Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli olduktan sonra sürekli kontrol gerekecek mi?

levent23

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%48 süresiz hastane raporum var.
1 yıllık vergi indirim belgem var
emekliliği 2017 nin 11 ayında hak ediyorum yanlız vergi indirim sürem 2017 nin 4 ayında bitiyor tekrar vergi indirimi verirler mi ? yada tekrar 1 yıllık indirim alırsam emekli olduktan sonra her yıl indirim belgesimi çıkarmam gerek ? yada bana vergi indirim belgesi tekrar verirler mi net bi cvp bulamadım eğer kendimi ifade edemediysem tlfondan konuşarak yardım edermisiniz..?

Raporunuzun süresi bitince tekrar heyete girip vergi indirimi için tekrar başvurmanız gerekli. Bu tekrarlar süreklilik de arz ede bilir. Belli bir yerde kalıcı olarak ta onaylana bilir, tamamen iptal de ola bilir. Bu sizin rapor aldığınız rahatsızlığınızın durumu ilen alakalı.

Geçici vergi indirimi ilen emekli ola bilirsiniz. Raporunuzun süresi dolduğunda maaşınız kesilir. Tekrar onaylandığında SGK yeni raporla başvurup tekrar bağlatırsınız. Arada geçicek olan süre zarfında maaşınız birikmez. Beş kerede süreli rapor verile bilir 1 kez de. Bunu ancak yaşıyarak öğreniceksiniz.

rahatsızlığım polisetemia vera hematolojik

levent23

Hastalık değişmez olduğu halde süreli vergi indirimi verilmesi hem vicdansızlık hem aptallık.

İhtimaller:

- Vergi indirimi süreli olsa da emeklilik sürekli verilebilir (sgk da maliye gibi ahmaklık yapacak diye bir kural yok)

- Süreli vergi indirimine istinaden sgk da emekliliği süreli olarak onaylar ve süre sonunda kontrol muayenesi ister. Kontrol süresi gelmeden 45 gün kadar önce sgk'ya gider ve Maliye'ye sevk alırsınız. Süreç sonunda Maliye'den vergi indirim hakkınızı uzattığınızda SGK da emekliliğinizi uzatır...

merhabalar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum benim maaşım 28.06.2019 da durdurulmuş kontrol muayenemi 20.04.2019 verdim aradığımda evrak maliye bakanlığına gönderilmiş daha gelmemiş dediler peki bu evrak nasıl 3 ayda gelmiyor bunun süresi ne kadardır birde evrak gelince alamadığım maaşları tekrar alabilirmiyim..?

levent23

3 ay uzun bir süre. Vergi dairesine gidip sorun bunu.

Kontrol muayenesi sürecinde maaş kesilse de vergi indirim hakkı elde edildiğinde maaş yeniden bağlandığında biriken maaşlar toplu halde ödenir.

Üst Alt