Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliliğe başvurudan sonra ne kadar sürede maaş bağlanıyor?

35efe35

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Vergi indirimi ile emeklilik için başvuru yapıldıktan sonra ORTALAMA olarak ne kadar süre sonra Emeklilik maaşı bağlanmış oluyor?
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

Emekliliğe başvuru tarihi X , .. gün/ay sonra emekli maaşım bağlanmış oldu. (Şeklinde!)

Emekliliğe başvurduğun gün itibariyle maaş bağlandığını biliyorum ve kastım bu değil! Maaşın bağlandığı kararı ne kadar süre sonra belli oluyor şeklinde sorum...

Yardımlarınızı rica ediyorum arkadaşlar...

vergi dairesine raporumu 26 ocak 2020'de verdim. 28 ekimde onay geldi, ilk maaşımı 10 aralıkta birikmiş aldım.

P_A_L_A

Vergi dairesine mi? Yoksa SGK'ya mı?

Ben SGK'ya emeklilik için başvuruda bulundum, başvuruda bulunurken VERGİ İNDİRİMİ kağıdımı da SGK'ya teslim ettim ancak hala sonuçlanmış bir şey yok. Takribi 45 gün oldu...

35efe35

sgk'ya 28 ekimde verdim vergi indirim kağıdını. 10 aralıkta birikmiş aldım. ama ben adamları bayağı darladım. yoksa iş yürümüyor. istanbul bu arada

P_A_L_A

Bende İzmir'deyim ve aşağı yukarı senin ki kadar süre geçirmişim gibi sanki, sanırım yakın tarihte senin ki gibi bana da onay gelir gibi...
Teşekkür ederim ilgin ve cevabın için

35efe35
Bulunduğunuz yerdeki sgk nın yoğunluğuna göre değişir.sgk ya başvurunca bir numara ve evrak takip linki hemen telefona sms geliyor.e devlet girip dys evrak takipten de bakabilirsiniz.

15 ocak ta başvurdum 1.5-2 ay sürer dediler.
1 şubatta onaylandı,2 şubat ta mesaj geldi birikmiş maaşınızı alabilirsiniz diye.15 günde sonuçlandı.

De-Kont

Sanırım sen Çanakkale'desin, benimde 45 gün kadar oldu, 1 aya kadar bağlanır ve mesaj gelir demişlerdi bana da ancak şuana kadar herhangi bir gelişme olmadı. Verdiğin bilgi için teşekkür ederim ayrıca...

Son düzenleme:
Merhabalar
Benimde %42 raporum 3. dereceden vergi indirimim var.
İlk sigortalılık tarihim 2006. Dolayısıyla 2026 da emekliliğe başvurabiliyorum. 4400 prim günümü çoktan doldurdum.
Geçenlerde aynı yerde çalıştığım biri söyledi. Emekliilğe başvururken yeniden rapormu çıkarttırıyorlar ?
Benim raporumda vergi indirimimde süresiz. Neden isterlerki ?

fatih1987

Merhaba,sizin beyan ettiğiniz gibi süresiz engelli vergi indirimi raporunuz var ise SGK emeklilik servisine şartları tamamladığınızda yapacağınız başvuruda tekrar rapor istenmemektedir.

Arkadaşınız durumunun 2 sebebi olabilir şöyleki;

1- Kendisi 4b statüsünde (Bağkur-esnaf) olabilir.Bu durumda olan vatandaşlarımız engelli vergi indirimi ile emekli olamazlar ve SGK emeklilik servisine emeklilik için başvuru yapınca kurum kendisini yeniden hastaneye engelli sağlık raporu almak için sevk eder.

2-Kendisi 4a statüsünde (SSK-İşçi) olabilir.Bu durumda olan vatandaşlarımız malulen emeklilik için başvururlarsa ellerinde bulunan engelli vergi indirimi raporu ve engelli sağlık kurulu raporu ne yazık ki malulen emeklilikte kullanılamaz.SGK emeklilik servisine malulen emeklilik başvurusunda bulunan vatandaşımızı kurum kendisi yeniden hastaneye maluliyet tespit raporu almak için sevk eder.

Bu 2 durumda SGK emeklilik servisine başvurduğunuzda belirttiğim gibi elinizde hangi belgeler olursa olsun kurum sizi yeniden rapor almak için hastaneye sevk edecektir.Ancak Engelli vergi indirimi ile emeklilik için başvuru yapan 4a (işçi) statüsünde çalışanlardan ellerindeki engelli vergi indirimi raporunu talep edecektir.

Tekrar belirtmek gerekirse engelli vergi indirimi ile emekli olabilen vatandaşlarımız sadece 4a (işçi) statüsünde çalışan bu yolla emekli olmak için SGK emeklilik servisine başvuran kişilerdir.

Saygılar.

26 ocakta evrakları SGKya teslim ettim. Aynı gün, başvurumun SGKya ulaştığına dair mesaj aldım. Mesajda DYS evrak takibi için bir link vardı. Biraz önce (10-02-2021) bu linkden kontrol ettim "Gelen Evrak Beklemede" şeklinde çıkıyor. Sanırım henüz bir gelişme yok.

uho

20-28 Mart aralığında ilk maaş alınır (Şubat-mart iki maaş ödenir)

Maaş umrumda değilde tekrar işe girişim yapılamıyor benimde. Geçen hafta perşembe başvuru yaptım ama şirket giriş yapamıyor. Emekli kaydı yoktur diyor.ssk sadece tc no ile girş yapılabilir demişti. Yarın gidip darlayacağım. Var mı başına benzer bi durum gelen.işe giriş için ne kadar zaman geçmesi lazım.

Bende 11 Ocak da e devlet den başvurdum hala bekliyorum

Üst Alt