Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli oldum. Maliye raporum eski diye çağırdı!?

Astronot

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ,
Özürlü hakkıyla emekli olduktan sonra 15 Ocakta hem engelli hemde emekli çalışan olarak işe başladım.SGDP primi ödüyorum.Her 2 kulağımda ileri derecede işitme kaybım var.Geçen ay beni mükkelefler vergi dairesi başkanlığı aradı. Engelli vergi indirimi için 2002 yılına ait % 55 sürekli özürlü raporumun eski olduğunu ve raporun yenilenmesi gerektiğini söyledi.Buyuk korkum şu; Şimdi ben eğer devlet hastanesine gidip raporumu yenilersem 4 yıldır emekliliğim iptal olur mu? Üstelik sürekli diye geçiyor raporumda.Sadece vergi indirimi için dendi ama hastane gitmek için çekincem var.Bana yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Astronot

Çok ama çok ilginç... Peki hiç 2002'den sonra başka bir amaç için rapor almış mıydınız?

2002 yıından sonra hiç rapor talebi gelmedi. SGK istese konu farklı , maliye bakanlığı istese konu farklı..Bu sadece vergi indirimi içindir.Sürekli raporum var.Emekliliğimi etkilememesi lazım.

merhaba sürekli rapor ve engelli vergi indirimi varsa tekrar yenisini isteme hakkı yoktur diye biliyorum

Oyle olması lazım..Vergi dairesi başkanlığı diyorki kanun değişti.2008 yılı öncesine ait tüm raporlarlar vergi indirime girmeyecek..Iyı de emekliliğimi etkiler mi?
bulancaklı

talebin SGK dan gelmemesi de çok ilginç? görüşmenizin içeriğini biraz daha detaylı yazabilir misiniz? vergi dairesine gidip oradan sevk almanızı mı istediler.

Devlet kurumu telefonla arayarak bilgi verir mi? İş yerinize yada size yazı yazması gerekmez mi?

Hayır oyle değil.4 yıldır emekli maaşımı alıyorum.2 ay önce emekli çalışan olarak işe başladım.Bir ay içinde İstanbul şişli'den mükellefler vergi dairesi başkanlığından arandım.Konu vergi indirimi içindi.Dıyorlarki kanun değişti.Artık 2008 yılından önceki özürlü raporları vergi indirimi girmiyor.Tek yapacağınız şey herhangi bir devlet hastanesine gidip raporu yenilemek..O raporu da bize yollayın. Eğer bunu yapmazsanız vergi indiriminden yararlanmazsınız diyor.Iyı de bu işin SGK sı veya Ankarayla bağlantısı olacak mı? Eğer oyleyse sürekli raporuma ragmen emekliliğim tehlikede mi ?
SMS 79

ben olsam hiç bir yapmam gerekirse vergi indiriminden vazgecerim emekliliği sağlama almak açısından zaten maaşa.da pek etkisi yok benim kanımca emeklilikle bir alakası yok size verilen bu bilginin sağlama almak açısından işverenle konuşup vergi indirim belgesinin devre dışı kalmasını isteyin vergi indiriminden yararlanmıyor olmanızda emekli maaşınla bir ilgisi olmaz sgk yı orayı burayı arayarak eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin bence varsın siz vergi indirim ücreti yansımasın maaşa ne olur ki

boş verin vergi indirimini evde ki bulgurdan edecekler amaç alenen zarf atma emekliliği yakma girişimidir, başka izahı yok bilesiniz.

Astronot

Sizin 2002'de vergi indirim için verdiğiniz/aldığınız rapor münhasıran vergi indirimi için mi alınmıştı yoksa başka bir amaç için alınmış raporu vergi indirimi için mi kullandınız?

2002'de aldığım rapor hem emeklilik hem vergi indirimi içindi.Düne kadar işe yarıyordu.Zaten emekli olmuşum.Surekli raporum da var.Yetmiyor mu onlara anlamadım? hozgul

Geçmiş olsun
Bu işin altından bir dolandırıcılık çıkabilir dikkatli olun. Süresiz raporlarda edinilmiş haklar kayıp olmaz diye biliyorum.

Hakan bey, vergi indirimi süre şerhi düşülmeden onaylandı ise bireysel olarak alınıp vergi dairesine ibraz edilen raporun başka amaçla (sakat işçi vb) alınmış olması fark eder mi acaba?

SMS 79

Yani ben de onun için sordum yukarıda. Acaba böyle bir mazeret mi çıkacak altından diye ama o da değilmiş. Çok ilginç ve tuhaf bir durum.

Süresiz özürlü raporun süresi yoktur. Her amaçta kullanılabilir.Emeklilik, Vergi iadesi , Sağlık indirimleri vss..Ama böyle değilmiş.Burası Türkiye.

mrb Ankara da yazı geldi tüm vergi ve araç için sağlık kurulu raporları ya teyid olacak yada yenilenecek sizin rapor Emekliliğiniz için sakınca olmayacak bu ara büyük not çoğu rapor sahte ve sonradan düzenlenme yapılmış iptal olunan rapor sayısı şuan 850

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Eğer emekli olmuşsak ve Ankara bize hak veriyorsa Maliye bakanlığı bizden yeni rapor istemek yerine Ankaraya sorsun.Adamın sahte olmadıgı cevabını alsınlar.Bu da olmuyorsa o zaman herkesın raporunu yırtsın yenıden hastaneye koşalım. HOŞCAKAL

HOŞCAKAL

Ankaradan yazı geldi dediniz tüm sağlık kurulu raporları teyid olacak yada yenilenecek yazmışsınız, emekliyiz bizimdemi raporlar yenilenecek ? tam anlayamadım.

hayır kafanız karışmasın hastadaki mevcut olan rapor ve hastanedeki rapor farkılık sonradan düzenleme sahte vs. bir diğeri okunaksız raporlar zaten istendi çoğu bitmek üzere

He tamam ozaman saolasın biran için yinemi bu sitrese girecez diye korktum çok şükür değilmiş.

üniversite hastanesi rapor birimine malum konudan kaynaklı sitemde kaç raporum var diye sorgulattırdım hiç bir raporum 2006 tarihli vergi indirimli raporda dahil görünmemesi nasıl yorumlanır...

Arkadaşlar şirketin İK müdürüyle görüştüm.Maliye bakanlığı vergi dairelerine çağrıda bulunarak 2008 yılı öncesine ait raporların tümünü yenilenmesini istemiş.Konu buymuş. Tabi sadece vergi indirimi içindir. Emekli olmuş olanları etkilemiyor.

Astronot

İnşaallah dediğiniz gibidir.

Yalnız şunu merak ediyorum, belki sizin için değildir ama, diyelim ki yenilenen rapor %40'ın altına düştü. Peki bu durumda yeni raporu sistemde isterse görebilecek olan SGK demeyecek mi "gel kardeşim senin engelli raporun %40'ın altına düşmüş, erken emekliliğini iptal ediyorum" diye?

Burnuma pis kokular geliyor.....

konuyu ben anladım raporunuz emeklik için geçerli siz şuan yeniden engelli vergi indirimi için müracaat yaptığınız için istenmiş rapor

Devlet memuru emekliler için bunun uygulanması durumu olabilir.Eğer SSK ve bağkurdan emekliyseniz içiniz rahat olsun. Erdogan Er

vergi indiriminin devamı için istenmiş yeni rapor yenisini almak almamak size kalmış emekliliği etkilemez gerekirse vergi indiriminden yararlanmayın içinizde bir şüphe varsa

Benim rapor 2000 yılında alındı bendende isterlermi acaba sürekli raporum ve vergi indirimi var alsancak devlet hastanesi vermişti hem işkur hem vergi dairesi 2 raporda aynı ilki 2000 işkur 2. Rapor vergi indirimi için 2001bir sorun çıkarmı

Ne amaçla olursa olsun vergi indirimi veya başka bir amaçla alınan raporlar sistemde görülür bunu farkeder eğer%40 altı bir rapor almanız durumunda emekliliginiz ipt olur ki bunların çok örneklerini forumda gördük
Mevcut durumunuz yeni yönetmenlikte 40 altı değilse başvurun.

Nasıl yani benim vergi indirimi var ve vergi indirimi uygulanıyor 2020 de emekli olmam gerekiyor şimdi olamayacakmıyım kazanılmış hakkım ne olacak ozaman

Üst Alt