Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimi ile emekli olup çalışmaya devam edebilir miyim?
Merhabalar 2011 işe girişim mevcut %50 süresiz engel durumum var 2027 Mart ayında istene şartlar tamamlanıyor ancak emekli maaşım çalışmaya devam edersem kesilir mi kesilmez mi bilmiyorum, siteyi araştırdım ancak bir kısım maaş kesilir bir kısım kesilmez diyor. Aşağıda eklediğim linkte Sitede Mevcut ekli bir tabloya göre 5510 kanunu ile emekli olacağım tabloda malulen emeklilik durumunda maaş kesilir çalışılınca diyor tabi ben malulen değil engelli olarak erken emekli olacağım bu durumda hem emekli maaşını hemde normal maaşı aynı anda alabilir miyim çalışırsa. Bilgi verebilecek var mı ?
Dostum ben vergi indirimi ile emekliyim ve çalışıyorum Sgdp ödüyor işveren sıkıntı yok maaş kesilmiyor ancak malulen emekli olduğunda bir işyerinde sigortalı çalışırsan bunu gören sgk emekli maaşını keser bilgin olsun.
Bu arada 2011 işe giriş yazmışsın vergi indirimi ile emeklilik sgk girişi 1 ekim 2008 öncesi olanları kapsıyor bilgin olsun
1 ekim 2008 sonrası sgk girişi olanlar emeklilik için başvuru yaptığında sgk yeni bir rapor için hastaneye sevk ediyor haberin olsun
Yazdığım bilgiler kesin ve net
Saygılar
Öncelikle cevap için teşekkür ederim.
Benimki de vergi indirimi ile olacak ancak 2008 sonrası işe giriş olduğu için kafamı karıştırdı maaşım kesilip kesilmeyeceği konusu.
Bu hasteneye sevk derken benim zaten süresiz engel durumun var bunun değişmesi söz konusu olur mu ki anlamadım
Ares86
Dostum sana açıkça belirttim 1 Ekim 2008 öncesi sgk girişi olanlar vergi indirimi ile emekli olurlar senin vergi indirimi ile emekli olma şansın yok
Vakti geldiğinde sgk ya emekli başvurusu yaptığında elindeki raporda etkisiz olacak çünkü sgk seni tekrar hastaneye sevk edecek ve hastaneden aldığın rapora göre seni emekli edecek umarım anlamışsındır
ercan 34
Net olarak anladım o zaman vakti geldiğinde tekrar verecekleri engel raporu ile gidip vergi indirimi ile erken emekli başvurusunda bulunabilirim değil mi ben malulen emekli olmak istemiyorum öyle olursa çalışınca maaş kesiliyor bir önemi kalmıyor. Bu yüzden vergi dilimi indirimi ile emekli olmak istiyorum.
Kardeşim senin vergi indirimi ile emekli olman hayal ya anlamıyorsun yâda anlamak istemiyorsun
Senin sigorta yılı ve prim dolduğunda yani şartların hepsi tam olduğunda sgk ya emeklilik için başvuru yaptığında senin almış olduğun süresiz raporun hiç-bir anlamı olamayacak sgk seni hastaneye rapor için sevk edecek ve almış olduğun raporun oranına göre emekli edecek
Sigorta başlangıç tarihi ekim 2008 den öncekiler sadece ve sadece vergi indirimi ile emekli olurlar senin sigorta girişin 2011 sen sadece sgk nın sevk edeceği hastaneden alacağın rapor ile emekli olabilirsin lütfen anla artık senin vergi indirimi ile işin OLMAYACAK
Ares86
Onuda yazdım hiç dikkat etmiyorsunki yazdıklarıma
Sen engelli emeklisi olarak çalıştığın zaman maaşın kesilmez
Eğer malulen emekli olursan çalışamazsın Emekli maaşın kesilir
Neden 2008 den sonraki engelliler Emekli olmasın ben öyle Birşeymi söyledim benim demek istediğim net aslında ama anlamakta zorluk çekiyorsunuz
Bak dostum iyi dinle 2008 sonrası sgk girişi olan engeliler vakti geldiğinde yani hizmet yılı prim gününü doldurduğunda elindeki raporla sgk ya başvuru yaptığında sgk diyecekki hopp kardeşim birde benim sevk ettiğim hastaneden rapor alacaksın ve ona göre emeklilik kararını vereceğim
Not bu bilgileri ben demiyorum Sgk diyor daha da anlamadıysan gider sin en yakın sgk ya sorarsın kardeşim.
Umarım anlatabildim, ))
Çok garip bir uygulamaymış ama yani zaten benimki süresiz rapor ne olacak kronik kolit iyileşecek mi keşke iyileşse ama işte uğraştıracaklar sırf bizi. Benim için zaten önemli olan vergi indiriminden ziyade emekli olup çalışmaya devam edince maaşımın kesilmemesiydi. Madem engelli emeklisinin maaşı çalışsa da kesilmiyor o zaman sorun yok.
Aynen öyle diyorum kardeşim adam rahatsız ve engeli varsa ve bunu SGK nın sevk ettiği hastanede kanıtladığı zaman zaten sıkıntı yok Emekliliğe hak kazanacak.
Bende 5 aydır Emekliyim vergi indirimi ile biliyorsun bizim emekliliğimizde SGK vergi indirimini dikkate alır rapora bakmaz bile benden sadece vergi indirimini istedi ve süresiz vergi indirimi olduğu için emekliliğimde süresiz onaylandı
Saygılar..