Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli olup çalışmaya devam edebilir miyim?

dephyr

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 1991 yılı girişim var sigortaya yaklaşık 8000 iş günüm var ancak benim her 2 kulağım işitme özürlü rapor alma olasılığım var vergi indirimi vs..benim kafama takılan şu rapor alsam engelli veya özürlü yada malulen olsam şu an çalıştığım işyerinden 2500 tl maaş almaktayım emekli olunca çalışma yasağım olur mu yoksa normal ssk statusünde yasımı bekleyip aldığım maaşla 8 yıl sonra emekli olsam mı acaba diye düşünmekteyim sizce hangi durumda olmam gerekir?

Vergi indirimi alıp emekli ol.Daha sonra iş yerin kabul ederse aynı işine devam edersin veya özel sektörde emekli olarak ve engelli kadrosun da çalışabilirsin.Dikkat et ama malulen emekli olursan hiçbiryer de çalışamazsın.

ssk prim ödemeniz kaç tl üzerinden yatıyor. 3000 aşağısında ise hemen emekli ol derim ve yukardaki arkadaşın dediği gibi hem emekli maaşını al hemde çalışarak hak ettiğin maaşı al..

officer;1583083]ilker bey

merhaba ilker bey

ben vergi indiriminden dolayı emekli olursam ve aynı iş yerimde çalırsam peki alınan emekli maaşında herhangi bir kesinti söz konusu olurmu acaba?

Hayır, ne emekli maaşınızda ne de işyerinizden aldığınız ücrette bir eksilme olmaz.

officer

brüt 1650 tl üzerinden yatıyor bu durumda emekli olup calısayım mı?
birde malulen ile engelli arasındaki farkı nasıl izah edebilirim nereye basvurmalıyım?
dediğiniz gibi malulen olayına girmemem gerekiyor

1994 ssk girirşim 5231 pirim günüm var 203000tl vergi indiriminden faydalanırsam ne kadar emekli maaşı bağlanır yardımcı olabilirmisiniz

benim şuan primim 1100 tl üzerinden gösteriliyor, ve ben işyerim ile görüştüm 2020 de emekliliğe hak kazanacağım için ve emekli maaşımın azıcık yüksek olması için 2000 tl üzerinden gösterilmesini istedim, kabul etiler. ama bu durumda emekli maaşım düşer mi yani ? benim ilk tam sigortalılığım 2001 itibari. officer hocam demişsin ya 3000 Tl altında ise hemen emekli ol diye, ondan dolayı soruyorum. azıcık kafamı karıştırdı, yani boşuna primi mi yükselttirmiyeyim mi ?

prımın tavandan yatarsa senın yararına olur bıde yatantoplam pırım yuksek olursa yuksek maaş alırsın 2020 de normalmı emeklı oluyon sakatmı? daha 5 sene varsa acelen ne

yatırdıgın para yuksekse bırakman yararına ıkı maaş alırsın yuzde 15 keserler

adakm

vergi indirimi alıp emekli olursam 3 aylık engelli maaşı 850 tl civarı maaş alıyorum doğrumudur?normal emekli statüsü gibi olmuyor yani....
nedense benim pek aklıma yatmadı maasın az olması özürlü veya engelli maaşın azlığı beni normal emekli statüsünde calısıp emekli olmak daha cazip geliyor

sorum şu sakatlık vergi indirimi alsam normal emekli statüsünden devam edebilirmiyim?

dephyr adakm ' nin dediğini tamamen yanlış anlamışsınız.
Bahsettiğiniz 3 aylık hiç bir sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi engellilere karşılıksız verilen 2022 engelli aylığıdır.
Vergi indirimi ile emeklilik ise çalışmalarınız ve ödenen primlere karşılık elde edeceğiniz emeklilik hakkıdır. Normal emeklilikle pek bir farkı yoktur.
Erken emekli olduğunuzda sgdp kapsamında emekli çalışan olarak çalışmaya devam edebilir, her iki maaşı birden alabilirsiniz.

3 aylıda alınan maaşı çalışıp maaş alanlara vermezler 2022 maaşı denıyor aile bakanlıgı verıyor onla sgk den emeklılık ayrıdır yatırılan paraya gore emeklı maaşı alıyon [FONT=sans-serif]vergi indirimi almana gerek yok ıstersen alırsın almazsan yaşıdoldurana kadar çalışırsın zorlama yok çalışırken sakatlıgın ılerlerse zorla emeklı ederler yuzdene gore %60 fazla malulen emeklı olursun çalışmakta yasaktır malulen emeklılıkte seçım senın[/FONT]

Üst Alt