Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliliğe ne zaman başvurabilirim?

neunlicht

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
benim 2019 Yılında Devlet Araştırma Hastanesinden süresiz %41 Engelli oranım var.
1970 doğumlu 5500 günüm var.Engelli Vergi indirimi müracaat yapıldı.
Eylül 2020 sonunda “ Rapor Bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor” yazıyor.

1.) SGK ya Emeklilik için müracaat ne zaman yapmam gerek ve ne zamandan itibaren Maaş bağlanır?
2.) tahminen ne kadar maaş alırım?
3.) ne gibi indirimlerden faydalanırım.?
Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

2.vergi indirimi işyerine veya vergi dairesine geldiği zaman çalışıyorsan çıkışını yaptırıp, çalışmıyorsan direkt olarak sgk ya emeklilik dilekçesi verebilirsin.
3.maaş miktarını sgk uygulamasında ki ne kadar emekli maaşı alırım kısmında hesaplanıyor. Oradaki tutardan primin göre bir miktar daha fazla alırsın.
4.vergi indirimini ile yapacağın şeyler erken emeklilik, engelin uygunsa ötv indirimi bunlarla sınırlıdır.
Engelli sağlık raporu ile öncelikle engelli kartı alırsın. Ücretsiz ve indirimli ulaşım, indirimli mobil, sabit telefon İnternet su gibi şeylerden yararlanırsın...

atilla3500

doğrumu anladım: çalışmasamda Engelli indirim Emekliliği başvurusu yapabilirim
Teşekkürler

Evet sgk emeklilik başvurusu için çalışıyor olman gerekmez. Sadece vergi indirimi başvurusu sırasında çalışıyor olmak gerekiyor. Başvurunu da yaptığına göre, işten ayrılman/ayrılmış olman sorun olmaz.

Onu da 1.madde olarak yazmıştım, ama Ankara dan cevap bekleyenler konusuna kaymış. Şu an başvuru dan itibaren 9-10 ay gibi duruyor. Pandemi etkiledi normalde 5-6ayda geliyordu.

atilla3500

tamam anldım teşekkürler

Merhaba Arkadaşlar,

50 yaşındayım 1988 iş başlangıcım ve 5700 gün SSK günüm var.

Engelli Vergi indirimi için müracaat yapmıştım..Bugün onaylandığını öğrendim..%41 oranım vardı aynı şeklide de kabul edilmiş
ne gibi haklarım var ve nerelerden indirim alabilirim?

Emeklilik müracaatı bugün yapsam bugünden itibaren mi maaş bağlanır yoksa Engelli vergi indirimi müracaatı yapılan tarihten itibaren mi? Teşekkürler

Engelli Vergi İndirimi onaylandı

Merhaba Arkadaşlar,
Bugün Engelli Vergi İndirimi başvurumun onaylandığını öğrendim.
Belge de süre yazmıyor.%41 gitti aynı şekilde onaylanmış..

50 yaşındayım
1988 iş girişim
5700 gün SSK sigortam var.

Pazartesi SSK ya Engelli Vergi İndirimi Emekliliği içi müracaatta bulunacağım.

Emekli maaşı ne zaman başlar SSK ya başvurudan itibaren mi yoksa Engelli Vergi inidirim başvurusundan itibaren mi?
Ne kadar maaş alırım?
nerelerde indirim alabilirim( Su,Elektrik vs.)?
başka ne gibi haklarım var?
Teşekkürler

Merhaba,

Engelli vergi indirimi ile emeklilik şartlarına göre 3.dereceden 15 yıl SGK hizmet yılı ve 3.600 SGK prim gününe tabisiniz ve başvurduğunuz an emeklilik işlemleriniz yapılır.

SGK emekli işlemi için başvurduğunuz gün emeklilik maaşınız işlemeye başlar ve takip eden ayın 1. günü itibari ile e devletten takip edebilirsiniz.Engelli vergi indirimi raporu müracat tarihi emeklilikte hiç bir fonksiyonu yoktur.

Engellik kimlik kartı almanız gerekiyor öncelikle.Kartı bulunduğunuz ilin Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İl Müdürlüğü ilgili biriminden talep edebilirsiniz.

Engelli kimlik kartını alınca mobil operatörler,sabit hat firmaları,ulaştırma bakanlığına bağlı hizmetler(tren,denizyolu,il toplu taşıma),internet hizmetleri,emlak vergisi,su faturası ,bazı illerde elektrik faturası ,televizyon platformları ,bir kaç havayolu firması bir çok konuda indirim hakkınız oluşuyor.

Emekli maaşınızın bilgisine en doğru şekilde SGK kurumunun resmi internet sitesinde bulunan https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresten hesaplamınız ve üzeri yaklaşık % 5 artırarak ulaşacağınız sonuç ile emekli maaşınızı öğrenebileceksiniz.

Bu arada emekli maaşı hesaplaması her yıla düşen SGK prim tutarlarının yıllık enflasyon ve yıllık ülke büyüme oranlarının hesaplaması ile bulunan bileşik bir hesaplamadır.SGK prim günü bilgisi ,her yıl başına düşen size ait SGK prim tutarları ,her yıl için çalıştığınız gün sayıları ve hangi yıllar içinde ne kadarlık bir çok süresi gibi çok fazla veri içerir.Profesyonel bir kişi dışında birinin söyleyebileceği bir veri değildir.Hesaplaması yaklaşık 20 dakika sürmektedir.

Saygılar

Size ilettiğim resmi sitesinin adresi en doğru yanıtı verecektir.

Bilgi Hazinedir

Çok teşekkür ederim Arkadaşım

Engelli Kartı çıkartmıştım...sadece Su Faturasından indirim var demiştiler...
Şimdi Engelli Vergi İndirimi hak ettim.bundan dolayı başka haklarım varmı?

neunlicht

Engelli vergi indirimi raporu ile emeklilik başvurusu yapabilirsiniz bunu biliyorsunuz,birde çalışırken işyerinizden alacağınız maaşınızdan derecenize karşılık gelen tutar doğrultusuna gelir vergisi indirimi alırsınız.Yani çalışırken alacağınız maaşınız aylık belli tutarlarda sizinle aynı maaşı alan kişiden daha fazla olur.

Bu 2 durum dışında engelli vergi indirimi raporunun başka bir fonksiyonu yoktur.

Üst Alt