Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimi ile emekli olurken hangi evraklarla müracaat etmeliyim?
Arkadaşlar vergi indirimi ile emeklilik için başvuru yaparken hangi belgeleri vermem gerekli.ankara dan gelen vergi indirimi sonucu ve ekleri yeterli mi.şu an çalışıyorum çıkış kodu emeklilik vermesi zorunlu mu.aynı yerde tekrardan çalışmayı düşünmüyorum. Ufukalp
34şaşkın66
Vergi indirimi belgeniz olacak, çıkışınız yapılıp aktif sigortalılığınız sonlandırılmış olacak.
Çıkış kodu emeklilik için değil ama kıdem tazminatı için önemlidir. İşverene tazminatsız tek taraflı fesih hakkı veren bir kod ile çıkışınız yapılırsa ve tazminatınız verilmezse bir hak iddia edemezsiniz.
Bir de tahsis talep formu olacak, orada hazır matbu evrak olarak vardır dolduracaksınız. Tabi kimlik fotokopisi gibi rutin evraklar olur, hizmet dökümü olur, güncel olarak tam neler istiyorlar kurumdan bilgi edinin.
Ufukalp
Ufuk abim sgk ya bugün dosyamı teslim ettim,yalnız patronum çıkış kodu malül emeklilik için diye vermiş.ben vergi indiriminden olucam bu sorun olurmu acaba.saygılar
34şaşkın66
Bir sorun olmaz kardeşim, nihayetinde malulen de olsa tüm emeklilere tazminatları ödenmek zorunda.
SGK için zaten önemi yok, onlar emeklilik şartlarının oluşup oluşmadığına ve sigortanın sonlanıp sonlanmadığına bakarlar.
Hayırlı olsun şimdiden.
Ufukalp
Anladım abim Allah razı olsun.bişey daha sormak istiyorum ben 3600 den olucam Allah izin verirse yalnız benim şu an 3585 gün görünüyor e devlette.bugün çıkışım yapıldı bu ay 22 gün görünmüyor.bunu sgk görüyomudur sonra bana problem olurmu.yani çıkış yapılmış ama bu ay prim yatmamış.bu 22 gün sgk ile iş veren arasındamı.
34şaşkın66
O primi ödenmemiş 22 gün çıkış bildirgesinde belirtilir ve prim gün sayınıza eklenir. Başvuruyu yaparken bir şey demedi mi memur eksik gün görünce ?
@Ufukalp
Abim 3585 gün var dedi aldı hesap makinesini hesapladı tamam dedi başvurunu yapalım dedi.dosyayı açtı.ben sormadımda eksik gün ne olacak diye.sonradan problem çıkar diye korkuyorum.bilmediğim bi konu.o yüzden sordum abi.
@Ufukalp
Ufuk abi şimdi dys den kontrol ettim tahsis bölümü gelen evrak iade edilmiştir diyo bu ne anlama gelir abi.bi tane daha var emeklilik servisi gelen evrak kayıtlı.bi problem mi var anlamadım abim.
34şaşkın66
Kesin olmayacağı için bir tahmin yürütmek istemiyorum.
Normalde çıkış bildirgesindeki henüz SGK'ya bildirilmemiş günler eklenir, memur da öyle yapmış ki tamam demiş, yoksa başvuruyu almazdı.
Ancak herhangi bir hataya karşı ben olsam yarın gider sorarım.
Ufukalp
Abim aynen dediğin gibi çıkış bildirgesine baktım 22 gün olarak görünüyor.bildirgede bürüt ücreti bide benim 22 günlük ücreti ayrı ayrı gösteriyor.abim bişey söyleyimmi Allah inandırsın sana her zaman dua ediyorum.işin rast gelsin