Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli oldum. Kontrol muayenesi çilesi ne zaman bitecek?

Sürekli raporum var.

Buradaki memur net bir bigi vermedi fakat benim gibi baya kişinin bu hastaneye sevk olduğunu söylüyorlar fakat bana bir neye dayanarak gönderdiklerinin yazısını veremiyorlar.Ne yapmam gerekir

Sanırım şimdilik gitmek en iyisi.
İnşaallah olmaz da raporu düşürürler de emeklilik iptali gibi bir şey yaşarsanız o zaman yargı yoluna gitmek durumunda kalırsınız.

Ufuk Bey yazıdada sanki ben başvurmuşum gibi gösteriyor

kartal uzak evim Tekirdağ da yakın bir hastane olamazmı acaba
hiç bir dayanak göstermeden maaşımı kesebilirlermi

Bu tür hastanelerin puanlarını düşürdüklerini okuyorum diğer yazınızda yazdığınız gibi kötü ihtimalle 40 düşürse haklarım devam edermi

İtiraz dilekçesi yazabilirmiyim

vergi indiriminiz süreklimiydi ayten hanım

ömür boyu(sürekli)raporum vardı.yinede kontrol muayenesi verdiler.2012 den beri gidiyorum.çile bülbülüm çile yani :(

@ayten35

vergindirim belgesinde süre varmıyfı şu tarihe kadar gecerlidir diye

[FONT=sans-serif]Emekliyim.[/FONT]
[FONT=sans-serif]1.rapor %50 sürekli (sgk 1 sonrasına kontrol muayenesi.)[/FONT]
[FONT=sans-serif]2.rapor %50 sürekli ve kontrol gerekmez şerhi (sgk 2 yıl sonrasına kontrol muayenesi)[/FONT]
[FONT=sans-serif]3.rapor %50 2 yıl süreli (sgk 3 yıl sonrasına kontrol muayenesi)[/FONT]
[FONT=sans-serif]4.rapor %50 2 yıl süreli (sgk kontrol şimdilik yok)[/FONT]

[FONT=sans-serif]Varın siz ne anlarsanız anlayın. Matematik denklemi gibi.[/FONT]
[FONT=sans-serif]6 yıl içinde 4 rapor kimi sürekli kimi süreli, kimi kontrol ister kimi gerek yok der. 4 raporuda veren doktorların ve sağlık kurulu doktorlarının hepsi farklı doktorlar. Hiç birinde Ankaraya takılmadı ve çok kısa sürede geldi. Sonunda sgk da baktı olmuyor kontroü şimdilik iptal etti. Hayırlısı.

Bilgi maksatlı yazıyorum. Herkes için aynı uygulama olacak diye bir şey yok. 2008 yılından beri konu ile ilgili bir çok yazı, mesaj, bilgi değerlendirme olan mesajlarım ve konu başlıklarım mevcut. İsteyen arkadaşlar bilgi amaçlı okuyabilirler.

[/FONT]
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/124991-emekliyim-kontrol-muayenesi-istendi-maliye-dosyayi-karara-baglamayi-reddediyor.html[FONT=sans-serif]

[/FONT]

Emekli olduğunuz tarih itibariyle mi kontrol başladı yada belli bir zaman sonrami SGK kontrol istedi ..hastaliginiz neydi kardes

senveben

vergi indirimiz süreklimiydi rapor sürekli ola bilir önemli olan vergi indirimidir

Bu çile bitmezzz... Benim 2010 yılından bu yana bitmedi :( Aynı hastane,aynı doktorlar,aynı teşhisler,aynı oranlar ve kelimesi kelimesi aynı yazılar.. Her yıla ait olmak üzere elimde 5 tane rapor var.. İlk iki tanesi SÜREKLİ ÖMÜR BOYU GEÇERLİ , son üç tanesi 1 YIL SONRA KONTROL ... Değişen ne var ? Hiçbir şey ... Gittiğim hastanede 3 yıl önce rüşvet almaktan 3 doktor tutuklandı.. Tutuklananlardan birisi de Heyet başkanıydı.. 1 yıl önce çıktı içerden.. Sanırım bundan dolayı böyle yapıyorlar.. İyi de be kardeşim sen çürük elmalarla uğraşacağına , tüm elmaları çürük olarak görüp ona göre işlem yapıyorsun.. Bu nasıl bir zihniyettir ?

hay ALLAH bende emekli oldum bu ay. bu güne kadar hiç benden tekrar kontrol yaptır diye birşey istemediler... yani raporumu 2002 de aldım süreklidir ibareside var. hiç benden muayene kontrol ol diyen olmadı? acaba emekli olduktan sonra mı istiyorlar?

yahu bİzi korkutmayın agız tadı ile 22 sene çalıştık 7000 bin pirim ile emekli olduk... şimdi zehir zakkum etmeyin :)

yaw o kadar yazan olmuş,bir allahın kuluda vergi indirimi sürelimi onu yazmamış
kontrol muayenesine tabi olan arkadaşlara soruyorum
vergi indiriminiz süreklimiydi,sürelimiydi?

Kafam allak bullak oldu.... bu kontrola gönderen kim maliye mi sigorta mı? emekli olmadna önce kontrol istemeyen bizler emekli olduk kontrolmu istenileçek!!

yukarıda yazmişlar sürekli diye raporlarda. ama vergi indirimi sürekli olur raporda sürekli ise vergi indirimide süreklidir.

rapor süreklide olsa maliye kontrol muaynesi ister piskolojik durum varsa

Değerli arkadaşlar... Engelli sağlık kurulu raporu ile emekli olduysanız raporunuz ÖMÜR BOYU SÜREKLİ GEÇERLİDİR ibaresi olsa bile SGK buna itibar etmiyor.. Konuyu bir örnekle anlatayım.. Ben 2010 yılında vergi indirimi alarak emekli olmak için engelli raporu aldım. % 46.. Bu raporda SÜREKLİ ÖMÜR GEÇERLİDİR ibaresi yazıyordu. Yani süresizdi.. Ben de bu ibareye güvendim. Çünkü bu konuda genelge var. SÜREKLİ ÖMÜR BOYU GEÇERLİ ibareli raporu olanlardan bir daha rapor istenemez şeklinde..Ama bu genelgeyi çıkaran aynı Devlet SGK'nın yönetmeliğine bir madde eklemiş.. SGK gerek gördüğü hallerde veya ihbar/şikayet durumunda raporu olan kişiyi tekrar hastaneye sevk edebilir. Yani kapıyı açık bırakmış :( Hastaneden aldığınız bu rapor Ankara'da bulunan Maliye bakanlığına bağlı Merkez sağlık kuruluna gidiyor. Burada hiçbir yetkisi olmayan kişiler tarafından raporunuz değerlendiriliyor. Hastane size % 60 vermiş olsun.. O heyet eğer HAYIR EFENDİM % 30 olacak diyorsa ve bunu da SGK'ya resmi yazı ile bildiriyorsa SGK hastaneyi değil bu heyeti dinliyor ve ona göre işlem yapıyor. Benim ilk raporum ÖMÜR BOYU GEÇERLİ SÜRESİZ olmasına rağmen bu dangalak heyet tarafından 1 YIL SONRA KONTROL MUAYENESİNE GELMESİ GEREK şeklinde ibare eklenerek SGKya gönderilmiş,SGK da bu dangalakları dinliyor. 1 yıl sonra tekrar muayeneye gittim. Yine aynı şekilde ÖMÜR BOYU GEÇERLİ RAPOR aldım. Rapor yine Ankara'ya gitti. Bu dangalaklar yine 1 YIL SONRA KONTROLE GELMESİ GEREK şeklinde ibare koyup göndermişler.Böyle böyle 2015 yılına kadar geldim. Gelen şikayetler ve başvurular sonucu Yargıtay bu konuya son noktayı koydu ve Ankara Merkez sağlık kurulunun hiçbir yetkisi olmadığını SGK'nın hastaneden gelen rapora göre işlem yapması gerektiğini bildiren bir karar yayımladı. Bu karar bütün ilgili kurumlara gönderildi. Konuyu ben de bizlerle ilgili tüm bakanlıklara ilettim ve böyle bir saçmalığın neden hala yaşandığını YARGITAY kararlarına neden uyulmadığını sordum. İnanın bana her kurumdan yazı farklıydı. Hepsi de kel alaka.. Konuyu bizzat Başbakanlık makamına ilettim (BİMER DEĞİL).. Oradan da yazılı cevap gelmişti. Kurumlar kendilerine verilen yetkiler ve sorumluluklar doğrultusunda kanunlar çerçevesinde işlem yapmaktadır. Buyur burdan yak.. Maliyenin 1920 de çıkmış bir kanun çerçevesinde kendini padişah ilan ettiğini gördüm. Durumu bizzat Cumhurbaşkanlığı makamına ilettim. Genel sekreterlikten aradılar. Sayın Cumhurbaşkanımız bu tür evrak işleri uğraşmıyor !!!!!!... Lütfen şikayetinizi BİMER'e yapın dediler. Oradan olumlu yanıt alamadım dedim. Yapacak birşey yok dediler.. Yahu kardeşim kanunun altında Abdullah GÜL imzası var dedim. Attığı imzanın arkasında dursun dedim. Konuşmalarını düzeltin diye uyarıldım..Üzgünüz dediler telefonu kapattılar.. Her devlet kurumu kendi içinde padişahlığını ilan etmiş hukuk vs civata.. Sen heyetin karşısına gidiyorsun,onca tahlil,tetkik vs yaptırıyorsun ama adamlar o doktorları da hastaneyi de kazımıyor.. Her yıl hangi hastanenin sağlık raporu vermeye yetkisi olduğu açıklanıyor ve resmi gazetede yayımlanıyor.. Lan salaklar.. Madem hiçbir hastane raporuna itimat etmiyorsunuz o zaman ne bokuma bu isimleri yayımlayıp da milleti kandırıyorsunuz ?.. sanırım açıklayabildim ..

Maliyedeki (Merkez sağlık kurulu) şerefsizlerin ne haltlar yediğini bilen biliyor.. Bu sitede ve diğer başka sitelerde bazı arkadaşlarımızın hastaneden % 30-35 rapor aldıkları halde bu kurul tarafından % 70-80 lere çıkarıldığına şahit olduk.. Ve SGK bu heyetin dediğini kabul ediyor.. Var mı böyle salak bir dünya ? Bu heyetin hiçbir yetkisi olmadığı YARGITAY tarafından karara bağlanmış olmasına rağmen... Hayatınızın gidişatı tamamı ile bu adamların (5 kişi) o anki psikolojik durumlarına bağlı...

valla sen bizi bitirdin kardeşim!!! bittik biz seranko kursagımzıda kaldı emeklilik.. kafayı yedim resmen...

Muzo kardeş... Kafayı yememek ve bitmemek lazım.. Bu kafa bize lazım.. Engelli olmamıza rağmen çok şükür ki kafamız çalışıyor,ya engeli olmayıp da kafası basmayanlara ne demeli :( Biz biteceğimize onlar bitsin.. Önce Devlet adabını ,sonra kanunları hak ve adalet gözeterek uygulamayı sonra da vatandaşa insanca davranmayı öğrensinler.. Bak o zaman nasıl herşey güzel oluyor..

evet psikolojik hastalık varsa ankaraya giden sürekli ibareli raporu süreli rapora çevriliyor ara ara

Herhalde SGK kura çekiyor kimden kontrol isteyelim diye

Sgkya kontrolum varmı diye arasan bi dert aramasan bi dert bölede ömür gecmezki

Seronko anladigim kadariyla sizin vergi indirimi süreliydi oyüzden kontrol istendi benim vergi indirimim SUREKLI inşallah kontrol istenmez

kontrol istenebilir ancak şunu unutmayınız arkadaşlar hastanenin verdiği karar katidir. kesinlikle vazgeçmeyiniz.

Üst Alt