Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli oldum, kontrol muayenesi istendi..?

ibrahim sozeri

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
01/12/2013 de vergi indiriminden emekli oldum.
15/08/2014 de kontrol muayenesi istendi.
sgk beni 01/07/2014 de muayeneye gönderdi ve rapor verildi.

kontrol günü gelmeden maaşım dondurulmuş. hastsne sevkinden sonra % 69 olan raporum 46 ya düştü. sgk ya sordum. evragın maliyeye onaya gittiğini onaylanması halinde maaşın tekrar açılacağı cevabı verildi.

Önceki rapor bir yıllıktı şimdiki rapor iki yıllık ve süreğen kronik yazıyor.

Emekli olduğuma göre bu kontrol muayene raporunu Maliye mi onaylar sgk mı. yoksa emekliliğim iptalmi edilir.
Emekli olunca maliye ve vergiyle bir işimiz olmamasına rağmen neden maliyeye gidiyor onaya. .
bir de Maliye hastanenin verdiği rapor oranını düşürür mü veya yine kontrol muayene şerhi koyar mı.

yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla

Vergi indirimini defterdarlık onaylar, önceki sürecin tekrarı, rapor sürekli yazdıysa daha kontrol muayenesi istemezler.İnş Ankaradan %40 ve üzeri onaylanır.

Peki yeniden kontrol şerhi konurmu

rapor iki yıllık. ama kronik ve süreğen şerhleri var

Süre kısıtlaması olan vergi indirimi ile emekli etmişse sgk, iki uygulama yapıyor:
1- Vergi indirimindeki süre kısıtlamasını umursamıyor, süresiz emekli ediyor
2- Vergi indiriminin süresinin dolduğu tarihte kontrol şerhi koyuyor. O tarihte emekli vatandaşı çağırıp bir üst yazı ile defterdarlığa gönderiyor. Defterdarlık hastaneye sevk ediyor. Süreç sonunda vergi indirim hakkı devam ederse, sgk da emekliliği devam ettiriyor.

Yalnız, burada yeni bir durum söz konusu. Bir süredir bu durumda maliye "sgk'dan gelen sevki işleme koymam. sgk kontrol istiyorsa kendisi yapsın demeye başlamış: http://www.engelliler.biz/forum/eme...liye-dosyayi-karara-baglamayi-reddediyor.html

merhaba bülent bey ben on ikinci ayın biri itibariyle emekli olduğumda evraklarımı alırken sgk bize geleceksin biz seni muayeneye göndereceğiz dedi ve tarihi geldiğinde ben direk sgk kanalıyla muayene oldum yani bahsettiğiniz gibi beni vergi dairesine göndermediler vergi dairesi ile bir ilişkim olmadığını söylediler ama muayene sonucunda evrakları tekrar maliye bakanlığı'na gitmiş o kadar karışık bir iş ki ne yapacağımı bilemiyorum

Üst Alt