Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik için ne zaman işten çıkış almalıyım? Süreç nasıl işler?

albay76

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

2009 a ait %65 raporum var ama o zaman sadece tansiyon ve şeker hastasıydım. şu an 2 yıldır diyaliz hastasıyım ve 3600 günüm bu ayın başımda doldu. raporumu yükseltmek için göztepe ssk ya başvurdum ve kasım 20 de heyete giricem.
Benim size sorum rapor çıkınca mı işten ayrılıp ssk ya emeklilik için başvurmam gerekiyor yoksa raporu alıp vergi indirimimi yükseltmek için başvurup ondan sonramı işi bırakıp emeklilik için başvuru yapmalıyım.
Süreç hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ederim.

Vergi indirimine başvurduktan sonra çalışma zorunluluğu yok.Emekli olmak için işten çıkış alıp başvurmanız gerekir.

Engelli emeklilik süreci ve maaş bilgisi

Selam arkadaşlar,

3250 ssk ve 605 isteğe bağlı toplam 3850 gün civarı gün ile 3/09/2016 da %91 rapor ve %91 vergi indirimi ile engelli emekliliğe başvurdum..
İstanbulda yaşıyorum ve tüm çalışmalarım ödemelerim istanbul'da..
Ssk ilk girişim 01/02/1993..
Haftada 3 gün dialize giriyorum..Sorum şu ki; şu anda netten takip ettiğim kadarıyla ( emeklilik işlemlerini)'' 17/10/2016 İstanbul SGİM Kadıköy SGM giden evrak servisine -elden sevk edilmek üzere işlendi '' diyor en son hareket bu..
Emeklililiğe hak kazandı diye bir evrak varmış onu ne zaman alabilirim ve emeklilik işlemim tamamen ne zaman biter ve maaş bağlanır ve takriben ne kadar maaş bağlanır..
Ve ben işlemler bitene kadar dialize kaç gün girme hakkım var ssk lı olarak ortada kalmak veya dialize parayla girmek istemiyorum ve öyle bir imkanım yok..

Lütfen gerçekten bilgi sahibi olan arkadaşlar cevap yazsın..Şimdiden cevaplar için teşşekürler..

Hepinize Sağlıklı Ve mutlu bir yaşam dilerim Rabbim bugünümüzü aratmasın..

albay76

Şu anda maaşınız belli olmuş, belki de ilk maaşınızı çekmiş olmalısınız?

Sağlık hizmeti almaya 30 gün süresince devam edersiniz. Ama zaten emeklilik için onay verildiğinde emekliliğiniz bağlanıncaya dek zaman geçse de sağlık hizmetinden yararlanmaya devam edersiniz.

Üst Alt