Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli oldum. Bundan sonrası..?

hilvanlı

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
slm herkese 1.4.2015 tarihinden yüzde 62 rapor ile vergi indırmınden emeklı oldum e devlet baktım maaşım net 550 ytrl diyor 90 ek üçret sonra 70022 diyor ve kesinti üçreti 1335250 diyor sgk giriş 1989 dir ayrıcasonra sgkden emeklı olabilırmıyım yine şimdıden herkese tşkediyomverecegınızbilgilerden dolayı

hilvanlı
Sorunuzu biraz daha açık yazar mısınız?
Vergi indirimi ile emekli olduğunuzu belirtiyor ve sonra da ayrıca sgk dan emekli ıkabilir miyim diyorsunuz.
Zaten emeklisiniz bir anlam çıkaramadım.

sgkdan 1 yıl geçtıkten sonra yıne emeklı olabilıyım normalemeklı olmakistıyom maaşımnasıl olur vergın indırmden fazla olur yoksa normalemeklıden iyi olur tşkler

sakat olursan % 2 artar başka fark olmaz arkadaşım ıyı maaş almak için çok para yatırman gerek ben yırmı senede 200000 yatıramadım askerıden yatarsa az alınıyo

slm herkese bu gun maaşım çektım kesintı olmuş sordum 4 yıl önce bir kuzenım eczanesı vardı guya ben o eczaneyı sahıbım diye maaşımdan kesintı yapmış sormak isdedıgı ne imzam var nede resmiyete ben adıma değil eczane şok içindeyım ne yapa bilımırım sgk maaşımdan icraya vermeden nasıl kesintı yapıyor yapa bilımıyım yoksa memura sordum mukafamen dedı ben öğle bir dilekçe vermedk hiç birde ne kadar maaşımdan kesintı yapa bilır sgk şimdıden tşkler herkese

Eczane üzerinizde görünüyorsa SGDP kesilmiştir.
Bağkur'dan araştırın ve durum öyleyse kapanış verin ve Bağkur kaydınızı da sonlandırın.

slm 1979 yılında 1974 gunum siğorta var 5 yıl 3ay 14 günde tarım bagkurum var yani 1904 gundır şu an bagkurlıyım nasıl vergı indırmıden emeklı ola bilırım yada bagkurdan nasıl emeklı olurum yüzde 40 raporda var şimıden tşkler verecegınız bilgiler için

hilvanlı

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde gerçekleşir. Eğer son 2520 primin fazlası (1261'i) bağkur'sa, emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz:

bagkur.PNG

vergi indirmınden emeklı oldum.tekrar işe girsem normal emeklı ola bilımıyım.

slm vergi indımıbınden sgkden emeklı oldum normal emeklıgım 51 yaşında doluyor tekrar işe siğortalı olrak girsem normal emeklıge geçe bilımıyım gunum dolsa.birde işe girdıgımde çalışan emeklı olrak giriyormuşum ama siğorta çalışyormuş emeklı oldugum için neden gunu sayılmıyor ki pirım yatıyor saygılar

hilvanlı,
Neden?
Engellilere tanınan erken emeklilik ile normal emeklilik arasında hiç bir fark yoktur. Çalışmak istiyor iseniz SGDP ödeyerek çalışın hem emekli maaşınızı alın hem de çalışarak ha ettiğiniz maaşı alın..

Üst Alt