Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik başvurusu yaptım. Ne kadar sürede sonuçlanır?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
31.01.2018 itibariyle tahsis talep formunu doldurdum sonuçlanması nekadar sürer takibini nasıl yapmalıyım?

SGK evrak takip sistemi ve e devlet te emeklilik kaydi bölümünden takip edebilirsiniz kurum yoğunluğuna göre değişiyor benim 13. Gün e devlete düştü bilgilerim aynen o gün evraklarım postaya verildi

nothiing2lose
nerden baksanız maaşı elinize almanız 45 gün ile 60 günü bulabilir.evrakların yetişirse mart ayındaki ödemeyi alırsın. vergi dairesi teyidi biraz zaman alıyor. ama olsun. senin maaşın 1 şubattan itibaren birikmeye başladı bile.

Hayırlısı olsun bakalım sgk evrak takibinde 9 madde yazı yazıyor enson ist.sgim unkapanı sgm emeklilik işlemleri 3 servisine yazıyor

nothiing2lose

sgk nın evrak takibine göre hesabını yapma.orada evraklar hala işlemde görünürken e devlette bilgilerin çıkar. benim öyle oldu.

nothiing2lose

sgk 4/a emekli aylık bilgisi (eğer ssk lı iseniz.) bağkurdan emekli olduysanız 4/b devletten ise 4/c

Tarih 15.02. Oldu sgk evrak takibinde değişiklik yok e-devlette de birşey çıkmıyor ilerleme varmı ne durumda bilgi alınabilcek yer varmı?

ozgurmeric74
15.02.2018 itibari ile sgk evrak takibinde değişiklik yok e-devlette de birşey çıkmıyor durum normal mi nerden bilgi almalıyım?

nothiing2lose

Biraz zaman alabiliyor. heran e devlette çıkabilir. kesin bilgiyi başvuru yaptığınız sgk müdürlüğünden elibizdeki evrak takip tahsis numaranızla öğrenebilirsiniz.

Beklemeye devam hayırlısı diyoruz...

Bugün unkapanına sgk ya tel ile ulaştım tahsis no mu söyledim evraklar onayda onaylanınca maaş bağlanır dediler...

@ozgurmeric74
Şuan e-devlatte göründü ABO ve tahsis numarası ödeme günü hepsi çıkmış ek ödeme ve maaş tytarı boş sadece

Vergi dairesi yazışmaları filan tahsis başvurusundan daha önce tamamlanmıştı. Bende 31 inde başvurdum ilk gün ne yazıyorsa aynen duruyor evrak takipte. E devlette de bişey çıkmadı. İnşallah önümüzdeki hafta görünür. Hayırlısı bakalım.

nothiing2lose

hayırlı olsun. ilk ödemenizi martta alacaksınız.mart başı gibi ek ödeme belli olur. o zaman maaş hesaplaması yaparız.

merak ettim de yüzde kaç geldi vergi indiriminiz??...ve emekliliğinizde hayırlı olsun şimdiden..

ben hastaneden bir oran almadım ama 23.01.2018 tarihinde beyin kanaması sebebi ile müracat ettim vergi indirimi için...darısı bizim başımıza inş..

ozgurmeric74

Aylık Başlangıç Tarihi 01.02.2018
Toplam Gün 5842
Göstergesi 9620
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı

şuan e-devlette bunlar göründü diğer bilgiler mart başında mı çıkar diyorsunuz ?

nothiing2lose
evet. genelde ayın ilk haftası ek ödemeler çıkıyor. ama istisnalar olabiliyor. mesela şubat ayında ilk hafta düşmedi. ama genelde düşer.
sizin emeklilik onaylanmış.mart ayında maaş alacaksınız.

e-devlette emeklilik bilgileri

herkese selamlar forumda takip ettiğim kadarıyla bazı arkadaşlar emeklilik bilgileri maaş bilgileri ek ödemeleri paylaşmışlar 01.02.2018 maaş başlangıcı olan arkadaşların bazıları ek ödemelerini e-devlette görmüşler herkesin farklı tarihte mi görünüyor bu ek ödemesi yoksa ben fazla mı sabırsız davranıyorum...

SGK dan kağıt geldi e-devlette halen bişey görünmüyor gelen kağıtta aylık tutarı ve birikmiş tutar yazıyor tam olarak bişey anlıyamadım...
ozgurmeric74

@nothiing2lose

yazan aylık tutar eğer 1018 tl altındaysa %5 ek ödeme ekleyin. eğer 1018 tl üstündeyse %4 ek ödeme ekleyin.
o aylık maaşınızdır.maaşla birikmişleri toplayın. mart ayında alacağınız toplu para çıkacaktır.

Üst Alt