Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliliğe başvurdum. Aşamalar nasıl olacak?

asisyan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

%45 engelliyim. 3. derece vergi indirimim var. 07.09.1998 yılında işe başladım. 5511 prim günüm var. Emeklilik başvurusu yaptım. Evrak takipte aşağıdaki gibi bilgiler bulunmaktadır. şimdi bu sonuç olumlu mu gelir ? Olumsuz mu? Bilgi verebilir misiniz?

Teşekkürler

EVRAK BİLGİLERİ
VARİDE NO : 12,053,005 VARİDE TARİHİ : 07.09.2016
GELDİĞİ YER SİGORTALI T.C. KİMLİK NO
SİCİL NO : TAHSİS NO :
ADI : SOYADI :
EVRAK NO : EVRAK TARİHİ : 06.09.2016
EK SAYISI : 0 GİZLİ : Hayır
GELİŞ ŞEKLİ : TAAHHÜTSÜZ POSTA GELİŞ NUMARASI :
KONUSU : DİĞER

Sıra No Tarih Birim İşlem
1 07.09.2016 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-3 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 07.09.2016 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-3
3 26.09.2016 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ( GİDEN EVRAK) SERVİSİ-2 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 26.09.2016 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ( GİDEN EVRAK) SERVİSİ-2
5 27.09.2016 ŞAHIS TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ

sanırım vergi indirimi teyidi için gelir idaresi başkanlığına yazı yazmışlar.

Ama şahıs yazıyor şahıs yazdığında bana göndermiş olmuyorlar mı? kuruma gönderildiğinde kurum dışına diye yazıyor diye biliyorum.

siz 8 eylül de başvuru yapsaydınız ya. belki dolmadı diye olumsuz mu yanıt verdiler acaba.

asisyan

Vergi indirim hakkı varken olumsuz neticelenmesi akla yatkın değil. İki şey olabilir. Ya emeklilik onaylandı size bunun bildirimi gönderildi (ki bu durumda www.turkiye.gov.tr adresinde olumlu bir ibare görmelisiniz), ya da eksik bir şeyler var, onları tamamlamanız için size yazı gönderildi.

sgk gelen yazı elime ulaştı. red nedeni olarak

Mülga 2829 sayılı kanuna göre son 2520 gün içerisinde fiili hizmet gün sayınızın 1260 gününün 4/1 a kapsamında geçmemesi

olarak geldi. Bu nedir anlayamadım

asisyan

Doğrudur. Son 2520primin fazlası ssk (4a) statüsünde olmalı ki vergi indirimi ile emeklilik gerçekleşebilsin.

Teşekkürler ancak benim 5510 günümun hepsi ssk 4a başka kurumda sigortam yokki

asisyan

Eğer öyle ise, karışıklık var demektir. Çünkü bu red kararı sizin bağkur-ssk vb. ayrı statülerde sigortalılığınızın olduğunu söylüyor. Hemen sigorta müdürlüğüne gidip durumu açıklığa kavuşturun, karara itiraz edin.

Üst Alt