Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli oldum, SGK kontrol muayenesi ile emekliliğimi iptal etti!?

nejdet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
21 Aralık 2010 Güncel:

geçen gün bu siteden elde ettigim ankara sagkıl kurulunun telefonunu aradım benim rapor 5 kasımda %40 olarak onaylanmış baglı oldugum kuruma gönderilmiş.
bu gün kuruma gittim biz maaşını ve 3,5 sene biriken paranı 16 aralıkta bagladık evragını adresine yolladık mahkemeye de bilgi verdik dediler

3,5 sene çektigim eziyetten sonra sgk geri adım atması beni çok mutlu etti. darısı benim gibi sorun yaşayan diyer arkadaşlara

ben de 20.06.2006 da aldıgım %40 vergi indirim hakkıyla 21.11.2006 emekli oldum. sgk beni konturola tabi tuttu sevk ettigi hastahaneden aldıgım %40 rapor ankaradan %39 olarak geri geldi ve tüm sosyal haklarım kesildi
itiraz ettigimde beni yine sevk yaptılar yine aldıgım %40 rapor bu seferde ankaradan %28 olarak geri geldi

ben ortopedik özürlü birisiyim rahatsızlıgımın düzelme olasılıgı milyonda bir bile degilken sırf sosyal haklarımı gasp eden sgk kurumunu dava ettim ilk davam nisanın 27 sindeydi temmuz 13 ne gün attı
avukatım sen rahat ol % yüz kazanırız diyor bakalım ugraşıyoruz

Bilgi Talebi

nejdet bey merhaba adım faruk.Mehkeme gelişi hakkında ve sonuçlandığında ban bilgi verebilirmisiniz. Saygılarımla karadag_faruk@hotmail.com adlı mailime de gönderebilirsiniz

selam

nasıl oluyor vergi indirimi defterdarlıktan alınıyor siğorta nasıl iptal ediyor vergi indirim raporu sürekli değilmiydi siğorta süresini doldurduysan özürlü olarak normal emekli olman lazım

selam arkadaşlar vergi indirim belgemde rahatsızlıgım süreklidir yazmasına ragmen emekli maaşım baglanırken gelen evrakta konturol muayenesi koymuşlar yani ihbar falanda yok araştırdım

SGK kontrol muayenesi koyabilir, yani buna hakkı var. Eğer o muayeneye gitmemişseniz, aylığın kesilmesi de usule uygun.
Yalnız, çok çok önemli ve SGK'nın gözardı edip bizleri mağdur ettiği iki konu var:
1- SGK sağlık kurulu her ne kadar son kararı kendisi veriyor olsa da, sonuçta o da sakatlık oranı cetveli'nde öngörülen oranları vermek zorunda. Bu oranların dışında bir değerlendirme yapmaya yetkisi yok. Hastane ilgili yönetmelik ve ekli cetvele uygun olarak değerlendirmiş ve %40 rapor vermişse, kurumun bunu düşürme hakkı da yetkisi de yok: http://www.engelliler.biz/forum/huk...kinda-yasal-duzenlemeler-hukuk.html#post47164

2- Kurumlar Kontrol Muayenesi yapma hakkına sahiptirler. Ancak kontrol muayenesi yapıldığında, kontrol muayenesine tabi tutulan kişinin konu olan hakkı elde ettiği tarihte geçerli olan mevzuat temel alınır: http://www.engelliler.biz/forum/huk...eki-mevzuat-temel-alinir-hukuk.html#post97879

Burada sizin durumunuz 1. maddede konu edilen şartlara uyuyor. Bence de sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 oran öngörülmüşse, er ya da geç emekliliğiniz yeniden onanır.

Not: Kontrol muayenesine çağrılmış ve gitmemişseniz, emeklilğiniz kontrol muayenesi tarihinden sonra aldığınız ve kuruma sunduğunuz raporun tarihinden itibaren yeniden başlar. Kontrol muayenesine çağrılmamışsanız ya da usulsüz olarak çağırmış kurum ve siz haberdar olmamışsanız, bu durumda emekliliğiniz kesildiği tarihten itibaren başlatılır...

Lütfen detayları ve gelişmeleri bu başlığa yazmayı sürdürün...

selam oturan boğa bana avukat lazım olabilir istanbuldayım kontrol muaynesinden 3 .cü aya girdim cevap gelmedi cevep ne zaman gelir teşekkürler

allah yardımcın olsun abi burası türkiye bu ülkede olmucak şey yok.. sen davanı takip et kolay gelsin

allah razı olsun hepinizden saolun varolun arkadaşlar

Kontrol muaynesi 02.03.2010 du ben 03.03.2010 da sgk ya gittim bildiri yada bir yönlendirme bekliyordum.Arkadaşım sen yinede git bak dedi bir gün sonra gittim yinede maş bu yüzden kesilirmi. şu an kesik üçüncü aya girdim parasız ve ilaçsızım psikolojik ilaçlarımı alamadım ve daha kötü duruma düştüm. yöneticilerin bu durumlara bir an önce çare bulmasını istiyorum.

nejdet kardeş aşağı yukarı aynı sorunu yaşıyoruz.inşalah hakında hayırlısı olur.

selam

29 mayıs günü avukatım aradı mahkeme tekrar rapor istemiş sgk dan kurum beni tekrar hastaneye sevk etti 3 haziran günü tekrar rapor aldım bakalım hayırlısı

bu arada sayın oturan boga arkadaşım konturol muayenesine zamanında gittim %40 aldıgım rapor ankaradan %39 olarak geldi zaten bütün sorunlarda ondan sonra başladı itiraz ettim 6 ay sonra beni tekrar sevk etti sgk beni kütahya devlet hastahanesine yine %40 aldıgım rapor bu seferde %28 geldi
ondan sonra başladı mahkeme sürecim

selam arkadaşlar kontrol muayne olayları yeni çıktı galiba ilk önce emekli olabilirsin diyorlar işten ayrılmana neden oluyorlar sonra seni emekli ediyorlar ve arkasından kontrol muaynesi deyip oyun oynuyorlar emekliliğini iptal ediyorlar bu insan ne yapıcak nasıl geçincek eşine çocuklarına nasıl bakacak umrunda dil kimsenin sonra yok sahte raporlar varmış yok sgk batmış garibanı sakatı güçsüzü kolay ezebildikleri için rahat işkence yapıyorlar.arkadaşlar bu ve benzeri konularda birlikte mücadele etmeliyiz lütfen sonra geç kalmış olmayalım.

selam arkadaşlar

bundan 3.5 sene önce sgk emekli oldum emekli olurken kurum beni 1 sene sonra konturole tabi tuttu yani 2007 mayısında
kütahya devlet hastahanesinden aldıgım %40 rapor ankara saglık kurulunda %39 düşürülmüştü
6 ay sonra yaptıgım itiraz sonucunda kurum beni yine kütahya devlet hastahanesine sevk etti yine aldıgım %40 rapor ankaradan %28 olarak geri gelmişti
sonunda 2009 nisan ayında kütahya iş mahkemesinde sgk na dava açtım mahkeme benden yine rapor istedi sgk kanalıyla yine kütahya devlet hastahanesine sevk etti hastahaneden aldıgım rapor ankara saglık yüksek kurulundan eksik bulgu oldugundan geri geldi
gelen evrakta tablo 4.2 ye göre degerlendirilmesi yazıyordu
kütahya devlet hastahanesi bu tabloya göre yeni rapor verdi
bu arada benim engelim sol ayagım çocuk felcinden dolayı hem incelik hem de 7 cm kısalık var

geçen gün bu siteden elde ettigim ankara sagkıl kurulunun telefonunu aradım benim rapor 5 kasımda %40 olarak onaylanmış baglı oldugum kuruma gönderilmiş
bu gün kuruma gittim biz maaşını ve 3,5 sene biriken paranı 16 aralıkta bagladık evragını adresine yolladık mahkemeye de bilgi verdik dediler
yanlız haziranda son kez konturole tabi tuttuk eger %40 alırsan maaşında da belli bi artış olacak dedi oradaki memur arkadaş sana yolladıgımız evrakta hepsi yazıyor dedi

3,5 sene çektigim eziyetten sonra sgk geri adım atması beni çok mutlu etti
darısı benim gibi sorun yaşayan diyer arkadaşlara

Hadi hayırlı olsun. Saçma sapan bi uygulamadan geri dönmeleri ve emekli olmanız harika olmuş.

Kontrol muayenesinde rapor oranı konusunda sorun çıkmaz heralde. Çünkü oranlar biraz yükseltildi son yönetmelikle...

arkadaşlar sürekli rapor oldugu halde niye birdaha kontrol istiyorlar bu durumu anlayamadım açıklarsanız sevinirim. çünkü rahatsızlık durumum hemen hemen aynı sayılır.

oturan boga benim de sorunum 2009da emekli oldum ama bir sene sonra heyete gönderdiler ve emekli olurken yüzde kırk sekiz vergi indirim raporum vardı onunla 16 yılçalışıp 4664 gün pirim ödeyip emekli olmuşdum ve bana dediler ki heyete gideceksin
ve ben gittim kütahya evliyacelebi devlet hasdanesine oradan çıkan raporumun sonuçu yüzde 43 olarak ankaraya maliye bakanlıgına gitti oradan gelen sonuç yüzde 34 olarak geldi ve benim maaşımı kesdiler ve bana 2 ay geri ödeme yaptırdılar
ben o gelen rapora itiraz ettim ve aynı zamanda eski işime geri döndüm ben meb'de 4-c olarak çalışıyordum idrazımın sonuçu beni eskişerhir osman gazi üniversitesine gönderdiler oradan da balthazar formülüne göre yüzde 44 verdiler şuan ankaraya gitti raporum ne gelecek bilmiyorum

ben size soracagım soru şu: benim raporum şimdi yüzde kırkın üzerinde gelip kontrol yazarlarmı ben işimden ayrılıp birsene sonra raporumu yine düşürüp işyerime geri dönebilir miyim 4/c'lerde tazminad yoktu ben ayrıldıgımda şuan tazminad var alırım sonra bir yıl sonra geri dönmeye kaltıgımda sen tazminatını aldın dönemessin demesinler
bukonuyu aytınlatırsanız çok memnun olurum

benim özrüm ayagım kısa ve yamuk basıyorum gözümün biri görmüyor biri de yüzde kırkı gitmiş bana Türkiye Cumhuriyetinde ehliyet bile vermiyorlar sen bu gözlerle ehliyet alamazsın diyorlar tek göz kanunu çıkmasına ramen ehliyet alamıyorum türkiyete tek kütahya ssgkurumu gönderiyormuş kontrole diyorlar başka illerde böylebi uygulama yokmuş diyorlar
benim sakatlıgım raporumda süreklidir ibaresi var son raporumda ögle ben kütahyadaki benim gibi olanlarla danışmak istiyorum ben bahceli evler ilk ögretimde calışı yorum kütahyadakilere duyurulur hoşçakalın

Gözünüz aydın, örnek bir hukuk mücadelesi vermişsiniz.Biriken parayla bir tane araba alırsınız artık, plakası SGK olsun :)

ne olacak bu özülülerin hali ozamanlar 15 yıldiye bir yasa koymasınlar özürlüler 15 yılını doldurup emekli olmak için ugraşıyor ama biryıl sonra ortada kalı yorlar bunu hiç düşünenyok eyer kamudan emekli olmak için ayrılmadıysan bir yıl sonra işsizsin özel şirket bir yıl sonra beni işe alırmı geri ben neyapacagım bu konuyu büyüklerimiz hiçtüşünmüyormu bir özürlü emeklilik için baş vuruyorsa bence rapor ne olursa olsun işibırakmadan önçe ssg kurumu heyete göndermesi gerekmezmi böyle olması gerekmezmi arkadaşlar

birde arkadaşlar bilen birisi varsa bana cevap versin itraz ettik beni heyet hastanesine gönderdiler heyetten yüzde 44geldi ankara bunu yüzde 34 yaptı ben şu an 4/cde çalışıyorum ben mahkemeye çalışırken verebilirmiyim çalışırken veremessin diyorlar dogrumu bukonuda bana cevap verebilirmisiniz hoşçakalın

Arkadaşlar bir şey öğrenmek istiyorum vergi indirmi almış bir kimseden bir daha neden rapor istenırmı? zaten o raporu alana kadar anamız ağlıyoo birde emekli oldugumuz zaman uğraştirıyorlar.

Birde SGK kontrol muayenesi her emekli olandan istiyormu ????

geçmişe dönükde araştırsınlar ozamanlar bu şekilde giderse türkiyede özürlü maaşı olmaz

bizim gibi matur olmuş bütün özürlüler toplanıp ankarada catır kuralım tam zamanıtır hakkımızı söke söke alalım seçim geliyor bunlar kala kala özürlülerin maaşlarınamı kaldilar niye bizi ugraştırıyorlar raporumda sürekli yazdıgı halde neden kontrole gönderiyorlar ankaradakiler doktorda buradakiler paytarmı buradakiler doktor degilmi burdaki 8 doktor raporun altına imzalarını atıyorlar ve ankaradaki kişiler ona ramen raporuyüzde kırkın altına cekiyorlar buradaki doktorlara inanmıyorlarsa türkiyedeki bütün özürlüleri bulundugu iledegil ankaraya çagıracaklar ozaman ne bu rezalet hersene kontrolmu olacak raporumda bukişi iyi olamaz dedigi halde kontrol yazıyorlar arkadaşlar secim gelmeden özürlülerin busorununu gündeme taşımalıyız ben şahsen dilekçelerimi özülüler dernegine verdim benim başıma gelen başkasının başına gelmesin diye ugraşıyorum duydugum yerlere dilekçeler gönderiyorum

özürlüler daire başkanlığına haber verdiniz mi başbakanlık bimere cumhur başkanına bana herkese amille sorununu gönder
bence artık emekli olmak için mahkeme kararı ile olur devlet mağdur etsin bakalım yaz geliyor !!!!!!!!!!!!!

sakatlar derneginden gönderdin ankaraya başbakana bile dilekçe yazdım bana gelen ceapda bulundugunuz ildeki sgk ya gidin diye yazı geldi maatıbınız bizdegiliz diye yazı göndermişler bizle bukonuyu gündeme gedirmemiz gere kiyor benim sorunum hala devam ediyor bir arkadaşım daha var basdonuyla yürüyor odama bile yüzde 60 la ankaraya gidiyor gelen sonuç yüzde 30 hayretlert içinde kaldım

muharrem bey allah yardımcınız olsun bu sıkıntı tüm emekli olanlar içinmi geçerli yanı bizde ileride bu sıkıntıyı yaşarmıyız böle saçma uygulamamı olur?

Birde sgk kontrol muayenesi her emekli olandan istiyormu ????

mustafa kardeşim sgk dan gelen kontrol yazısını gördügümde sgk ya gittim nedirbu diye böyle şeymi olur benim %48 vergi indirim raporum var beni neden kontrole gönderi yorsunuz dedigimde kanun böyle dediler bende sordum oradaki görevli memura daha önce böyle bir uygulama varmıydı bana verdigi cevap biz bu uygulamayı 15 senedir uyguluyoruz demesinmi dedimki olamaz böyle birşey yabu kanun yeni çıkdı yada siz adamına göre muamele yapıyorsunuz dedim tarih 2004/2005 lerde %40ile emekli olup hiç kontrole gitmeyen 4 kişiyi tanıyorum ve iyi biliyorum çün aynı işyerinde beraber çalışdık daha önce böyle birşey yok dedigimde bana memurdediki eyer göndermedigimiz özürlü varsa biliyorsan dilekce ver dedi bende dedimki ben başkasının ekmegine mani olamam senin görevin ne sen araştıracaksın senin görevin o dedim bana öyle dedi 15yıldır uyguluyoruz resmen yalan söylüyorlar arkadaş mustafa sizinle görüşmek isdiyorum bende kütahyalıyım

birde şunu ögrenmek isdiyorum çalışırkem mahkemeye vere bilirmisin sgk veremessin çalışırken diyor bilen birisi varsa cevap versin

arkadaşlar birlik olup bu konuyu gündeme daşıyalım ankaraya cadır guralım gündemde tutarsak hakkımızı alırız yada erkonokomcu diye içere atarlar sesimiz cıktı diye korkmayalım

bukanun degişmedigi süre bu böyle gider bu özürlüler bu çileyi çeker

nejdet bey sizinle görüje bilirmiyiz benimde mahkemeye vermem gerekecek herhalde

Ya şimdi forumu okurken dikkatimi çekti. Burada bu kontrol muayenesinden sıkıntı yaşayanların hepsi Kütahyalı bende dahil. Küatahya sgk da bir bayan müdür yrd. ve şef var hep onların başının altından çıkıyor. Bu konuda birlik olup şikayet edelim. Gerekirse hep birlikte bir avukat tutalım. Benim emekliliğim iptal olması gibi bir durum yok fakat sürekli kontrole gönderiyorlar. Buda insanı psikolojik olarak rahatsız ediyor. Arkadaşlar toplanıp bu konuyu birlikte ayrıntısı ile görüşelim. Ben son raporumu aldım, Ankaraya gidecek muhtemelen olumlu gelecek ama oradaki şef sürekli gönderecez dedi. Ne kadar moral bozucu bir şey ve hep şikayetler Kütahya sgk dan kaynaklanıyor. Keyfi uygulama içerisindeler. Benim yazmış olduğum konuları okuyup bilgi edinebilirsiniz. Özelden mesaj atarsanız görüşebiliriz.

benimde dikkatimi çekti bu sorunu yaşayanların aşagı yukarı hepsi kütahyalı

benimde duydugum bu başka illerde bu uygulama yokmuş kütahyalı madurlar biryer belirleyelim orada buluşup benim tanıdıgım matur şuan 1 kişi ona söylerim seçim gelmeden bu işi duyuralım gereken yerlere her yıl heyetemi girecegim sürekli yazmasına ramen bisikolejim bozuldu bir yıl sonra neolaca diye

arkadaşlar bana bir cevap veremezmisiniz çalışırken mahkeme verebilirmisin raporla ilgili

kütahya sgkdaki çalışan memurlar özelleştirilmiş oradan buradan gelen kişiler hiç birşey bilmiyorlar

ilk heyete gönderdikten sonra ben iki aydaha maaş aldım raporum olumsuz geldiginde bana yazı göndermişler şukadar borçun var şu zamana kadar ödemesseniz içra gelecek diye bende sgk ya gittim nedir bu diye bana dediler sevkkagıtını aldıktan sonra biz size 2 ay maaş ödetik onu faizinle beraber geri isdiyoruz dediler şu zamana kadar geri yatırman gere kiyor dedilerbende birazını ödedim yarsı duruyor ve aynı durumda arkadaşım olan hasana ödettirmediler oda 2ay maaş aldı sonra raporu olumsuz geldi ona öylebi yazı gelmemiş ve ben ona demişdim sefk kagıtını ıldıgın günden sonra ki maaşları faizinle geri isdiyorlar arkadaş isdersen maaşını çekme dedim bana uygulanan kanun ona uygulanmadı

ona başka türlü buna başka türlü nedir bu rezalet :rolleyes:arkadaşlar ben doguştan özürlüğüm ben hakkımı helal etmiyorum benim ahımla yansınlar:rolleyes:

senveben kütahyalıysanız sizinle görüşelim msn adresin varsa gönder benim ki :rolleyes:muharremsari43@hotmail.com:rolleyes:

Üst Alt