Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik için başvurup çalışmaya devam etmek istiyorum..?

Pilot78

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Oturan boğa abi merhaba Bir sorum var cevaplayabilirsen çok sevinirim

08.11.2021 de tip2 diabet ve kolesterol %28. iki kulakta işitme kaybı %30 .ve kronik venöz yetmezlik %40 olarak raporda %70 süresiz kronik engelli raporu aldım.
raporda ayrıca ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz yazıyor.
b3n CNC operatörü olarak çalışıyorum. bildigim kadarıyla ağır ve tehlikeli işler yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

simdi ben vergi indirimi için başvuru yaptım ve isyerimde indirimin olması halinde emeklilik içinde başvuru yapacağımı olursamda çalışmak istedigimi söyledim.onlarda maaasimi dusurebilmek için istemem yanımda yat mevzusu yapıyorlar.
bu rapora göre emekli olsam da olmasam da aynı isimde çalışmamda sıkıntı var mıdır. yada emekli olmadan calismama devam etmek istersem ve isyerimde olmaz derse işveren cikarabilir mi yada ben haklı fesih yapabilir miyim.
son olarak da vergi sonucunun gelmesine bağlı olarak emeklilik için yılbaşından önce mi sonra mı başvuru yapmalıyım sizce?

Pilot78

Vergi indirimi ile emekli olup sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz. Ama bu şekilde çalışmak size ya da işyerinize bir avantaj sağlamaz.

Emekli olmak sizin kararınız. Emeklilik zamanınız geldiyse buna dair sgk'dan yazı alıp işyerinize vererek tüm haklarınızı alıp işten çıkışınızı isteyebilirsiniz.
Emeklilik zamanı geldi diye işyeriniz sizi zorla işten çıkartamaz. Ama emekli olduktan sonra sizi çalıştırıp çalıştırmamak işverenin taktiri. İsterse çalıştmayabilir.

Emeklilik için yeni yılı bekleyebilirsiniz. Yıl sonu karışıklığına girmeye gerek yok.

oturanboga
Yani raporda yazan ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz yazısının bir önemi yokmu demek oluyor?
Şuan çalıştığım yer olmasada başka bir işyerinde çalışabilirim bu yazıya ne kadar dikkat edilir bunu bilmiyorum
Emekli olmadan devam edersem bana katkısı ne olur
oturanboga
Ve teşekkür etmeyi unuttum kusura bakmayın çok teşekkürler

Sosyal güvenlik destek pirimi kaç tldir asgari ücretliyse ne kadar öder

Pilot78

"ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz yazısının" ne önemi olmalı,i nasıl bir şey olsun istiyorsunuz anlamadım?

Ye iş ararken bu tür bir kısıtlama dezavantaj yaratır. Ama mesleğinizi yapmaya mani değilse, bir sorun olmaz tabii
Göktepe58

SGDP İşçi Primi %7,5: 268,31 tl
SGDP İşveren Primi %22,5: 804,94

Arkadaşlar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum sizlerden.

Yüzde 40 raporumla engelli vergi indirimi ile emekli oldum. İlk Sigorta başlangıcım 10.04.2001 tarihinde şimdi asıl sormak istediğim konu.

1 - Bir iş yerinde çalışmaya başlayacağım prosedür gereği sağlık raporu isteniyor herhangi bir sağlık kuruluşundan alacağımız ( iş için sağlık raporu ) maaşımızı tehlikeye sokar mı ??

2 - İş yeri bu sağlık raporunu sgk ya mı gönderiyor ??

3 - Yapacağımız iş başvurusunda illaki engelli kadrosunda görev almamız mı gerekiyor yani normal emekli olarak çalışabiliyormuyuz ??

4 - Yeni başlayacağımız iş yerine vergi indirimi yazısını ibraz etmek zorundamıyız. Çünkü vergi indirim yazısını emeklilik işlemlerin de sgk ya verdim iş yeri tekrar isterse nereden almam gerekiyor aslını

Hikmetkonyevi
emekli olduğunuzu bildirirseniz girişinizi ona göre yapacaklar sağlık raporunu özlük dosyasında bulundurmak için isterler sabıka kaydı ikametgah gibi eğer iş yerinde çalışan çoksa mecburi engelli çalıştırması gerekiyor o kadrodan gösterebilir ama normal de göstere bilir vergi indirim yazısını istemezler siz zaten emeklisiniz

Teşekkürler cevap için ben engelli kadrosu değil normal şekilde başvuru yaptım. Dediğiniz gibi emekli olduğumu söyleyeceğim sağolun

Üst Alt