Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilir miyim?

ysnf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bana gelen yazıda diyor ki Falanca tarih ve sayılı sağlık kurulu raporu merkez sağlık kurulunca incelenmiş ve işgücünün %56 sını kaybettiğine karar verilmiştir. Bu nedenle 193 sayılı gelir vergisi kanunun 31. maddesine göre 3. derece engellilere uygulanan engellilik indiriminden yararlandırılması gerekmektedir.

Raporumun geçerlilik süresi Hayatı boyunca (sürekli) ve ağır engelli kısmında hayır diyor.
Rahatsızlığım kalp ve diyabet 2.

Emeklilik dilekçemi verdim. İnşallah 1.1.2018 tarihi itibari ile emekli olacağım. Başka bir işte çalışabilirmiyim çalışır isem maaşım kesilirmi? müsait olursanız eğer bi mesaj atarmısınız
Saygılarımla
Yasin EFE

öncelikle hayırlı olsun ve Bilecik' e selamlar. 15 ay il jandarmada askerlik yaptım.
ek ödemeniz belli olunca foruma yazın maaşınızı hesaplarım.

yaşlılık emekliliğinde işveren sizin adınıza Sosyal güvenlik destek primi öder. çalışabilirsiniz. maaşınız kesilmez ve maaşınızında bir düşüşün yaşanması söz konusu değildir.

ysnf

Dilekçenizi verdikten sonra emeklilik onayınız çıkana kadar çalışmamanız gerekir diye biliyorum. 4a yani özel sektörden emekli olanlar yine aynı statüde çalışmaya devam edebilirler. Hem çalıştığınız işyerinden hem emeklilikten maaş alabilirsiniz, Ancak çalışacağınız işyeri sigortanızı sosyal güvenlik destek primin den yatıracak ki biliyorlardır zaten.

taner beye katılıyorum. emeklilik başvurusu için çıkış aldıktan sonra, bigileriniz e devlette çıkmadan yeni giriş yapmayın.

öncelikle inşallah bundan sonra Bileciği Sadece askerlik ile hatırlamaz sınız. Yasin EFE isminde 43 yaşında bir arkadaş ile de hatrılarsanız sevinirim.

Aylık Başlangıç Tarih i01.01.2018
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 71.00
2000 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 42.70
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 1435
2000 2008/10 arası Gün 3147
2008/10 sonrası Gün 3105
Toplam Gün7687
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Yıllara göre yatan primleri topladığımda 198.515 Tl gibi bir rakam çıkıyor
SSk nın internet sitesinde maaş hesaplattığımda (bu gün emekli olsam ne kadar maaş alırım) 1190 tl gözüküyordu ama
maaş hesaplayabilmek için bunlar yeterli mi
Ek ödeme nedemektir açıklarmısınız

ysnf

teşekkür ederim.

1190 tl yazıyorsa 1190+ek ödeme %4=1238 tl sgk sitesine göre.
ama benim sgk sitesine göre 140 tl fazla bağlandı. siz 1400 gibi düşünün.

ek ödeme maaşınızın %4 kadardır. eski tabiriyle fiş parası. maaşa eklenir.

birde emekli-maasi.com sitesinden e devlet bilgilerinizi kopyala yapıştır yaparak hesaplatın.

+-5 tl ile hesaplıyor. ek ödeme ocak ayı başı gibi e devlette çıktığında forumun emeklilik sayfasında "ek ödeme belli maaşım ne kadar olur "sayfasına girin. oraya maaş ödeme günü,maaş başlangıç tarihi,ek ödemeyi yazın. tam maaşınızı ve birikmiş alacağınızı size hesaplarım.

Üst Alt