Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli oldum. Kontrol muayenesi çilesi ne zaman bitecek?

Başka sebeplerle rapor yenilemeniz emeklilik durumunuzu etkilemez. SGK her zaman kontrol hakkını saklı tutar.

Şikayetime karşılık ALO 170 ekranında verilen cevap.. Beklemedeyim.. İşte sgk'nın işgüzar elemanlarının kendilerini Devletten ve onun kanunlarından nasıl üstün gördüklerinin ispatıdır.. [FONT=Ubuntu]SOSYAL SİGORTALAR İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETE YAYIN TARİHİ 12.05.2010 27579 SAYILI İLGİLİ YÖNETMELİĞİN 78. MADDE 5. FIKRASINA aykırı işlem yapılmaktadır...[/FONT]

09.11.2015 05:03KONTROL MUAYENE TARİHİ 11.11.2015 OLAN ER..... HASTANEYE SEVK İŞLEMİ İÇİN KONTROL MUAYENE TARİHİNDEN ÖNCEKİ AY İÇİNDE MÜRACAT ETMESİ GEREKMEKTE İDİ. 2015/EKİM AYINDA GELMEDİĞİNDEN SİSTEM TARAFINDAN AYLIĞI DURDURULMUŞTUR.
09.11.2015 05:03Müracaatınız işleme alınmış olup; gerekli işlem yapıldıktan sonra sonuç, tarafınıza iletilecektir.
09.11.2015 05:03Bildirimi üstüne aldı [Sistem]

Şikayetime karşılık ALO 170 ekranında verilen cevap.. Beklemedeyim.. İşte sgk'nın işgüzar elemanlarının kendilerini Devletten ve onun kanunlarından nasıl üstün gördüklerinin ispatıdır.. [FONT=Ubuntu]SOSYAL SİGORTALAR İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETE YAYIN TARİHİ 12.05.2010 27579 SAYILI İLGİLİ YÖNETMELİĞİN 78. MADDE 5. FIKRASINA aykırı işlem yapılmaktadır...[/FONT]

09.11.2015 05:03KONTROL MUAYENE TARİHİ 11.11.2015 OLAN ER..... HASTANEYE SEVK İŞLEMİ İÇİN KONTROL MUAYENE TARİHİNDEN ÖNCEKİ AY İÇİNDE MÜRACAT ETMESİ GEREKMEKTE İDİ. 2015/EKİM AYINDA GELMEDİĞİNDEN SİSTEM TARAFINDAN AYLIĞI DURDURULMUŞTUR.
09.11.2015 05:03Müracaatınız işleme alınmış olup; gerekli işlem yapıldıktan sonra sonuç, tarafınıza iletilecektir.
09.11.2015 05:03Bildirimi üstüne aldı [Sistem]

%42 2 yılık raporum ankara malıya %51 cıkartmıs ver vergi indiririm sürekli tsk ler malıya abi :)

Hayırlı olsun Özcan kardeş.. İşte ben bunu anlayamıyorum.. Ne dengesiz adam bunlar yaa (Ankara'dakiler tabii).. Bu ve başka forumlarda okuduğumuz genelde maliyenin düşürdüğüdür. Nadir de olsa yükseltmelere de şahit olmuşuzdur.. Bazen de Bir bakıyorsun hastanenin verdiği oranı düşürüyor,bir bakıyorsun yükseltiyor. Sanırım bunların iyi bir psikiyatrik desteğe ihtiyacı var..

Benimde kontrol günüm geldiğinde SGK dan çağrıldım fakat maliye bakanlığından gelen raporumun kontrol tarihi için üst yazı olmadığından kontrole gönderilmeyip emekliliğinin devam edeceğine fakat eğer biz gerekli görürse kontrole gönderirmiş dendi hangi durumlarda kontrol şevki olabilir?

asanur

SGK teorik olarak her istediğinde herkesi kontrole çağırabilir. Ama bunu sadece şikayet ya da bir sahtecilik kovuşturması olduğunda yapar. Yani, sgk en baştan kontrol istememişse, rahat olun...

Bugün psikiyatride kan tahlilim vardı.. Yeni ilaç deniyorlar ya hesapta... Birçok tahlilin yanında ilk kez gördüğüm Valproik asit de eklenmiş tahlile.. Çıkan değer 12,0.. Normal şartlarda hiç ilaç kullanmayan bir kişide bile 50-100 arasında olması gerekiyormuş. Bende bu değer 12,0 Doktor baktı.. İlacı 3 katına çıkarıyoruz 1500 mg yapıyoruz haftaya tekrar kan tahliline gelmen gerekiyor dedi. kendisi tayin olduğu için de başka bir doktora sevk etti :( Ben de içimden "yuh" , dışımdan "peki" dedim..
Bu arada maaşımın kesilmesi olayını evrak memuru BİMER'e havale ettim az önce.. En azından belki biraz tırsarlar da maaşımı açarlar.. Beklemeye devam.. Sonuç çıkmazsa yürütmeyi durdurma kararı ve maddi/manevi tazminat davası için ver elini mahkeme .. Burası Türkiye.. Erken kalkan ihtilal yapıyor burada :(

Ufuk bey vergi indirimi ile emekli olanlar icin kontrol muaynesi herkez icinmi isteniyor benim engelim ortapedik ve vergi indirimi aliyorum emekli olursm heryil kontrol miaynesine giŕecekmiyim

Kontrol muayenesi herkes için istenmiyor değerli arkadaşım... SGK veya Maliye Merkez sağlık kurulunun kararına bağlı bir durum bu.
Belki biraz karamsar olacak ama hangi kurumun ne zaman ne yapacağı belli değil bu Ülkede.. Sürekli ömür boyu geçerli raporu olanların bile Maliye ONAYI olmasına rağmen SGK tarafından KONTROL MUAYENESİNE çağrıldığına şahidiz :( SGK'da kendisine verilen yetki ile bu işlemi yapıyor. Zira yönetmelikte "SGK gerekli gördüğü hallerde kişileri kontrol muayenesine çağırabilir" ibaresi var..

ulas
Raporu ve vergi indirimi sürekli olanlar genelde kontrole tabi tutulmuyorlar ama seranko arkadaşımızın da yazdığı gibi sgk nın her zaman için kontrol isteme yetkisi mevcut.

arkadaşlar benim rapor sureliydi vergi indirimi süresiz geldi daha sonra süreli olan raporunu yeniledin sürekli oldu rahatsizligim psikolojik sizoaffektik bozukluk sgk kontrol koyarmi 3 sene sonra olcam emekli

Sabah erken kalkanın ihtilal yaptığı bir ülkede herşey olabilir.. Bu ülkede insanlar akşam yataklarına engelli olarak giriyor,sabah uyandığında engelsiz olduğunu görüyor. Neden ? Yasalarda ya da yönetmeliklerde gece yapılan bir değişiklikle ilgili hastalık artık bir engel olarak görülmüyor.. Böyle salaklıkların yaşandığı güzel bir Ülkede yaşıyoruz... Allah herkese sabır versin..

Değerli arkadaşlarım,
Maaşımın haksız yere kesilmesinden sonra ALO 170 hattını arayıp şikayetimi bildirmiştim. ALO 170 şikayet sorgulama kısmından bakıyorum "İŞLEMDE" yazıyor.. BİMER'e de şikayette bulundum.. E-Devletten bakıyorum şikayetimin ertesi günü Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına havale etmişler ve halen bir cevap yok. Çalışma bakanlığında 10'ncu gün. Mahkemeye mi versem yoksa birkaç gün daha beklesem mi .. Ne dersiniz ?

Maddi yönden biraz daha idare ederim dersen bence bekle allah büyük sabret müjdeli haber gelir insallah

SGK ve BİMER sorunumu çözmediği için dün (01.12.2015) yine BİMER'e şikayette bulundum. İyice kabak tadı vermeye başladılar artık :(

slm arkadaşlar.ankaradan raporum gelmiş.çok şükür kontrol muayenem kalkmış :)

sağolun.darısı bütün kontrol muayenesine sevk edilen arkadaşların başına:)

Arkadaşlar benim rapor 46 gündür evissde bakanlığa gönderildi yazıyor bu kaç ayda sonuçlanıp işyerine geliyor.

ali kurşunlu
Sabır, 2 ayı bulur ya da bulmaz gelir az daha sabır, zaten emekliliğiniz dolmadı bildiğim kadarıyla aceleniz yok.

Birinci dereceden oky olursa doldu ama 15 yıl olmasına 2.5 sene kaldı abi

Abi bide şuya hakem hastanesi eğitim araştırmamı oluyo

Ufukalp abi baktımda zaten benim raporun başında TC kamu hastaneler birliği diye yazıyor yani raporu ben hakem hastanesinden mi almış oluyorum

Ali hastane listesi var orada.

Üst Alt