Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik kalkıyor mu?

suzerk

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar scorpio nick'li arkadaş paylaşmış, başka bir başlıktaki yorumunda? Varmı bilgisi olan??

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

suzerk

Zaten 1 kim 2008'den sonra sigortalı olanlar ile 4b-c sigortalılarda vergi indirimi kalktı. Öncekilerde de kontrol muayenesi ile kan kusturuluyor. Yani, özel bir düzenlemeye gerek yok.

OturanBoğa

O arkadaş komple kalkacağını iddia ediyor...

Bülent abinin dediği gibi bu haliyle bile hükümet bizi hem terzden hem düzden ediyo zaten kalmasına gerek yok,ki kaldıki resmi bir yazı resmi bir haber linki getirip koyması lazım o kişinin,ki öyle bir şey yok...benim paylaşım yazılarım konu hakkında var olan maaş azlığı haksız yere iptal edilen emeklilikler içindir...ki kaldıki o olay bugün ona yarın hepimize gelebilir.

Zaten 1 kim 2008'den sonra sigortalı olanlar ile 4b-c sigortalılarda vergi indirimi kalktı. Öncekilerde de kontrol muayenesi ile kan kusturuluyor. Yani, özel bir düzenlemeye gerek yok.

Şu mesaj herşeyi özetliyor aslında. İki yıla yakın zamandır emekliliği bekliyorum. Aşağı yukarıda herşey tamam.Ama emekli olmaya korkuyorum
Korkuyorum çünkü bir belirsizlik var, bugün atıyorum %20 oran verdikleri bir rahatsızlığa bir sene sonra %10 vermeyeceklerinin garantisi yok.
Bu riski göze alsan bile emeklilik iptal işine dön diyende yok. resmen p.ç gibi ortada bırakıyorlar insanı.
Umarım bu belirsizlik düzelir bir an evvel, umarım bu büyük hukuki boşluk, bu büyük kaş yapayım derken göz çıkarma sonlanır bir an önce.

Makiyato
Kelimesi kelimesine katılıyorum, aynı fikiirdeyim....

Makiyato..hocam özelde isen sıkıntı olmaz emekliliğin iptal olur mesleğin ile ilgili bir yere bir şekilde girersin.ama devlet de memur isen bir daha nasıl devlete kapak atacaksın yanii o zaman emeklilik iptali sıkıntı işte:)

yani kısaca 2008 yılından önce ssk'lı olan kişi vergi muhafiyetinden emekli olursa önümüzdeki yıllarda emekliliği %70 lerin üstünde olsa bile emekliliği yanabilirmi? acaba.eğer öyleyse vergi muhafiyetinden emekliliği hiç düşünmeyelim,biz özel sektörde çalışanlar.emekli olduktan sonra emeklilik iptal edilirse bu sefer özel sektörde işe girme şansıda bulamayabiliriz.

Aslında burada önemlı olan 2008,den önce raporu ve ssk başlangıç.ı olan engelli çalışanların rapor ve vergi indirimleri süreli olup olmadığı eğer rapor veya vergi indiriminde süre sorunu yok ise emeklilik zamanı gelince de sorun yok demektir ozaman sgk yeniden rapor veya vergi indirimi vs isteyemez ortada kazanılmış bir hak vardır tabi emeklilik zamanına kadar yasalar komple değişmez ise

Makiyato

Bütün yazdıklarına katılıyorum.. %45 sürekli raporlu ve toplamda 16 senelik memurum ama erken emeklilikten vazgeçmeye başladım. Rus ruletine gerek yok...

perseküsyon..hocam yaşın varsa ,eğer bir de memursan zaten amann hiç kıpırdama derim bir yere emeklilik falan,rapor oranı düşüp emeklilik iptal oldumu dımdızlak kalmak var orta da çünkü amann,ha sağlığın el vermez çalışma koşullarına o ayrı konu...benim ki mesela beyin kanamasından dolayı mecburiyetten di erken emekliliğim..

deathless

:( Beyin kanaması öyle mi ? Üzüldüm; epey badire atlatmışsınız. Aynen , dımdızlak ortada kalmak var. Geçmiş olsun.

Aslinda kamu çalışanları icin engel durumu ortadan kalkanlar için işe iade mümkün ancak rapor,%40altina düşünce engel ortadan kalkmış işlemi yapmazlar ise durum kritik olabilir.

Cüneyt 74[FONT=Verdana] Bu durumda kişi çalışabilir raporu alarak memuriyete geri dönebilir. Kanunen normal. Asıl problem özel sektörde çalışanlar.
Özel sektör eğer özel bir mesleğiniz veya eğitiminiz yoksa belli bir yaşın üstünü çalıştırmıyor maalesef.
[/FONT]

perseküsyon..çok teşekkürler hocam sana da geçmiş olsun kolay gelsin hakkımızda hayırlısı olsun..
DepresifLife..haklısın hocam, hele hele arkan da yoksa ilaveten özel de işin çok zor..ben emekliyim silahlı güvenlik dim emekli olmadan önce şu an 47 yaşındayım ve bu yaşda bu işi devam ettirmem çok zor...hadi ben istanbul da doğudum büyüdüm çevrem var bir şekilde bulurum iş,ya sağdan soldan gelenler ne yapsın bu durumda, memleketine dönse zaten orada hiç iş yok...çok zor durumlar allah herkese yardım etsin.

şu anda vergi indirimi uygulaması devam ediyor kanun değişmediği sürece devam eder sürekli raporlarda sıkıntı çıkaramazlar süreli olanlarda yeniden rapor istenebilir bir ihtimal

Süreli raporları da çağırıyorlar forumda bunla ilgili bir sürü isyan var.

Üst Alt