Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli olanları maaşları düşük mü oluyor?

cirano

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhablar ben 09.11.2015 tarihinde 3 derece vergi indirmi hakkı ile meklilik başvurusu yapacağım
benim bütün primlerim asgari ücret üzerinden yatırıldı ve pirimlerimin büyük çoğuluğu 204 yılıdan sonra ve 4080 günü dolduruyorum.takriben kaç lira maaş bağlanır

ya burda hesaplatamıyorum
ben 18 yıla tabiyim burada olmuyor
takriben ne kadar alırım yardımcı olun lütfen

arkadaşlar size bir sorum olacak
vergiindirimie emekli olanların aaşı sanırım düşük oluyor
birde hükümet bir kanun çıkarmıştı 1000 tl ni altında emekli maaşı olmayacak
bu erken mekli olan engellileride kapsıyormu yani endüşük engelli emekli maaşı 1000 lira mıolacak

Vergi indirimi ile normal emekli olmak arasında maaş farkı yoktur.Vergi indirimi ile emekli olanların avantajı yaş sınırı yoktur,sigortalılık senesi ve prim günü dolan vergi indirimi belgesi olanlar erken emekli olurlar.

şunu öğrenmek istiyorum
nasip olursa ben 09/11/2015 emeklilik için baş vuracağım
4080 gün pirimle ve büün primlerim asgari ücret üzerinden yatırıldı benim maaşım takriben 1000 tl nin altında olur mu

1000 tl nin altında olmaz fazlası olur. emekliliğiniz hayırlı olsun.

2000 yılı öncesi fazla yok 67 gün
diğerleri hep 2000 sonrsı

diğer pirmleimi 140 askerlik borçlanması yaparak 4080 tamamladm

sevgili oturanboğa sorumu lütfen cevaplarmısınız

1000 tl altında olmaz yeni gelecek zamlarla 1000 tl az geçer tahmin ediyorum

Asgari ücretten yatırılmış zaten abo oranıda üç döneme esas alırsak ortalama 40-50 arası benim tahminim 650-800 arası aylık bağlanır inşallah daha çok alırsın ama aylık bağlama oranı düşük ve prim asgari birde kazancını yazsan iyi olur toplam kazancın ne

100,278.18 tl toplam kazancım ve buna ilaveten 140 gün askerlik borçlanıp onun için de 1.800 tl ödeme yapacağım budurumda yaklaşık ne kadar maaş bağlanır

emekli maaşı

benim prim ödemem seninkinden az yani 90 bin.benim maaşım 1050 tl.seninkide aynı olur sanırım.fazlada olabilir.

2000 tarihi öncesinde ne kadar çok prim yatmışsaü maaş o kadar iyi oluyor. Bu tarihten sonra, hele de 2008'den sonra yatan primlerde emekli maaşları çok çok çok düşük oluyor.

2000 önceki primlerin aylık bağlanma oranı yüksek eğer senin primlerin çoğu 2008 sonrası ise maaş düşük çıkar çünkü üç dönemin ortalaması alınıyor ve en yüksek aylık bağlama oranıda 2000 öncesi ben 720 lira emekli maaşı alan birini biliyorum kazancıda 100 civarları 3800 gün gün gerçi vergi indirimle gelen emeklilikte 5400 gün gibi hesaplıyorlar ben öyle biliyorum

Üst Alt