Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli olduktan sonra çalışmak için prosedür nasıldır?

KAN-KA

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
DEĞERLİ ÜYE ARKADAŞLARIM BENİM YİNE BİR SORUM OLACAK ŞİMDİ BEN 1 YIL SÜRELİ VERGİ İNDİRİMİ HAKKI ALMIŞ BULUNUYORUM. 2013 YILI MART AYINDA EMEKLİLİĞİMİ VERİYORUM. SGK Kontrol şerhi düşürse kontrole gidiyorum düşmesse emekliliğin tadını çıkartıyorum. Ancak ben Emekliliği verdikten sonra yine aynı işyerimde SGK'lı olarak işime devam etmem gerekiyor çünki benim işyerim noterlik noter katibiyim SGK sız çalışılmaz. Ama ben işten çıkıp emekliliğimi verdiğimde SGK bana bir evrak verecekmi emekli olup DESTEK PRİMİ ödeyerek işyerinde devam edebilir diye nasıl olacak merak içersindeyim ben ya

Emekli olduktan sonra iş yerinize ben emekliyim SDGP ödeyerek çalışacam demeniz yeterli muhasebe bölümü bu işleri bilir tekrar girişiniz SGDP siz yapılır ise emekli maaşınız kesilir.
Son olarak sgk kontrol muayenesi ister ise kontrol muayenesine 2 ay önceden sgk ya müracaat edin.kontrol istemez ise emekliliğin tadını çıkartın..

böyle çalışmak işyeri için bir problem olurmu?

büyük şirketler bu şekilde çalıştırabilirmi?

SGDP Ödeyerek çalışılabilir tabiki yukarıda officer arkadaşımızın anlattığı gibi hiç bir şirket için sorun teşkil etmez SGDP ödeyerek çalışmak.

capsi;
Kamu kurum ve kuruluşları dışında tüm özel kuruluşlar SGDP ödeyerek emeklileri çalıştırabilir. Yalnız 30.09.2008 tarihinden sonra ilk defa işe başlayan ve emekli olan kişiler (engelli,sağlam) fark etmez tekrar çalışmak istdiklerinde emekli maaşını kestirmek zorunda 5510 sayılı yasa ile bu konu açıklıga kavuşmuştur.

peki haziran ayından benımde gunum doluor ama bizraz karışık bır olay
ssk dan emeklılık için başvuracağım ama uzerıme işyeri var başka bı yerde çalışıyor gözüktuğum ıcın bağkur ödemıyorum. emeklı olunca işyeri üzerime olsa ne gibi sıkıntıları olur yoksa işyerini eşımın uzerıne devretsemmı

Üst Alt