Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli oldum. Kontrol muayenesi çilesi ne zaman bitecek?

ayten35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
8 Aralık 2015 güncel:

slm arkadaşlar.ankaradan raporum gelmiş.çok şükür kontrol muayenem kalkmış :)

________
merhaba . şubat 2012 de vergi indiriminden yararlanarak %72 oranla emekli oldum.eylül 2012 de kontrol muayenesine girdim.oranım değişmedi.ekim 2013 de tekrar kontrol muayenesi istemişlerdi.yine oranım değişmedi.2014 kasım için tekrar kontrol muayesine gireceğimin haberini aldım.oranlarım %40 yenileyici ve tedaviyle kısmen düzelen depresyon- meme ca- kadın hastalıkları- dahiliye- fizik tedavi.bu çile ne zaman bitecek.benim durumumda olan var mı?

Ayten hanım geçmiş olsun bi sorum olacak acaba sizin kontrolunuzu kim istiyor vergi indiriminde kontrol vardı yani maliye vergi indiriminde kontrol yaziyor sgk bunami uyuyor

kontrol muayene kararını ankara gelirler vergi dairesi sağlık kurulu veriyor.

bak benim tanıdığım bir arkadaşım var onun sürekli raporu olmasına ragmen 4 yıldan beri her yıl kontrol muayenesine giriyor . olabilir ama bunlarda son bulacakmış ama bakalım ne zaman olacak

inşlh.benim raporumda da sürekli ömür boyu ibaresi var malesef her yıl randevuya gidiyorum :(

Rapora psikiyatrik değerlendirmeler giriyorsa genellikle kontrol muayenesi istiyor kurumlar. Ama genelde 3 kontrolden sonra sürekli olarak onanır. Dİlerim sizde de böyle olur...

ayte n hanım merak ettiğim sorum var siz her konturolde muayene tetikleri hep aynımı oldu birde hep ünüverste hastanesinemi muayeneye gittiniz yoksa devlet hastansınemı gittiniz

kontrol muayenesinde puanım düşürüldü.

merhabalar
ben şubat 2012 de vergi indiriminden yararlanarak hakem hastaneden %72 sürekli rapor alarak emekli oldum.
aynı yıl eylül ayında tekrar 1 yıl sonraya kontrol muayenesi verildi.
2013 de tekrar gittim.2015 tekrar vermişlerdi.puanlarımda değişiklik olmamıştı.
bu sene puanımı %50 ye düşürdüler(psikolojiden %40 puanımı kesmişler)

1993 sigorta girişi ve 4212 gün sayım var.
ayrıca ankara'dan cevap gelene kadar maaşımın kesileceğini de söylediler.

sorum maaşım düşecek mi?raporum sürekli olur mu?(çünkü gittiğim hastane hep 1 yıl sonra kontrol yazıyordu.bu sene sürekli yaptılar)

ayten35

Maaşınız düşmez. Hiç bir sorun olmadan maaşınız kaldığı yerden devam edecektir...

Bunu nasıl bildiriyorlar insanlara, sürekli raporlu bir insana nasıl tebliğ ediyorlar bunu

ayten35
Bülent Bey cevabı vermiş.
Kafanızda soru işaretleri kalmaması ve rahatlamanız için detaylı yazayım.
Siz %72 oranlı raporla 2.derece vergi indirimine hak kazanarak 15 yıl 8 ay, 3680 prim gün sayısı şartlarına tabi olarak emekli oldunuz.
Oranınız %50 ye düşürüldüğünde vergi indirimi dereceniz de 3. dereceye düşecektir.
Sigorta giriş tarihinize göre 3.derece vergi indirimi sahibi bir çalışanın erken emeklilik şartları ise 16 yıl 3760 prim gün sayısıdır.
Sizin ise 1993 sigorta girişiniz ve 4212 prim gün sayınız var.
Yani hizmet süreniz ve prim gün sayınız 3.derece vergi indirimi ile emeklilik için gerekli şartları da karşılamaktadır.
Maaşınız kaldığı yerden ödenmeye devam edecek, her hangi bir düşüş de olmayacaktır.

Ufukalp

kontrol muayenesi işlemleri çok uzun sürüyor bu süre zarfında maaş durduruluyor mu?

engin21
Evet durdurulur, fazla mağduriyet yaşamamak için 1-2 ay öncesinden sevk alıp hastaneye gitmekte fayda var.
Yeterli oranda rapor alındığında maaş kaldığı yerden devam eder biriken toplu olarak ödenir.

hem raporu hem vergi indirimi sürekli olupta kontrola cagrılan oldumu ???

sabri 35
Bu durum çok ender bazı durumlar da olur, bunları yukarıda yazdım.
Başından böyle ender durumlardan biri geçen varsa paylaşırsa aydınlatıcı olur.

çok teşekkür ederim.inşallah bu sene son son olur.haber gelince paylaşacağım.sevgiler

obsesif kompisuf bozuklukluk var raporda kısmen düzelen ama raporum sürekli vergi indirimide biri bugün 3 yılgeçmiş diye kontrola tabi olablirsin dedi kafam karıştı

Merhaba ender durumlardan benim başıma geldi konu ile ilgili olarak genel yöneticiye yazdım kendisinden cevap bekliyorum İnşallah hayırlısı kısaca açıklamam gerekirse % 60 ile 2009 senesinde vergi indirimden emekli oldum bütün şartlarımda tamam 69 doğumluyum süresiz raporum için tekrar şimdi kontrole çağırıyorlar

Acaba kim dedi arkadaşım benimde obsesif bozukluk ve bipolar var bende % 58 sürekli engelli raporum ve sürekli vergi indirimim var 14 yıldır tedavi görüyorum ilaç kullanıyorum benim de kafamı tedirgin ediyor bana da sgk kontrol koyarsa diye

balkan2359
Kontrole hangi gerekçe ile çağırdılar bizi bilgilendirir misiniz?

benim hakem hastaneden aldığım %72 sürekli(ömür boyu)idi.aynı sene kontrole çağrıldım

Kontrole çağırılan arkadaşlar,vergi indirimi süreklimiydi?

Merhabalar
Raporum süresiz.Konu ile alakalı Ufuk Bey ve Bülent Beyede bilgilendirme yaptım cevap bekliyorum.

balkan2359
Özel mesajla, ziyaretçi mesajıyla, mail yoluyla soru cevaplamıyorum.
Yukarıda bir soru sordum cevabını buraya yazabilirsiniz.

Ufuk Bey merhaba yazdığım gibi sayfanızın yabancısıyım.Konu hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.
Geçen hafta İstanbul vergi dairesnden çağırdılar sanki kendim başvurmuşum gibi Kartal eğitim ve araştırma hastanesine sevk yazısı verdiler bende böyle bir başvurum olmadığını belirtim fakat Tekirdağda hastaneyle ilgili kontrol olduğunu 2013 yılında dediler ben 2009 oldum dedim.Ayrıca Kartalın oturduğum yer olan Tekirdağa uzak olduğunuda belirtim fakat Ankaranın hastaneyi seçtiğini söylediler.
Sene 2015 acaba fazlamı yaşadım zararım oldu anlamadım.
1- Maliye keyfi olarak tekrar istediği hastaneye gönderebilirmi
2- Kazanılmış haklar yavaş yavaş bitiriyorlarmı
3- Gidemediğim takdirde maaşımı kesebilirlermi
Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim Saygılarımla

Ufuk Bey ayrıca 22 yıl çalışma 6100 gün sigortalı çalışmışlığım var 1969 doğumluyum

Kalp şeker y tansiyon solunum yolları rahatsızlığımdan % 60 raporluyum

Rapor alınan hastane ile ilgili haksız rapor vererek çıkar sağlama gibi yolsuzluk konularında soruşturma olmuşsa o dönem rapor alanlar tekrar kontrole çağırılabiliyor.
Gitmediğiniz takdirde vergi indiriminiz sonlandırılarak maaşınızın kesilmesine sebep olabilir.
Tam olarak sebep ne imiş öğrenemediniz mi?

Üst Alt