Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli olmak avantajlı mı?

Luisgustavo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
2008den sonra sigortası başlayanlar için vergi indirimi ile erken emekli olmak avantajlı mı dezavantajlı mı ?

Erken emekli olma niyetim vardı ancak araştırdığımda emekli maaşında çok komik rakamlar gördüm.

Normal emekli mi olmalıyım yoksa vergi indirimi ile erken emekli mi

emekliliğin geldiyse git sgk ya sor çıkacak maaşını hesaplat bizle de paylaş sen ne biliyorsan bizde onu biliyoruz

Luisgustavo

Dezavatajlı olduğu kesin de ne kadar dezavantajlı henüz bilmiyoruz. Buna yönelik maaş hesap pgrogramları olmadığı gibi, idarelerden bu konuda net bilgi de alamıyoruz. Eh idarelerden net bilgi alamayınca da sağdan soldan duyduğumuz söylentilere inanır hale geliyoruz.

Erken engelli emeklilerin maaşları diğerlerine göre düşük mü yüksek mi olur?

Merhabalar engelli oldugum icin tum sartlari tamamladim 18 yilda yada doger yillar da emeklo olmaya hak kazandim diyelim. Nirmal emekli olanlarla maas farkimkz olacak mi maas kaybi var mi acaba ?

ERDEM06

Erken emeklilikte 20 yıl çalışan engelli olmayan ne kadar aylık alırsa siz de o kadar alırsınız.

Vergi indirimi almıyorsun 2008 den sonra hem emekli olsanda çalışamıyorsun ya emekli maaşın yada çalışmak istediğin yerdeki maaşın kanun böyle diyor 2008 den sonrası için

Pek anlamadigim icin soruyorim normal sartlarda 20 yilda kimse emekli olamiyor artik bildigim 65 yasonda emekli olacak bizim nesil 27 yasindayim isiyme kaybim var rapora basvurdum en az yuzfe kirk gelecek behcette var.. 55 ve uzeri bekliylrim. 2013 sigorta baslangicim var
Bu durum da 65 yasinda emekli olan biri ne maas alacaksa bende onu mj alacagom ??

ERDEM06

Emekli aylığının yükselmesine neden olan iki unsur var. 1- Pirim ödeme tutarı (maaşla alakalı), 2- Pirim süresi (çalışma süreniz)

Eğer maaşınız yüksekse ve uzun çalışırsanız maaşınız da yüksek olacaktır. Emeklilik süreniz geldiği halde çalışmaya devam edebilirsiniz, eğer maaşınız düşük değilse.

Üst Alt