol edeyim kimin raporu düşmüş diyeceğini sanmıyorum.
SGK'nın sağlık bakanlığı'ndan birine ait raporu isteme hakkı da olmaması lazım, Kişisel Verilerin Korunması Kanuna göre
bir kurumdaki veri diğer bir kurumla paylaşılmaması da lazım.

Yalnız şikayet olur, nokta atışı bir şikayet incelenir, bazı şehirlerde sahte rapordan şüphelenildiğinde de toplu kontrole çağırma olduğunu duymuşluğumuz var.
Bir de şansa oltayı salladık, oranı değişebilecek kişiler için kontrole çağırma olabilir.

---

Kişisel yorumum SGK direk farkedemez rapor oranının düştüğünü ama kontrole çağırma ihtimali her daim var.
Daha önce ben emekliliğin iptal edilme ihtimaline karşı ÖTV indirimi için rapor almayı önermediğimi defalarca yazmıştım.

---

Son olarak %40 altındaki raporda kesin iptal edilir.
%40 üzeri için çalışma yılı ve ödenen prim günlerine bakılır.
%40 oranlı rapor ile çalışma günü ve ödenen primler kurtarıyorsa rapor oranı düşse de emeklilik iptal olmaz

@yolumuz gurbet,

Emekli olduğunuz raporunuz sürelimi süresiz mi bu arada süresiz ise hiç bir şey olmaz ayrıca ortopedik engelli iseniz rapor oranınız %15 gelse dahi ötv indirimli araç alabilirsin

Aldınmı alacakmışım sen sgk daha iyi bilir ama bence sorun olmaz

Merhaba Bireysel düşüncem ' vergi indirimi aldığınız tarih ile hizmet yılı ve pirim gün sayınız ' Tutuyordu (ortapedi rahatsızlığı) olmadan emekli oldunuz
mevcut raporunuza Ötv ibaresi eklenmesi + ehliyet unsurları (benim bildiğim Sürecler en başından başlar şu anki yürürlükte olan mevzuat ve hastalık listesi + hizmet yılı ve hizmet süresi) dengeleri ile sonuçlanır (benim şahsi düşüncelerimdir) konularda bilgili değerli arkadaşlar musayit olunca bilgi ve düşüncelerini paylaşırlar sanırım iyi forumlar

@yolumuz gurbet,

Ortopedik rahatsızlığın var ötv indirimli araç almak için rapor alabilirsiniz kardeşim sadece hangi şekilde araç kullanabileceğin yazsın yeterli yani

@güllerin efendisi,

İyide burada oran düşcek mutlaka ama tertibatlı araç kullanma ibaresi yazcak da emekliliğim iptal olurmu oran düşük bu raporda SGK bu raporu görürmü acaba buda tereddütdeyim

merhaba konuyu takip edeceğim ara ara yaşadığınız sürecleri bilgi verirseniz sevinirim iyi forumlar

@yolumuz gurbet

doğru anladıysam süreli raporunla, süresiz vergi indirimi sayesinde emekli oldun.
ve raporun şu an bitmiş durumda.

zamanında vergi dairesi onay vermiş, SGK bunu onaylamak durumunda kalmış,
böyle birşey bugün mümkün değil, kıymetini bil derim.

Yani SGK'nın emekliliğini iptal ettirmek için gökte ararken yerde bulacağı kurbanlık koyun gibisin.
Sen SGK'ya basit bir soru sorduğunda dahi tam da senin dediğin gibi birilerinin kuyruğuna basmış olacaksın.
Ordaki işgüzar memurun senin raporu kontrol etmesi an meselesi.

Uzun lafın kısası,
burda seni gazlayanlara dikkat et, emekliliğin zaten ince bir çizgide.
İptal olursa burdaki hiç kimseye birşey olmaz lakin sen çok üzülürsün gibime geliyor.

Üst Alt