Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli oldum. Şimdi kontrol muayenesi süreci başladı..?

ay&güneş

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
20 Mayıs 2014 Güncel:

merhabalar.... 16.05.2014 itibari ile 6-7 sonra süreklidir olarak aldıgım rapaorun cevabı geldi ve aynen oldugu gıbı yetkılıler onaylamış..Ankara onayı dedıgımız şey artık orda olmuyor ve nerde oldugunu bılmıyorum ancak puan düşmeden onaylanış. sureklıdır dıye.. ve 6-7 aylık kesılen maasımı toplu yatıracaklarını soyledıler... :) haber bekleyenlere gecıkmıs olumlu cevabı bıldırmek ıstedım....

ben özel sektorde calısıyorum. ben 2013 eylülde de vergı ındırımınden emekli oldum. ancak aralıkta rapor sürem bıttı. (oysakı 15 yıl once süreklidir raporum olmasına rağmen 2012 aralıkta tazelemek zorunda kaldıgım rapor ) bu raporu 1 yıllık verdıler.
ve 2013 aralık ta tekrar kurula gırdım hastaneden % 40 üstü yanıt gelmıs sgk ya. onlarda ankaraya gondermiş şimdi cvp bekleme aşamasındayım.
tabı 750 tl verdıklerı maas kesıldı aralıkta. endısem ankaradan olumsuz yanıt gelmesı. yada tekrar ( süreli ) rapor vermelerı. insanı ugrastırıyorlar sıkıntı oluyor.

başına bu tarz bırsey gelmıs arkadaslar varsa tecrubelerını paylasabılırmı. beni ne bekliyor. bu arada eve tebliğ zarfı geldı sıgortadan faydalanmıyorsunuz gelır testı yaptırmam gerektıgıne dair. pek anlamadım neden dıye .? pirim ödemem gerekıyormuş konuyu bılmıyorum.. bılen varsa destek lutfen..

saglıcakla kalın :)

Anladigim kadariyla saglik raporunuz surekli fakat ankara vergi indiriminize sure koydugu icin sgk da ona uymus dogrumu eger oylemi biraz acarsaniz daha cok yardimci olunavilir mesala itiraz gibi

ankaradan olumsuz yanıt gelme ihtimali yok.. ankaradan cevap geldikten sonra maaşınız tekrar bağlanacak..artık tüm raporlarda en büyük heyet ankara, ankara karar veriyor.. endişeye gerek yok yanıt ankaradan geldikten sonra maaşınızı almaya başlayacaksınız.. tabi engelinizi belirtmemişsiniz eğer pskiyatri yada hastalığınız iyileşme olaslığı varsa bu durum biraz düşündürücü..

ay&güneş;

Kontrol muayenesini yazan sgk mu ? Anladığım kadarı ile rapor tarihinden çok sonra emekli olmuşsun. Emekli olur olmaz tekrar rapor için sgk dan sevk alsaydın maaşın rapor süren bitsede 3 ay kesilmez bu sürede senden raporunu yenilerdin. Fakat rapor olumlu olmassa rapor tarihinden sonraki almış olduğun maaşlar faizi ile birlikte geri istenirdi.

Şimdi Rapor tarihin 01-12-2012
Süresi 1 yıl 01-12-2013
emekli tarihin 01-09-2013
Yani senin emekli olur olmaz sgk dan sevk alıp maaşın kesilmeden tekrar rapor çıkartma zamanın vardı. Aslında sgk sana gönderdiği emeklilik kağıdında bunu belirtir. Şu tarihte raporunu bitiyor bu tarihten önce sevk almak için kuruma müracaat edin diye. Tabi ayrıntısını çok bilmediğim için bu kadar bilgi verebilirim. Kolay gelsin Allah yardımcın olsun.

Vergi indirim hakı süreli ise, sgk emekli ederken o süre sonuna kontrol muayenesi koyabiliyor. Böyle olduğunda, o tarih gelmeden sgk'ya gidip defterdarlığa hitaben bir üst yazı alıyorsunuz, onunla defterdarlığa gidip hastaneye sevk alıp raporunuzu yenileyeceksiniz. Sonuçta rapor sonucu % 40 olarak oanırsa, SGK emekli maaşını kaldığı yerden itibaren ödemeye devam eder. Rapor oranı % 40În altına düşerse, emeklilik iptal edilir..

Bu süreçte sağlık güvencesi de kesilebiliyor. Bu durumda yapmanız gereken sigorta müdürlüğüne gidip genel sağlık sigortası için gelir testi değerlendirmesi yaptırmanızdır. ÇIkacak sonuca göre bir prim ödeyip sağlık güvenceli olmaya devam edersiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...an-yararlanabilmek-icin-gelir-kriterleri.html

cevabınız ıcın tesekkur ederım..

sağ gözumde görme tembelliği var. ve gecırdıgım kazan öturu elımde doku kaybı hareket kısıtlılıgı var.. bu ve benzerı konular . pskıyatrı degıl. benim 15 yıl kadar önce aldıgım raporda otobus kartı ve istıkam ıcın oldugundan (onlar sürekli yazan raporlarımdı ) vergı ındırımıne kabul etmedıler ve yenısını cıkartmak durumunda kaldım.
daha sonra özel sektör de işe girdıkten sonra bundan, 6-7 yıl once hastaneye gıttıgımde puanlar dustu dedıler ve benım ıslemler yarım kaldı. ve 2012 aralık gıbı tekrar sansımı deneyeyım dedım nasıl verılen hak gerı alınır emeklılıgım soz konusu dıye tekrar gıttım dr lar sen hak edıyorsun ama puan dustu bız yardımcı olmaya calısacagız deyıp yardımcıda oldular ama 1 yıllık verıldı.
ve sonuc ıtıbari ile aralık sonunda yenılenmesı gereken rapor ıcın 1 ay öncesınden sgk dan gönderttırme yaptırıp gıttım hastaneye asıl ıncelenmesı gereken hareket kısıtlılıgı cıddı bır sekılde ıncelendı ve cvp olumlu sgkya gıtmıs.
şimdi ank cvp beklıyoruz. muhtemelen o da olum ama sureklımı degılmı bılmıyorum.. sızlerle paylasırım durumu.
dun sgk ya gıttım cvp gelmedı gelınce maas baglanacak dedıler ve eve gelen gelır testı kağıdının ıse gecersız oldugunu dıkkate almamamı soyledıler. çünkı ben çalısıyorum zaten. devlete yatması gereken para yatıyor..
slm lar...

Teşekkürler... senveben .. hayır ankaradan gelen kagıtta yazılıydı. 1 yıl için vergı ındırımınden faydalanabılır akabinde kontrol muayenesı gerekır dıye. bu arada rapor gunu bıtımınden ıtıbaren maas kesılıyor. bırde ben kasım bası gıbı gıbı gıttım kurulu 3 aralık a verdıler. o yuzden kesıldı ama olumlu geldıgınde verılmemıslerıde verecekler zaten sıkıntı yok... sıkıntı bunu habıre neden ıstemeleri... benım sorun kalıcı umarım bu defa suresız verırler.. bırde ınsan artık dıyemıyor oh emeklı oldum ben rahat ettım.. malesef bu kelımeyı kullanamıyorsun her an kesılme ıhtımalı var.. sacma bır sıstem.. hadı benım elım ayagım tutuyor gıdıp kosturuyorum ya yapamayanlar ne yapsın :(

saglıcakla kalın...

Kontrol Muayenesinde SGK direk hastaneye sevk veriyor. Defterdarlığa değil. Tabi 3 senedir değişmedi ise. 2 kere bu muayeneye girmiş biri olarak bu şekilde oldu.

senveben;

benımde aynen öyle oldu. sgk direkt hastaneye hatta kendılerının uygun buldugu hastanaya sevk etti..

bilgilendirme : raporum 3 arlıkta hastaneden onaylandı sgkya gıttı ve 16 mart tayız sgk nın ankaraya gönderdıgı raporumdan halen daha ses yok....

q-yasar-q;
teşekkürler yaşar... hastaneden süreklidiri vermısler ögrendım puanda bekledıgımın ustu.. şimdi ankaranın onayını beklemekteyım...

EDİTÖR'e veya yetkililere bilgilendirme...
Bu sabah gaziemir SGK yı aradım ANKARA Maliyeden daha size sgk ya cevap gelmedimi? diye... Duyduğum bilgi beni şaşırttı... ve sizlerle paylaşmak istedim.. SGK memuru Aysun Hanım "ortalık çok karışık, maliye raporları olduğu gibi geri gönderdi birde mail atmışlar bilgilendirici yazı ( artık maliye olarak biz bu işlere bakmıyoruz bize göndermeyin ) demiş Ankara"... ee dedim ne olacak şimdi ? dedim. Memurda biz üstlerimize bu tarz mahdur olan ınsanlara ne presedür uygulayacagız dıye yazı yazdık ordan gelen cevap doğrultusunda hareket edecegiz dedi. bana bozyaka 3 aralıkta verdıgı raporda 62 ve süreklidir şeklındeydı.. (bunuda gecenlerde "ekpss kayıt yaptırmak için" istedım'de öyle ögrenebıldım bır nüshasını alabıldım.. yoksa öncesınde istememe rahmen vermemişlerdi.. Durum bu şimdi yıne beklemedeyım :( ilgilenlerın bılgılerıne..

Hatırladığım kadarıyla raporlar ankaraya gitmicekti torba yasada çıkmıştı, Kararı müracaat edilen yetkili hastahane bildirecek Ankaranın onayına sunulmayacak...

Bio;

Bunun aslı varsa , koskoca SGK bundan bi habermi acaba ? raporları tutup oaraya gönderiyorlar.. kımsenın bırseyı adabıyla yaptığı yok.. benı 3 aralıktan bu yana bekletıyor bunlar.. bı arastırayım şu torba yasasını.. tesekkurler..

Şuan bir kaç bildiğim durum var evet ortalık elli altı kurumlar hep şuan iş teslim devirlerini gerçekleştiriyor bunun için yönetmelikler yeni kurumların nasıl ne şekilde çalışacağı vatandaşın işlerinde ne gibi evraklar isteneceği gibi konular tabi bunlar örnek. Benim valilikte işim vardı Aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne devir etmişleer görevi şimdi yönetmelik bekliyorum :) bakalım ne zaman çıkacak memurlar benden bilgisiz tam fosilleşmiş :) Allah milletin yardımcısı olsun...

Bio;
haklısınız... kendi işinin bilincınde degıller malesef

Maalesef öyle şuan devlet kurumlarının bir çoğu tam fosilleşmiş resmen atıl durumda...

merhabalar.... 16.05.2014 itibari ile 6-7 sonra süreklidir olarak aldıgım rapaorun cevabı geldi ve aynen oldugu gıbı yetkılıler onaylamış..Ankara onayı dedıgımız şey artık orda olmuyor ve nerde oldugunu bılmıyorum ancak puan düşmeden onaylanış. sureklıdır dıye.. ve 6-7 aylık kesılen maasımı toplu yatıracaklarını soyledıler... :) haber bekleyenlere gecıkmıs olumlu cevabı bıldırmek ıstedım....

Merhaba Aysun Hanım, gözünüz aydın güle güle harcayın inşallah. Bende sizinle aynı kaderi paylaşıyorum mesajlarınızı görünce kendimi sizin yerinizde hissettim. Benim evrağımda ocak ayında ankara gitti dediğiniz gibi Ankara Maliye bu tür raporları artık biz karara bağlamıyoruz diye geri gönderdi. sgk dan sonrasında nasıl bir yazı gitti ise bu defa raporlarımla birlikte evraklar tekrar gönderildi 11 nisanda Ankara maliyeye girişi görünüyor hala evrak sırasında sanıyorum sonuç çıkmamaımış görünüyor. Fakat sağlık güvencem devam ediyor ilerleyen günlerde ondada sorun çıkarsa hiç şaşırmam:(((

Gözün aydın hayırlısı olsun. Bu konularla ilgili baya yazılarım mevcut forumda. Şubat ayında aldığım raporu belirsizlik nedeniyle Bulunduğum ildeki sgk Ankaraya bile göndermedi. Sonra ne oldu nasıl oldu tam bir bilgi edinemedim fakat kurum kontrolün kalktı dedi. Gerçektende o şekilde oldu. Ben ilk rapor dışında 3 defe kontrol raporu almıştım. Sanırım artık Ankara kontrol raporlarında devreden çıktı fakat kim bakıyor hangi birim ilgileniyor bilen yok. Neyse çok geçmiş olsun. Allah herkesin şifasını versin önemli olan o.

saolun serap hanım darısı en kısa zamanda başınıza :) enınde sonunda haber gelıyor ama gecıkme ınsanı strese sokuyor.. neysekı toplu haklde alacagımızı alabılıyoruz... benımkınde hiç puan düşmemiş zatende artık düşmüyormuş.. böylede olması gerekır normali.. doktorların verdıgını malıyenın düşürme yetkısı olamaz.. sıkıntı yapmayın 1-2 aya sızınkıde olur.. görüşmek üzere...

senveben;
teşekkür ederim sen ve ben... evet ankara kontrol raporlarında devredeen cıktı doğru banada böyle soylendi... bulundugun şehirdeki yetkili devreye girdi galiba, çünki sgk memuru burdaki yetkililere maıl atıcaz onlar degerlendırıcek dıye bır kelıme sarfetmişti... yınede sormak lazım presedürü... benım şimdi süreklidir oldu neyseki.. öncekide dr hatası dıyelım.. bakılması gereken yere bakma ıhtıyacı hıssetmedıler. benımde yönlendırmek aklıma gelmedı başa gelınce ınsan anlıyor.... görusmek uzere hersey gonlunuzce olsun

Üst Alt