Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli oldum. Kontrol muayenesi çilesi ne zaman bitecek?

Hayırlı olsun ayten35 arkadaşım.. Çekmeyen bilmez bu çileyi :( Ben de bu çileyi 2011 yılından bu yana her yıl çekiyorum. Şu an hastane işlemlerim devam ediyor. Ancak sgk hazretleri ZAMANINDA BAŞVURMADIĞIM GEREKÇESİ İLE maaşımı durdurmuş. SGK her zaman yaptığı haksız ve yasalara aykırı uygulamalar sonucu halkımızın büyük tepkisini çekmeye devam ediyor. Yönetmelik hükümlerine göre sevk için müracaatımı yasal süresi içinde yapmama rağmen dangalak bir şef yüzünden geçen ay maaş alamadım. 9 Kasım'dan bu yana şikayet etmediğim sadece Cumhurbaşkanlığı makamı kaldı. SGK resmen dalga geçiyor. Bir Allah'ın kulu da çıkıp "hey sgk dur bakalım,neden yasalara aykırı işlem yapıp vatandaşı mağdur ediyorsun" diye sormuyor. Şikayetimi resmi olarak yaptığım ve ilgili yönetmelik ile sgk'nın yaptığı aykırı uygulamayı belgeleri ile ispatladığım başta Başbakanlık makamı,Bimer,Alo 170,Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı,SGK genel müdürlüğü,Valilik makamı vs hiçbirinden elle tutulur bir cevap alamadım. SGK il müdürlüğü Valiliği bile uyutmuş bugün :) Heriflerin kimseden korkusu yok. Kraldan çok kralcılar. Sanırım bunu yargı çözecek. Hakimi de kandırsınlar da görelim. Devlet her zamanki gibi vatandaşına maaş vermemek için elinden geleni yapıyor. O yapsın biz oyunu bozacağız Allah'ın izniyle.. Tekrar hayırlı olsun.. Darısı başıma ve diğer arkadaşlarımızın başına..

Arkadaşlar raporu ve vergi indirimi sürekli olanlar emeklilik başvurusun da zorlu çekiyormu ?
Birde arkadaşlar staj görenlerin sigorta başlangıcı güncellenmiş sanırım benim 2007 dydi sigorta başlangıcım 2004 olarak değiştirilmiş sistemde E develetten gördüm 2004 staj görmüştüm .

Ben başvuruda sıkıntı çekmedim ancak sonrasında 5 yıldır anamdan emdiğim sütü burnumdan getiriyorlar ve keşke emekli olmasaydım diyesim geliyor bu lanet olası SGK,Maliye ve bürokrasi yüzünden...
Benim staja başlama yılım 1984.. Ancak sistemde 1985 görünüyor.. SGK hazretleri kafasına göre takılıyor her zamanki gibi...

Arkadaşlar !.. Bu SGK ne kanun tanımaz bir kurummuş gerçekten.. Adamlar Valilik makamına bile neredeyse kafa tutacaklar.. Maaşımın haksız yere durdurulması konusunda 1 aydır başvurmadığım kurum kalmadı artık.. Yönetmeliği yazıyorum,maddesini yazıyorum,onların resmi sevk yazısının tarihini yazıyorum.. Adamların resmen vatandaşla dalga geçtiğini ve yasaları kazımadıklarını yazıyorum.. Mağdur olduğumu başka da bir gelirim olmadığını yazıyorum.. Başbakanlık makamı dahil her yere yazdım.. Birilerinin başı yanacak ya bakalım hayırlısı ..

Merhabalar öncelikle.Bu bahsettiğiniz durumla ilgili bir imza kampanyası başlatalım hep birlikte,ve nereye müracaat edilecekse burda toplanıp topluca gidip şikayetimizi yapıp sesimizi şekilde duyuralım hatta basını da bu işe kanalize edelim ne dersiniz.

En son kontrol muayenesinde SGK'nın bana kan kusturması neticesinde şikayet etmediğim yer kalmadı.. Ben usandım onlar kopyala yapıştır mantığı ile cevap vermekten usanmadı.. Normaldir.. İleri demokrasinin uygulandığı sosyal hukuk devletinde yaşıyoruz,yaşamaya çalışıyoruz.. Yazmadığım bir tek Cumhurbaşkanlığı kaldı.. Bir de yargı .. BİMER'de çakalın önde gideni.. Evrak havale katipliğinden başka bir işe yaramıyor.. Dün SGK Genel Müdürlüğüne Bilgi edinme başvurusu yaptım mail ile. Güzelce yönetmelik ve genelgeyi yazdım. Ben hangisine tabiyim diye sordum.. Zira genelgeler yönetmeliklerin ve kanunların üzerinde olamaz diye de ekledim. Cevap bekliyorum.

Evet süre vardı. Süresi sürekli ve kronik. Raporda sürekli rahatsızlıkta. 2 veya 3 cü kez hastaneye gittiğimde başhekimden fırça yedim. Ne gelip duruyorsun ben bir daha rapor vermem dedi. Ben gelmiyorum ssk gönderiyor deyip zar zor kurula girdim. Anlayın artık durum nasıl traji komik Bu konuda 2008 den bu yana tüm yazılarımı bulup okursanız ne saçma sapan işler olduğunu anlarsınız.

vergi indiriminiz sürekli olduğu halde sgk sizi kontrolemi cagırıyor.

benimde meme ca sından %80 vergi dairesi belgem var ancak belgede 2 yıl kontrol var kontrolde bir problem ile karşılaşırım diye emekli olmaya cesaret edemiyorum. Bu konuda bir kaç kez kontrol olan kişilerin tecrübeleri paylaşmalarını rica ederim.

Son düzenleme:
Üst Alt